МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 51-ва тема

• 56 742
  • 742
  •   1
Отговори
# 600
  • TX
..... Човек с малко техническа грамотност без да е инженер би се изсмял. Ами купувайте си тогава с най-ниските параметри, защо питате?
Моля, машинен инженер съм не само по образование ами и по професия и хлебарната ми е точно с 1 бъркалка  Stop

# 601
..... Човек с малко техническа грамотност без да е инженер би се изсмял. Ами купувайте си тогава с най-ниските параметри, защо питате?
Моля, машинен инженер съм не само по образование ами и по професия и хлебарната ми е точно с 1 бъркалка  Stop

ooooh!

Бих се наела да ви обясня целия технически процес на машината, но след като има "професионалисти" оставям те да се позабавляват с това.

Отписвам се от темата, така че каквото и да напишете няма да бъде прочетено от мен.

# 602

Да си покажа хлебчето с кукуригу или с ядрена експлозия, някой да е постигал таквъзи успех? Grinning

Правих го по рецептата с кефир, която съм правила стотици пъти, но такова не ми се е получавало! Laughing Иначе беше направо като козуначе, само да беше подсладено. Heart Eyes Peace

# 603
Моята е лидълската, много си я харесвам, прави страхотен хляб, лошото е, че...не го пуска  Mr. Green
Много трудно се вади готовия хляб. Очаквам и тук идеите ви  Confused

# 604
  • SHOOT ME 10 $
Моята е лидълската, много си я харесвам, прави страхотен хляб, лошото е, че...не го пуска  Mr. Green
Много трудно се вади готовия хляб. Очаквам и тук идеите ви  Confused

Когато ,машината приключи ,извади казанчето с хляба навън и изчакай 10-тина минути.
Много по-лесно ще излезе.

# 605
Моята е лидълската, много си я харесвам, прави страхотен хляб, лошото е, че...не го пуска  Mr. Green
Вадиш казанчето, обръщаш обратно и завърташ с ръка отзад където е бъркалката - от долната страна - 2-3 движения на перката са достатъчни хлябът да излезе веднага - горещ, студен все тая Simple Smile

Какво толкова им баете на тия хлябове не знам  Crazy

# 606
  • TX

Моята е лидълската, много си я харесвам, прави страхотен хляб, лошото е, че...не го пуска  Mr. Green
Много трудно се вади готовия хляб. Очаквам и тук идеите ви  Confused

също и като е готов обърни казанчето и съвсем леко раздвижи от долната страна задвижването на бъркалката, при мен не е ставало, но допускам, че би трябвало да отпусне и да нямаш проблем.

# 607
Здравейте!
Имам 2 въпроса:
- има ли машини за хляб без тефлоново покритие?
- може ли рецепта за лютеница в хлебопекарна, ако някой от вас е правил или знае изпитана рецепта.
Благодаря!   bouquet

# 608

labrex, може ли рецептата за този прекрасен хляб.

# 609

labrex, може ли рецептата за този прекрасен хляб.

poli555, много ни харесва вкъщи и често го пека. На вкус ни допада, пробвай, то иначе няма как да разбереш дали и на вас ще хареса. Рецептата мисля, че я писах преди година-две, но не я намирам, ето я:

1,5 ч.л. суха мая
450 гр брашно (не слагам цялото количество наведнъж, нещо все ми хартисват 2-3 лъжици, но зависи от брашното)
1,5 с.л. мед
2 ч.л. сол
50 гр зехтин (меря в мл, пека и с олио, все е вкусен)
260 мл кефир (при мен айрян 1:1 мляко и вода)

Всичко се слага в машинката, по реда на зареждане за твоята, пече се на основен режим, моят е 3 часа. Напоследък пека с жива мая, всъщност с каквато имам вкъщи. Peace

За ваденето на хляба - вадя веднага след сигнала за приключване на програмата. Хващам с кърпа казанчето, обръщам го и тръскам 2-3 пъти. Понякога бъркалката остава в хляба, понякога си стои на мястото, но хлебчето се изважда лесно, не съм имала проблеми, а след него не личи, че е печено, абсолютно чисто казанче.  Grinning

# 610
Здравейте!
Имам 2 въпроса:
- има ли машини за хляб без тефлоново покритие?
- може ли рецепта за лютеница в хлебопекарна, ако някой от вас е правил или знае изпитана рецепта.
Благодаря!   bouquet

Има машини без тефлоново покритие - да. Разрови се из темите Ердинч е пускал линкове. Моята е с био-покритие също и не съдържа тефлон. Ето я!

Аз лютеница в машита не бих правила и нямам представа за рецепта. Peace

# 611

И аз съм с Lidl-ската хлебопекарна. Наистина бъркалките излизат по-трудно. Първите пъти беше едно тръскане, раздвижване на осите отдолу. Най-често двете бъркалки ми залепваха за осите, без значение дали съм ги мазала с масло, с олио. Друг път - едната бъркалка остава в хляба, а другата залепнала на оста.
Проблема си го реших като почнах да вадя бъркалките след второто втасване, преди да почне третото (на програма 2 - 1:40). Ръцете се намазват обилно с олио, за да не лепне много тестото, когато бъркаш в казанчето.
И после когато извадиш хляб, само с леки тръсвания и излиза без проблем.

# 612

Аз точно за това говорех- трудно се изважда, няма как за 100 лв да искам сама да си изважда перките , но понякога се налага здраво тръскане на щайгичката , не става с раздвижване на перките отзад- щом понякога дори мъжът ми не може да ги мръдне , значи не , че аз не мога, понякога като я засека ги вадя с телчицата , гледайки да не се изцапам цялата:)

Последна редакция: пн, 23 сеп 2013, 14:36 от рада-белята

# 613
  • София
Ей заради това периодично се споменава номерът с махането на бъркалките преди последното втасване  Whistling Whistling Whistling

# 614

Днешното хлебче, пробвах руска рецепта, вкусно стана, но май предпочитам кефирено/айряненото. Или пък съм свикнала с него. Laughing И, както бях гладна, едва дочаках да го извадя. Срязах го още горещо, леко го смачках даже, не устоях на тая порязаница (спомних си бабините порязаници, така казваше на филиите, от печения в тухлената фурна на двора хляб. Намазваше ги с краве масло или просто олио и отгоре поръсваше шарена сол. Heart Eyes) Реших да не слагам масло, а само шарена сол, голяма си беше тая филия, че уж да е по-диетично. Е, съблазни ме и това сланинестото, но резнах само за опитване, а чушката за здравословно. Grinning Уффф, Улях сЪ! Вкусно, вкусно, още една ми се иска......... Embarassed

Пиша и рецептата, ако някой иска да пробва:

Хляб с вкус на батон (продълговатите им хлябове)

Скрит текст:

Може и така, за по-естетите Laughing

Снимките са от рунета.

260 мл вода (топла)
40 гр краве масло размекнато (да не се заменя с олио!!!!)
1,5 ч.л. сол
1,5 с.л. захар
500 гр брашно+3 с.л(по рецепта, при мен отиде по-малко от 500 гр)
1,5ч.л суха мая (аз сложих 9 гр свежа).

Някои месят тестото в машинката, после оформят и пекат във фурната, като намазват отгоре с яйце.

Общи условия

Активация на акаунт