МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 51-ва тема

  • 56 582
  • 742
  •   1
Отговори
# 675
  • на Земята
  • Мнения: 310
labrex,рецептата е много сполучлива.
Скрит текст:
Моля те,сподели каква марка е хлебопекарната,която ползваш!Може и на лични.

# 676
  • Мнения: 22 867

labrex,рецептата е много сполучлива.
Скрит текст:
Моля те,сподели каква марка е хлебопекарната,която ползваш!Може и на лични.

kikitooo, радвам се, че ти е допаднала!  bouquet
Вкъщи най-много като че ли ни допада кефиреното хлебче и него правя най-често:



Скрит текст:
Машинката ми е втора награда от конкурс преди  newsm78.........не помня колко години Embarassed, организиран в бг.мама, беше нещо от сорта "рисувай с храна" -  Мулинекс OW 1101. С една бъркалка е, но според мен върши чудесна работа. Peace

Последна редакция: пн, 30 сеп 2013, 11:53 от labrex

# 677
  • на Земята
  • Мнения: 310
 HugБлагодаря!Мила и отзивчива,както винаги и напълно заслужена награда!Сега ще се информирам повече за това хлебче!

# 678
  • Мнения: 22 867
Сега ще се информирам повече за това хлебче!

kikitooo, ЕТО РЕЦЕПТАТА НА КЕФИРЕНОТО, а това е снощното по тая рецепта с бяло и типово брашно50/50. Мая слагам 8-9 грама свежа. Peace


Последна редакция: пн, 30 сеп 2013, 12:49 от labrex

# 679
  • София
  • Мнения: 8 491
Сега ще се информирам повече за това хлебче!

kikitooo, ЕТО РЕЦЕПТАТА НА КЕФИРЕНОТО, а това е снощното по тая пецепта с бяло и типово брашно50/50. Мая слагам 8-9 грама свежа. Peace

Лабрекс правила ли си от тези рецепти с хлебен квас (предшественика на съвремената мая) ?

# 680
  • Мнения: 22 867
Лабрекс правила ли си от тези рецепти с хлебен квас (предшественика на съвремената мая) ?

Не, не съм, превеждах от руски за кваса, но никога не съм пробвала да направя, нещо търпение май не ми стига....... Grinning

# 681
  • София
  • Мнения: 8 491
Лабрекс правила ли си от тези рецепти с хлебен квас (предшественика на съвремената мая) ?

Не, не съм, превеждах от руски за кваса, но никога не съм пробвала да направя, нещо търпение май не ми стига....... Grinning

Да де то номера е да го захванеш един път, после поддържането е лесна работа.

# 682
  • София
  • Мнения: 15 822
  А чакането на хляба да втаса , и то май отнема доста време? Бих пробвала да си направя сама, но нямам нерви да го чакам да втасва.Или ще избързам, или ще го забравя и ще тръгне да ме търси.. Embarassed Аз даже с маята нямам нерви да го чакам.

# 683
  • София
  • Мнения: 8 491
  А чакането на хляба да втаса , и то май отнема доста време? Бих пробвала да си направя сама, но нямам нерви да го чакам да втасва.Или ще избързам, или ще го забравя и ще тръгне да ме търси.. Embarassed Аз даже с маята нямам нерви да го чакам.

Е то хляб без втасване няма.

# 684
  • София
  • Мнения: 15 822
  И моите втасват, но малко принудително.Като го извадя от машината и оформя, слагам тавата във фурната на 40 гр., да му дам "тласък". Wink

# 685
  • Мнения: 660
  И моите втасват, но малко принудително.Като го извадя от машината и оформя, слагам тавата във фурната на 40 гр., да му дам "тласък". Wink

Същата техника важи и при хляба с квас. Wink Аз пък откакто правя хляб с ръжен квас забелязвам сякаш по-бързо ми втасват печивата. newsm78 Не знам дали е действително така, но за 3-4 часа и хляба е напълнил тавата.

# 686
  • Пловдив
  • Мнения: 480
Привет,
Моля за съвети кога точно ( към кое) се слага натуралната закваска и задължително ли трябва да пускам първо месене..да чакам да втаса и след това печене или става и с една програма директно?
Много мерси   bouquet

# 687
  • София
  • Мнения: 8 491
Привет,
Моля за съвети кога точно ( към кое) се слага натуралната закваска и задължително ли трябва да пускам първо месене..да чакам да втаса и след това печене или става и с една програма директно?
Много мерси   bouquet

Натуралната закваска замества маята. И би трябвало да се добавя по реда на добавянето на маята. Обръщам внимание, че натуралната закваска изисква по продължително време на втасване и специални програми.

# 688
  • Пловдив
  • Мнения: 480
Привет,
Моля за съвети кога точно ( към кое) се слага натуралната закваска и задължително ли трябва да пускам първо месене..да чакам да втаса и след това печене или става и с една програма директно?
Много мерси   bouquet

Натуралната закваска замества маята. И би трябвало да се добавя по реда на добавянето на маята. Обръщам внимание, че натуралната закваска изисква по продължително време на втасване и специални програми.
Много благодаря дядо Хаджия  Hug Сега ако ми отговориш и в другата тема, ще те черпя едно хлебче после: ))))

# 689
  • Мнения: 84
Здравейте! Имам няколко запитвания към по-опитните тук   chef

Вчера си закупихме хлебопекарна Tristar от Кауфланд за 99лв. (в момента имат промоция).Моделът е BM-4585 http://technika.bg/product/13064/hlebopekarna-tristar-bm-4585.html  За съжаление, в опаковката нямаше книжка с рецепти както при други марки Sad Имам следните въпроси:

1. При приготвяне на хляб (или друг продукт) трябва ли първо да се слагат течните продукти? Тази последователност правилна ли е: течни >> твърди >> мая?
2. Бихте ли ми препоръчали рецепта(и) като за първи опит, като не сме сигурни в последователността?

Прочетохме много мнения тук, но просто не можем да бъдем сигурни, при положение, че нищо не пише в книжката с упътвания. Много ще съм благодарна за всякакви съвети! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт