МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 51-ва тема

  • 56 770
  • 742
  •   1
Отговори
# 525
  • Мнения: 7 779
има перки (бъркалки) - има проблем.  няма перки - няма проблем.
ако пробваме да извадим перките след последното МЕСЕНЕ и оставим тестото да си втаса и след това да се пече дали ще имаме проблем с перките  newsm78

# 526
  • Мнения: 1 996
Аз пробвах на два пъти да вадя тестото и да го оставя да втаса навън след второто ватсване и въпреки високите температури до скоро, пак хлябът не става толкова висок и пухкав, колкото когато не съм вадила тестото. Още не съм открила, коя програма само за втасване ми харесва, а днес мисля да извадя бъркалките след първото втасване. После ще докладвам.

# 527
  • Мнения: 7 779
Аз пробвах на два пъти да вадя тестото и да го оставя да втаса навън след второто ватсване и въпреки високите температури до скоро, пак хлябът не става толкова висок и пухкав, колкото когато не съм вадила тестото.
вадиш го след второто втасване и го оставяш на вън да втаса отново - за трети път ли ?  в какъв съд го слагаш ?

# 528
  • Мнения: 1 996
Върнах го отново в машината, но  не се наду толкова, колкото преди да го извадя. Машината има 2 втасвания, но трудно се улучва моментът преди да започне второто втасване. Тогава е най-добре да се извади, но на моята машина няма ясна индикация кога се случва това.

# 529
  • Мнения: 7 779
ПО-ДОБРЕ Е ДА СЕ ВАДИ СЛЕД МЕСЕНЕТО. ИНДИКАЦИЯТА Е ,ЧЕ СПИРАТ ДА СЕ ВЪРТЯТ БЪРКАЛКИТЕ И НАСТЪПВА ТИШИНА  Laughing

# 530
  • Мнения: X
А тази пекарна от Лидл само един модел ли е и ако е така за колко голям хляб е?

Пекарните, които продават в Лидл, са марка Силвър Крест и са до 1250 г тесто (пишат хляб, но реално е за теглото на тестото). Моята е също Силвър Крест (КН 1172), но е до 900 г тесто за хляб, с една перка. Нямам проблем с перката. Хлябът си излиза, перката си остава и не се занимавам с нея да я вадя, мия и т.н. Моята е с 1 година гаранция, а тези в Лидл са с 3 години, но не ми се чакаше.

Бонго, имах предвид да пишеш за идеята да се купува нов модел машина. Другото е ясно и се повтаря доста често.

# 531
  • Мнения: 1 996
Вместо да чакам тишината, бих предпочела нещо да свирка и шуми или сами да се скриват бъркалките, но за 100 лева- толкова. Simple Smile

# 532
  • Мнения: 127
Има ли ги някъде налични пекарните на Лидл и в кой град, че аз докато се наканя да си взема при нас се свършиха  Sad

# 533
  • София
  • Мнения: 15 823
Има ли ги някъде налични пекарните на Лидл и в кой град, че аз докато се наканя да си взема при нас се свършиха  Sad
На касовите бележки има телефон на потребителя, на нас там ни казаха да питаме къде има останало нещо.Аз за оризоварката бях приритала.

# 534
  • Мнения: 7 779
ама защо не питате в Лидълската тема къде , какво е останало из магазините  newsm78

# 535
  • София
  • Мнения: 5 610
Вместо да чакам тишината, бих предпочела нещо да свирка и шуми или сами да се скриват бъркалките, но за 100 лева- толкова. Simple Smile

Може просто да извадиш табличката с разбивките на време по програми, да си сметнеш момента и да си пускаш някакъв таймер да ти звънне  Peace

# 536
  • Мнения: 127
ама защо не питате в Лидълската тема къде , какво е останало из магазините  newsm78

Може ли линк към темата , нещо не мога да я намеря Embarassed
Предварително благодаря!!!

# 537
  • Мнения: 7 779
под Готварските рецепти се намира темата На пазар.  там я търси

# 538
  • Мнения: 8 242
Каква е тая мода да се вадят перките преди печенето  newsm78
Много тъпо да й вися на главата, че да я чакам кога ще омеси, да ровя да вадя перките... мазаница и половина Simple Smile
Какво се постига с целия тоя зор, освен, че най-вероятно няма дупка в хляба (много важно, което Crazy)

Ако не можете да извадите хляба - развъртете малко перките от обратната страна, както сте "надупили" казанчето за изваждане .. и си излиза супер лесно.

# 539
  • SHOOT ME 10 $
  • Мнения: 3 298
Това е резултата след като смених брашното.До сега ползвах типово на СофияМел, сега пробвах с типово на "FINE FOOD " Смяната му е майката Как`Сийке, Почвам наред... smile3513


Общи условия

Активация на акаунт