Неплатен и платен отпуск след майчинство? - 2

• 18 367
  • 136
  •   1
Отговори
# 75
  • Пловдив
maretu,нямаш право на неплатен
Разбра ли какво е станало с детските ти?

# 76
  • София
Във връзка с ползването на неплатения отпуск за гледане на дете след майчинство имам следния въпрос - за времето на ползването на отпуска работодателят внася ли някакви осигуровки, а ако не - какво трябва да се внесе от служителката, която ползва отпуска, за да не се прекъсва статусът й на осигурено лице?
Благодаря!

# 77
  • Пловдив
Във връзка с ползването на неплатения отпуск за гледане на дете след майчинство имам следния въпрос - за времето на ползването на отпуска работодателят внася ли някакви осигуровки, а ако не - какво трябва да се внесе от служителката, която ползва отпуска, за да не се прекъсва статусът й на осигурено лице?
Благодаря!

Задължение на работодателят е да внася здравните.Служителят нищо не внася

# 78
Здравейте,и аз имам въпрос Thinking .До 01.08.14 съм в майчинство,после нямало да ми разпишат да ползвам платена отпуска и ще ползвам неплатена/имала съм право 1г/.Въпроса ми е трябва ли да попълвам нещо за тази неплатена отпуска -както платената и кога трябва да я подам.Освен това до кога ще ми важи натрупаната платена отпуска от 2012 и 2013 без да я загубя? Малко преди да изляза в майчинство ми изгоряха 6-7 дни отпуска,защото отказаха да ми я прехвърлят за следващата година !Моля за помощ !! Благодаря предварително !

# 79
Момичета в неплатен отпуск за гледане на дете до 8 г. съм който ми изтича този месец. Бащата няма да ползва такъв, колко месеца от неговите имам право да ползвам ?
А също и по време на неплатения имам ли право на допълнителна отпуска / както по време на майчинство/

# 80
  • Пловдив
Здравейте,и аз имам въпрос Thinking .До 01.08.14 съм в майчинство,после нямало да ми разпишат да ползвам платена отпуска и ще ползвам неплатена/имала съм право 1г/.Въпроса ми е трябва ли да попълвам нещо за тази неплатена отпуска -както платената да,и за двете се попълват молби за ползване и кога трябва да я подам две седмици преди датата на ползване .Освен това до кога ще ми важи натрупаната платена отпуска от 2012 и 2013 без да я загубя? две години Малко преди да изляза в майчинство ми изгоряха 6-7 дни отпуска съмняваме да са изгорели.просто от работата ти така са решили.не са били коректни ,защото отказаха да ми я прехвърлят за следващата година !Моля за помощ !! Благодаря предварително !

Момичета в неплатен отпуск за гледане на дете до 8 г. съм който ми изтича този месец. Бащата няма да ползва такъв, колко месеца от неговите имам право да ползвам ? 5 м
А също и по време на неплатения имам ли право на допълнителна отпуска да,по време на неплатения ти се трупа платен годишен отпуск / както по време на майчинство/

# 81

Момичета в неплатен отпуск за гледане на дете до 8 г. съм който ми изтича този месец. Бащата няма да ползва такъв, колко месеца от неговите имам право да ползвам ? 5 м
А също и по време на неплатения имам ли право на допълнителна отпуска да,по време на неплатения ти се трупа платен годишен отпуск / както по време на майчинство/
Благодаря за бързия отговор. Продължавам с питането- платения отпуск за 2013 който не съм ползвала , до кога и колко дни мога да ползвам през тази година? А също така трябва ли да има 1 отработен ден преди да стартира той след като съм в неплатен в момента?

# 82
  • Пловдив
Благодаря за бързия отговор. Продължавам с питането- платения отпуск за 2013 който не съм ползвала , до кога до две години от отпадането на причината за неползване и колко дни мога да ползвам през тази година? може тази година да ползваш всички А също така трябва ли да има 1 отработен ден преди да стартира той след като съм в неплатен в момента? не,не трябва

# 83
♥Elfita♥ благодаря много за бързият отговор ! Simple Smile   bouquet

# 84
Извинявам се, ако е зададен вече този въпрос предварително. Водя се в една фирма фиктивно на работа, но втората година майчинство ми изтича на 5 - ти март. През целия период си плащах здравите осигуровки, за да получавам майчинство. Въпросът ми е след изтичане на 2-те години, имам ли в моя случай право на платен отпуск? В тази фирма се водя фиктивно малко преди да забременея, иначе преди това съм работила от 2009 до 2011 включително с трудов договор.

# 85
  • Пловдив
Извинявам се, ако е зададен вече този въпрос предварително. Водя се в една фирма фиктивно на работа, но втората година майчинство ми изтича на 5 - ти март. През целия период си плащах здравите осигуровки, за да получавам майчинство. Въпросът ми е след изтичане на 2-те години, имам ли в моя случай право на платен отпуск? В тази фирма се водя фиктивно малко преди да забременея, иначе преди това съм работила от 2009 до 2011 включително с трудов договор.

На книга имаш право на платен отпуск,но щом си фиктивно нямаш право.Пл отпуск се плаща от работодателят,а ти като си фиктивно не може да искаш да ти го плащат

# 86
Разбирам, тоест евентуално имам право само на неплатен, предполагам?

# 87
  • Пловдив
Разбирам, тоест евентуално имам право само на неплатен, предполагам?

Неплатен,да,11 м.Но и по време на неплатения трупаш пл отпуск и после не знам как ще го оправяш.В смисъл ще плащаш повече данък за пл отпуск

# 88
Ясно, значи и той няма да се ползва Tired

# 89
  • Пловдив
Ясно, значи и той няма да се ползва Tired

Най-добре е да говориш с фирмата.Как те виждат да се оправи платения отпуск.Знам за случаи,в които майките не дължат нищо за него.Аз казвам как са нещата по закон,а вече който е намерил вратички

Общи условия

Активация на акаунт