МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 51-ва тема

  • 56 743
  • 742
  •   1
Отговори
# 585
  • София
  • Мнения: 15 822
Тайне, ако ги надипля в тавата върху хартия за печене  newsm78
Не държа да имат шупли, а просто ми трябва хляб, който да е с форма на франзела. Даже си мисля, че франзелите не са най-подходящото нещо за сандвичи.
Хартията пречи да се изпекат отстрани.Веднъж го правих и останаха бели отстрани.Аз затова ги мятам една по една, на плочата и на 275 градуса.

# 586
  • София
  • Мнения: 15 822
 
дядо хаджия, за втасване става, но пак не много добре,че се овлажняват. Да наръси брашно, да останат сухи.

# 587
  • Мнения: X
Като ви чета, си мисля, че с право имам страхове относно франзелите  Wink.
Люба, идеята с дръпването на подложката е хитра. Не съм сигурна, че ще имам време да ходя по магазините за подложка.
Дядо Хаджия, благодаря за подкрепата  Hug
Тайне, това, че няма да се изпекат отстрани сигурно няма да е голям проблем... или ще се отделя коричката при рязане?
Ще направя хляба само с форма на франзели. По-скоро, ще се опитам  Simple Smile. Имам формички за багети от първия Мулинекс, но те са толкова малки, че не си струва загряването на фурната заради тях.

# 588
  • Мнения: 79
...

С две бъркалки в тестото влиза повече въздух, от колкото с една, от там то бухва повече. След това може да се меси по-голямо количество. И все пак тестото се меси на две ръце, а не с една, нали?
...

Това е някаква новост за мен. Извинете промишлените месачки са само с едно бъркало (много прилича на тези за тесто на домашния миксер). Те как точно се оправят с проблема ?  Thinking

Не знам каква новост е това за вас, след като в тази тема това е обсъждано многократно. Цитирани са различни източници и блогове по въпроса. Мисля, че спорът е напълно излишен, който го интересува да се разрови в интернет за повече подробности. Не ми се влиза в излишна полемика.

# 589
  • София
  • Мнения: 15 822
  Алис, там където остава бяло,остава мекичко и като изстине се слегва!Затова е хубаво да се изпече отвсякъде!

Последна редакция: сб, 21 сеп 2013, 20:48 от Тайна

# 590
  • София
  • Мнения: 8 494
...

С две бъркалки в тестото влиза повече въздух, от колкото с една, от там то бухва повече. След това може да се меси по-голямо количество. И все пак тестото се меси на две ръце, а не с една, нали?
...

Това е някаква новост за мен. Извинете промишлените месачки са само с едно бъркало (много прилича на тези за тесто на домашния миксер). Те как точно се оправят с проблема ?  Thinking

Не знам каква новост е това за вас, след като в тази тема това е обсъждано многократно. Цитирани са различни източници и блогове по въпроса. Мисля, че спорът е напълно излишен, който го интересува да се разрови в интернет за повече подробности. Не ми се влиза в излишна полемика.

Права сте - не си струва да се води полемика за неща, които никога не са обсъждани в тази тема.

Аз съм в тази тема от преди много години и ви уверявам, че никога не сме стигали до извода, че при двете бъркалки влизало повече въздух в тестото. Конструкцията на хлебопекарните е такава, че изисква при по голям обем на тестото да се ползва две бъркалки за да се намали натоварването. Затова и казанчетата при тях от вертикални стават хоризонтални.

# 591
  • Мнения: 79
...

С две бъркалки в тестото влиза повече въздух, от колкото с една, от там то бухва повече. След това може да се меси по-голямо количество. И все пак тестото се меси на две ръце, а не с една, нали?
...

Това е някаква новост за мен. Извинете промишлените месачки са само с едно бъркало (много прилича на тези за тесто на домашния миксер). Те как точно се оправят с проблема ?  Thinking

Не знам каква новост е това за вас, след като в тази тема това е обсъждано многократно. Цитирани са различни източници и блогове по въпроса. Мисля, че спорът е напълно излишен, който го интересува да се разрови в интернет за повече подробности. Не ми се влиза в излишна полемика.

Права сте - не си струва да се води полемика за неща, които никога не са обсъждани в тази тема.

Аз съм в тази тема от преди много години и ви уверявам, че никога не сме стигали до извода, че при двете бъркалки влизало повече въздух в тестото. Конструкцията на хлебопекарните е такава, че изисква при по голям обем на тестото да се ползва две бъркалки за да се намали натоварването. Затова и казанчетата при тях от вертикални стават хоризонтални.


 Joy

Това е много лесно проверяемо. Последен спомен ми е, че в темите от 2012 януари- март се дискутираше надълго и на широко този въпрос. А и си има доста по-професионални теми в интернет, където хората обясняват.
В крайна сметка това засяга онези, които искат да си купят наистина хубава машина. Всички останали могат да се задоволяват с това, което имат.

Пък баш в темата "машина за хляб" ми е чудно какво дискутирате, ако не машините. Има си друга тема за рецепти  newsm78

# 592
  • Мнения: X

 Конструкцията на хлебопекарните е такава, че изисква при по голям обем на тестото да се ползва две бъркалки за да се намали натоварването. Затова и казанчетата при тях от вертикални стават хоризонтални.


Точно. Simple Smile Много е важно да искаш да чуеш, да научиш.  Peace Отнякъде е тръгнало погрешното твърдение, че машините с две бъркалки са по-добри и ходИ го променяй  Wink.

Тайне, ясно, ще мисля. Накрая може да купя готови и така.  Simple Smile

# 593
  • Мнения: 79
Ето ви един хубав сайт, където нещата са обяснени http://sitekreator.bg/cook/hlebopekarni.html

На който не му се дават пари за машина с две бъркалки е друг въпрос. Както казах по-голямото може да стане и за по-малко, но обратното- не.
Отидете вижте как машина с една бъркалка меси тестото (върти го на топка) и как машина с две бъркалки го прави, да не търся сега клипчета и за това.

Последна редакция: сб, 21 сеп 2013, 17:35 от Red_Hot

# 594
  • Мнения: X
Имам две машини с една бъркалка, като едната (Панасоник) струваше 330 лв., а другата (Силвър Крест) е 85 лв. И от двете съм доволна. Двете ми предишни машини бяха с по две бъркалки, едната струваше 289, а другата около 230, забравих вече. Имам база за сравнение. Няма такова нещо, че в машината с две бъркалки се измесва по-добре. И в четирите си се измесва/измесваше добре. Важни са програмите, устройството на машините и т.н. Нито пък мощността е от значение. Дали съм се бръкнала достатъчно (особено с двете Мулинекс)...  newsm78...  #Cussing out #2gunfire Sick

# 595
  • Мнения: 22 867
Ето ви един хубав сайт, където нещата са обяснени http://sitekreator.bg/cook/hlebopekarni.html

Малко едностранчиво е, ето и други мнения:

Скрит текст:
Большая мощность не всегда говорит о том, что печка лучше. Вопрос скорее в том, куда на самом деле тратится энергия. А замес одной мешалкой - это уж где как получается, кому как повезет. В юнольде у меня замес менее качественный. В панасонике - выше всяких похвал. А в крупной форме двумя мешалками, например, малое количество теста не вымесить - будет комочек теста крутиться на мешалках... такое тоже описывали.


Хоть мощность в Панасонике 550, но тесто вымешивает пожалуй лучше всех с одной мешалкой. А для сравнения Мулинекс с двумя мешалками и мощностью больше справляется с хлебом хуже.


Если в семье три-четыре человека, ТОЛЬКО С ОДНИМ ХАКЕНОМ!
С двумя:
1. шумные
2 трудно вытряхивается готовый хлеб.
3 Занимают больше места.
4 Из-за более сложной механики, менее надёжны.

# 596
  • Мнения: 79
Така, като ви чета, ами то за машината нищо няма значение- това бъркалки, това мощности, реотани и какво ли не. Човек с малко техническа грамотност без да е инженер би се изсмял. Ами купувайте си тогава с най-ниските параметри, защо питате?

# 597
  • Мнения: 79
Ето ви един хубав сайт, където нещата са обяснени http://sitekreator.bg/cook/hlebopekarni.html

Малко едностранчиво е, ето и други мнения:

Скрит текст:
Большая мощность не всегда говорит о том, что печка лучше. Вопрос скорее в том, куда на самом деле тратится энергия. А замес одной мешалкой - это уж где как получается, кому как повезет. В юнольде у меня замес менее качественный. В панасонике - выше всяких похвал. А в крупной форме двумя мешалками, например, малое количество теста не вымесить - будет комочек теста крутиться на мешалках... такое тоже описывали.


Хоть мощность в Панасонике 550, но тесто вымешивает пожалуй лучше всех с одной мешалкой. А для сравнения Мулинекс с двумя мешалками и мощностью больше справляется с хлебом хуже.


Если в семье три-четыре человека, ТОЛЬКО С ОДНИМ ХАКЕНОМ!
С двумя:
1. шумные
2 трудно вытряхивается готовый хлеб.
3 Занимают больше места.
4 Из-за более сложной механики, менее надёжны.


Някак си не мога да взема миродавно мнение, което е насочено конкретно към определена марка и модел. Излишно е казвам защо.

# 598
  • Мнения: X
Лабрекс, това все едно аз съм го писала. Много ти благодаря, че представи това мнение!  Напълно подкрепям. По-добре не може да се опише.   bouquet

# 599
  • Мнения: 22 867
Лабрекс, това все едно аз съм го писала. Много ти благодаря, че представи това мнение!  Напълно подкрепям. По-добре не може да се опише.   bouquet

alys, случайни мнения са от руски форуми за хлебопечки. В посочения сайт много едностранчиво ми се стори всичко. Т.е. по-скоро едно мнение, а има още толкова и то доста различни. Просто всяка машинка си има плюсове и минуси. Преценяваш каква ти трябва според твоите критерии и купуваш. И от многото четене по форуми, останах с впечатление, че Панасоник са върха на сладоледа. Не налагам мнение, просто много похвали има за тая марка машинки. Моята е Мулинекс, но по-нататък ще помисля, може да се обзаведа и с панасониче. Grinning Peace

Общи условия

Активация на акаунт