Неплатен и платен отпуск след майчинство? - 2

• 18 364
  • 136
  •   1
Отговори
# 90
О, фирмата просто ми направи ''услуга'', тъй като малко след като напуснах забременях и се върнах фиктивно, плащайки си здрави осигуровки. Самата фирма е пред фалит и няма пари за осигуровки и заплати. Щом НОИ не е намесен, фирмата ще е пас....

# 91
  Здравейте ,моля за отговор защото счетоводителката каза ,че ще ми изпрати необходимите екземпляри , а ме забрави . За да ползвам платен отпуск ,само искане за отпуск ли трябва да попълня
, някакви други документи необходими ли са ?И като си броя дните 10.05.2014г. и 31.05.2014г. ,които се отработват да ги считам ли се за работни дни,защото на календара не са отбелязани като работни?

# 92
Здравейте! Надявам се някой да ми помогне със съвет! Проблемът ми е следния- майчинството ми свършва на 27.05. и трябва да се върна на работа. Но детето ми е с алергии и отказват да го приемат на ясла . /а и аз се страхувам и не искам да го давам/. От работа отказват да ми дадат платения отпуск накуп - най-много 10 дни мога да ползвам ,иначе трябвало да напускам. Та ще си пускам неплатена отпуска, поне да ми вървят стаж и осигуровки. Имам дъщеря, която Септември месец ще става на 8г, и за която не съм ползвала правото си на неплатен отпуск.  Та имам ли право първо да си пусна 3 месеца и малко /докато навърши 8г/ от полагащия ми се за нея отпуск и след това вече нови 6 месеца за малкия? Или при положение , че причината да не се връщам на работа е малкото ми дете ,трябва и отпуската ми да е за него , подадена с неговия акт за раждане??
Дано да стана ясно, че то и в моята глава е каша в момента:)
Благодаря предварително на отзовалите се!

# 93
  • Пловдив
Мами, може ли да ми кажете, дали като съм в неплатен отпуск за гледане на дете до 8г., мога да получа 1 точка (за родител, работещ на трудов договор) при кандидатстване на детето ми за градина?
Мерси предварително.

# 94
  • Пловдив
Та имам ли право първо да си пусна 3 месеца и малко /докато навърши 8г/ от полагащия ми се за нея отпуск и след това вече нови 6 месеца за малкия? Да,имаш право.Може да ползавш и 5 м от бащата неплатен Или при положение , че причината да не се връщам на работа е малкото ми дете ,трябва и отпуската ми да е за него , подадена с неговия акт за раждане?? не,няма такова изискване.никой не ти търси причини и ти не трябва да я доказваш

Мами, може ли да ми кажете, дали като съм в неплатен отпуск за гледане на дете до 8г., мога да получа 1 точка (за родител, работещ на трудов договор) при кандидатстване на детето ми за градина?

Да,разбира се,ти си на трудов договор.Няма значение,че в момента си в неплатен

# 95
Момичета да питам .Лятната работа от фирмата  в която работя не ме удовлетворява, няма кой да гледа голямото ми дете през ваканцията , смятам да помоля за неплатен отпуск за гледане на дете , но този за голямото съм използвала , а и той вече навърши осем години.Проблем ли е да ползвам този за малкия ми син и той да си ходи на детска градина или ще трябва да го спра от градина ?

# 96
  • Пловдив
Момичета да питам .Лятната работа от фирмата  в която работя не ме удовлетворява, няма кой да гледа голямото ми дете през ваканцията , смятам да помоля за неплатен отпуск за гледане на дете , но този за голямото съм използвала , а и той вече навърши осем години.Проблем ли е да ползвам този за малкия ми син и той да си ходи на детска градина или ще трябва да го спра от градина ?

Няма никакъв проблем ти да си в неплатен за детето,а то ходи на детска градина.Пусни си неплатения за гл на дете до 8 г.Ти имаш 6 м и може 5 м да ползваш от бащата

# 97
Привет, моля за съвет.
Ако искам да напусна след втората година майчинство и ползван платен отпуск въвфирмата, по кой член трябва да напусна (КАЗАХА МИ ОТ НОИ само да не е по зваимно съгласие.
Не могат да ме съкратят. Благодаря предварително на всички.
Може би не е мястото да питам тук, но не намерих такава тема.

# 98
  • Пловдив
Отговорих ти в другата тема.Или по взаимно,или те съкращават.

# 99
здравеѝте искам да попитам в момента се водя в маѝчински до 31.08.2014г. детето ми е на ясла, аз съм в платена отпуска до 23.05.2014г но след това не искам да бързам да се връщам на работа, колко неплатена отпуска мога да ползвам и ако я ползвам това ще се отрази ли на 50 % от маѝчинските ми, нали трябва да ги получавам до 2г на детето?Благодаря предварително.

# 100
  • Пловдив
Неплатен за гл на дете до 8 г имаш ти 6 м и бащата може да ти прехвърля 5 м.Но може да го ползваш след като детето навърши  2 г

# 101
Хиляди благодарности на Елфита

# 102
Неплатен за гл на дете до 8 г имаш ти 6 м и бащата може да ти прехвърля 5 м.Но може да го ползваш след като детето навърши  2 г
значи сега не мога да ползвам неплатена и трябва да се върна на работа така ли?

# 103
  • Пловдив
Не може сега да ползваш неплатен за гл на дете,да.Ако работодателят е съгласен,може да ползваш обикновен неплатен,от който само 30 дни в годината се зачитат за стаж.Извън тези 30 дни неплатен според мен ще имаш проблем с 170 то лв от НОИ.Пиши им мейл като ги питаш и виж какво ще ти отговорят
В общи линии трябва да се върнеш на работа.

# 104
  • Пловдив
Здравейте,
Да се допитам и аз до вас. В момента съм в неплатен отпуск за гледане на дете до 8 г. Но ми се отваря възможност да започна работа на друго място. Как да постъпя? Мога ли в срока на неплатения отпуска да си пусна и предизвестие за прекратяване на договора и след този 1 месец да се преместя?
Мерси предварително.

Общи условия

Активация на акаунт