МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 51-ва тема

  • 57 110
  • 742
  •   1
Отговори
# 615
  • Мнения: X
labrex прекрасно изглежда и сигурно е още по-вкусно  Crazy браво!
на каква програма го прави - нормалната или?

# 616
  • София
  • Мнения: 8 535
Момичета може ли да ми дадете хубава рецепта за пълнозърнест хляб.Вече няколко пъти пробвам но не ми бухва както белия хляб.Съставки слагам като за белия ,а брашното слагам 70% пълнозърнесто и 30% бяло.

Това е от другата тема за рецептите, но тъй като там пишем само рецепти, а коментарите ги правим тук, затова ще отговоря в тази тема.

При пълнозърнестия хляб не може да очаквате същите параметни като при белия хляб. Ако пълнозърнестото брашно нараства като обем в тестото, то съответно хляба ще стане по сбит и по-плътен.

Всякакви версии та пухкав и мекичък пълнозърнест хляб от магазина означава, че там освен пълнозърнесто брашно има и доста добавки.

# 617
  • Мнения: 22 867
labrex прекрасно изглежда и сигурно е още по-вкусно  Crazy браво!
на каква програма го прави - нормалната или?

Фри, на основната за моята машинка, 3 часа е. А в оригиналната рецепта е посочена пак основна програма, но с продължителност 3 часа и 20 мин.  Peace

# 618
  • Мнения: 5 234
Момичета може ли да ми дадете хубава рецепта за пълнозърнест хляб.Вече няколко пъти пробвам но не ми бухва както белия хляб.Съставки слагам като за белия ,а брашното слагам 70% пълнозърнесто и 30% бяло.
Може да пробва 70 % бяло, 30 % пълнозърнесто.  Peace

# 619
  • Мнения: 10
Аз , ако не слагам към бялото брашно някакво типово , царевично и т.н. винаги се надува много и залепва здраво отгоре , пред последния път така започна да прелива, въпреки , че имах и царвично и типово вътре ,но пък бях правила Тирамису и ми бяха останали белтъци и сложих от тях 3  #2gunfire , че се наложи да отмахна малка част от тестото , а по принцип в лидълската го правя с прпорцията за 1000 гр хляб- т.е. 320 мл. вода, 600 гр брашно , 1 яйце, масло на око ,четвърт прясна мая , сол и захар на вкус слагам , последно време купих някаква сол от която ми излиза постоянно безсолен ooooh! . Маслото и яйцето последно време започнах да ги слагам ( разбира се , ако съм покрай машината) , когато пищи . Даже вече и не заквасвам предварително прясната мая- размивам я с водата и директно я слагам в машината пускам- лидълската машина го затопля предварително , като започне да бърка я спирам и анулирам програмата и пускам отново отначало - така малко втасва и не цапам друг съд и не пазя маята да не ми потече по плота:)Simple SmileSimple Smile

Последна редакция: пн, 23 сеп 2013, 21:24 от рада-белята

# 620
  • Мнения: X
За 600 г брашно е достатъчно 1/7 кубче прясна мая и изобщо няма нужда да си играеш да я активираш, ако си сигурна в маята. Затова ти прелива и превтасва, защото маята му идва много. Не разбрах защо маслото и яйцето не ги слагаш в началото на програмата. Те не са орехи или стафиди...

# 621
  • Мнения: 10
За 600 г брашно е достатъчно 1/7 кубче прясна мая и изобщо няма нужда да си играеш да я активираш, ако си сигурна в маята. Затова ти прелива и превтасва, защото маята му идва много.
понякога го деля и на 5 , но сега ще пробвам да го деля на 7

# 622
  • Мнения: 5 173

260 мл вода (топла)
40 гр краве масло размекнато (да не се заменя с олио!!!!)
1,5 ч.л. сол
1,5 с.л. захар
500 гр брашно+3 с.л(по рецепта, при мен отиде по-малко от 500 гр)
1,5ч.л суха мая (аз сложих 9 гр свежа).

Някои месят тестото в машинката, после оформят и пекат във фурната, като намазват отгоре с яйце.

Днес правихме по тази рецепта. Мн вкусен стана Hug.
Имам 1 странна питалка, затова моля да не се смеете. Въпросът ми е съвсем сериозен. Гледам, че хлябът се прави с к. или прясно мляко, ако не - с вода и мляко на прах. Може ли млякото на прах да се замени с адаптирано мляко Thinking, за да мога да давам хляб на госпожицата в подписа ми?

# 623
  • София
  • Мнения: 15 847
  Никога не съм слагала мляко, никакво.Понякога айрян, но мляко никога.

# 624
  • Мнения: 660
Гледам, че хлябът се прави с к. или прясно мляко, ако не - с вода и мляко на прах. Може ли млякото на прах да се замени с адаптирано мляко Thinking, за да мога да давам хляб на госпожицата в подписа ми?

Че какво пречи на госпожицата в подписа ти да ѝ се дава обикновен хляб, замесен с вода?

# 625
  • Мнения: 5 173
че майка ѝ не е срещала такава рецепта, например Mr. Green.

# 626
  • Мнения: 8 242

260 мл вода (топла)
40 гр краве масло размекнато (да не се заменя с олио!!!!)
1,5 ч.л. сол
1,5 с.л. захар
500 гр брашно+3 с.л(по рецепта, при мен отиде по-малко от 500 гр)
1,5ч.л суха мая (аз сложих 9 гр свежа).

Някои месят тестото в машинката, после оформят и пекат във фурната, като намазват отгоре с яйце.

Днес правихме по тази рецепта. Мн вкусен стана Hug.
Имам 1 странна питалка, затова моля да не се смеете. Въпросът ми е съвсем сериозен. Гледам, че хлябът се прави с к. или прясно мляко, ако не - с вода и мляко на прах. Може ли млякото на прах да се замени с адаптирано мляко Thinking, за да мога да давам хляб на госпожицата в подписа ми?
АМ не търпи термична обработка Simple Smile

Можеш да даваш хляб с вода.. а след като въведеш киселото мляко - и хляб с кисело мляко, ако толкова държиш на млякото в хляба Simple Smile

# 627
  • Мнения: 5 173
Духи, след съмненията за АБКМ изобщо не изгарям от желание да давам млечни, пък и смятам, че на този етап кърмата е по-важна и по-полезна за нея от млякото на кравата.
Значи, ще се поразтърся за такава рецепта.

# 628
  • Мнения: 8 242
Духи, след съмненията за АБКМ изобщо не изгарям от желание да давам млечни, пък и смятам, че на този етап кърмата е по-важна и по-полезна за нея от млякото на кравата.
Значи, ще се поразтърся за такава рецепта.
Махаш млякото и правиш само с вода Simple Smile Нищо рецептурно  Laughing

Рецепти не ползвам - всичко слагам на око и винаги ми се получава Simple Smile Нямам нерви да меря и да тегля Simple Smile

# 629
  • София
  • Мнения: 15 847
Духи, след съмненията за АБКМ изобщо не изгарям от желание да давам млечни, пък и смятам, че на този етап кърмата е по-важна и по-полезна за нея от млякото на кравата.
Значи, ще се поразтърся за такава рецепта.
Шушулче, просто не слагай сухото мляко, меси си само с вода!Това е лудост, да тръгна да търся сухо мляко, само защото по рецептата пише така.Слава Богу, аз нямах книжка с рецепти, та не съм се тормозила дали да слагам.И в купешките никой не слага сухо мляко.

Общи условия

Активация на акаунт