МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 51-ва тема

  • 56 763
  • 742
  •   1
Отговори
# 540
  • Мнения: 31
Момичета,имам хлебопекарна Мулинекс ,модел OW5023.Не знам колко струва,понеже ми е подарък,но не мислия ,че е от евтините.Има и тавички за багети.Когато ми е подариха прочетох цялата тема за рецепти ,сменях брашно,мая и какво ли не,но хляба винаги ми става черен и с много твърда кора........мисля ,че се препича.Виждам ,че другите машини имат програми за 2,50-2,55 часа,на моята най късата програма е 3:15 ,това е за най малкия грамаж и лека коричка ,програма номер 4 за бял хляб,Дори и видях някъде рецепта за хляб без кора,е пак става дебела кора и черен препечен .Бях се отказала от няколко месеца да използвам машината,но преди няколко дни бяхме на гости на познати и бяха направили хляб в машина-е няма такава вкусотия.Та сега се чудя,може би моята машина е нещо объркана откъм мощност на реотаните или пък не знам какво друго,има ли и друга със случай като моя?Последно реших да пробва ,като изключа машината 15-20  мин преди края на програмата,да видим какво ще се получи!

# 541
  • SHOOT ME 10 $
  • Мнения: 3 298
asq81, Моята е същата и преди година струваше 260лв. в промоция. За сега все още работи безупречно. Това ,което съм показал го правя на програма 4 със средно изпечена коричка за хляб  1000гр. Според мен трябва да се обърнеш към специалистите от магазина от който е закупена машината. Предполагам,че имаш гаранционна карта.  Това ,което описваш не е нормално.

Последна редакция: вт, 17 сеп 2013, 20:58 от midkoo

# 542
  • Пловдив
  • Мнения: 503
Днес се натъкнах на Микс за пълнозърнест/многозърнест хляб в хлебопекарна на Мелко. Някой ползвал ли е този продукт и как точно се работи с него в МХ?

# 543
  • Мнения: 198
Момичета,имам хлебопекарна Мулинекс ,модел OW5023.Не знам колко струва,понеже ми е подарък,но не мислия ,че е от евтините.Има и тавички за багети.Когато ми е подариха прочетох цялата тема за рецепти ,сменях брашно,мая и какво ли не,но хляба винаги ми става черен и с много твърда кора........мисля ,че се препича.Виждам ,че другите машини имат програми за 2,50-2,55 часа,на моята най късата програма е 3:15 ,това е за най малкия грамаж и лека коричка ,програма номер 4 за бял хляб,Дори и видях някъде рецепта за хляб без кора,е пак става дебела кора и черен препечен .Бях се отказала от няколко месеца да използвам машината,но преди няколко дни бяхме на гости на познати и бяха направили хляб в машина-е няма такава вкусотия.Та сега се чудя,може би моята машина е нещо объркана откъм мощност на реотаните или пък не знам какво друго,има ли и друга със случай като моя?Последно реших да пробва ,като изключа машината 15-20  мин преди края на програмата,да видим какво ще се получи!

Моята е Moulinex OW 3501, но и при мен така се получава. Особено на програмата за багети - мога да ги ползвам като оръжие. При хляба - пускам на ср препечана коричка и нещата са по добре

# 544
  • Мнения: 7 779
Днес се натъкнах на Микс за пълнозърнест/многозърнест хляб в хлебопекарна на Мелко. Някой ползвал ли е този продукт и как точно се работи с него в МХ?
дори и никой да не е ползвал този продукт мисля ,че има упътване как се работи с него. следвай това упътване. аз лично слагам по-малко количество течност защото тестото много ми лепне и все трябва да добавям допълнително брашно. но при други машини може да е добре посочено количество. за това най-добре е ти да пробваш и да прецениш какво ти трябва.

пп. МХ какво е ? - моята хлебопекарна ли ?  newsm78

# 545
  • Мнения: 198

пп. МХ какво е ? - моята хлебопекарна ли ?  newsm78[/color]

Мулинекс хлебопекарна не ти ли звучи също приемливо?  Joy

# 546
  • Пловдив
  • Мнения: 503
 Laughing Разсмяхте ме с тези предположения, да моя е, и да, Мулинекс е.
Но МХ = машина за хляб

Някъде в темата бях срещала това съкращение - някой беше го използвал в рецепта, та реших, че е общоприето. Май съм сбъркала  Wink

# 547
  • Мнения: 13 586
Каква е тая мода да се вадят перките преди печенето  newsm78
Много тъпо да й вися на главата, че да я чакам кога ще омеси, да ровя да вадя перките... мазаница и половина Simple Smile
Какво се постига с целия тоя зор, освен, че най-вероятно няма дупка в хляба (много важно, което Crazy)
И аз ги вадя, не ми е трудно, а и така спестявам рязането на филиите заедно с перките...

# 548
  • София
  • Мнения: 15 823
   Да ви се похваля с днешния опит за б/претцели. Станаха много приятни, с вкус на геврек, но не толкова жилави, а мекички.Топли бяха много хрупкави и разкошни с чесново-магданозено масло.



# 549
  • Варна
  • Мнения: 437
А може ли рецептата,ако обичате!

# 550
  • Мнения: 3 428
А може ли рецептата,ако обичате!
Тайне, прекрасни са, и аз се нареждам за рецептата Simple Smile

# 551
  • София
  • Мнения: 15 823
  Заповядайте: http://cooks-and-bakes.com/%D0%B2%D0%B8%D0%B4-%D1%8F%D1%81%D1%82 … D0%B5%D1%82%D0%B0

Много са лесни!Следващия път ще ги направя като гевречета.

# 552
  • Мнения: 660
Ау, Тайна, чудни са! Как може да показваш такива неща когато съм на диета, м? Grinning

Шега, майтап, ама ще направя на децата, че и за сандвичи явно стават... Wink

# 553
  • София
  • Мнения: 15 823
  Още топлички, им сложих само овкусено с магданоз, сол,чесън,черен пипер  масло и бяха много вкусни.После коричката омеква, но и отвътре си стоят меки.

Скрит текст:

# 554
  • Пловдив
  • Мнения: 503
Тайна, страхотна вкусотия изглежда! Поздравления! И аз скоро ще пробвам тази рецепта.   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт