Неплатен и платен отпуск след майчинство? - 2

• 18 375
  • 136
  •   1
Отговори
# 120
Elfita благодаря,да видим дали съм разбрала,ще искам да ме освободят като ми изплатят(фиктивно)отпуската,но няма да я ползвам.Значи да кажем че на 7.08 ми свършва майчинството,на 8.08 напускам,какви ще са разходите и задълженията ми към фирмата.

# 121
  • Пловдив
ще искам да ме освободят като ми изплатят(фиктивно)отпуската,но няма да я ползвам.

Не мога да кажа каква сума ще платиш.Зависи на колко те осигуряват,колко точно натрупана отпуска имаш.В твоя случай на изплащане на отпуската,без да е ползвана се плаща данък 10 процента върху сумата на отпуската.Счетоводителят ще ти каже каква е сумата

# 122
Моля  за помощ когато започвах работа на 01 04 2013 не ме задължиха да си ползвам отпуска,натрупан по време на майчинството,по-късно разбрах,че етрябвало да го сторят,но някой се е направил Crazy.Излязох в майчинство на 26 08 2011,както разбирате прекратих си майчинството по-рано,но питам се,този натрупан,а не ползван отпуск губи ли се,така както и годишният даван ти от фирмата ,в която работиш

# 123
  • Пловдив
Натрупания пл годишен отпуск по време на майчинството е с давност 2 години.Говори с фирмата и започни по етапно да го ползваш

# 124
Благодаря ти много,но имам още един въпрос,понеже работата ми е такава,че трудно излизам в отпуск,мога ли да искам да ми го платят,за другия знам ,че не може освен при напускане

# 125
  • Пловдив
Благодаря ти много,но имам още един въпрос,понеже работата ми е такава,че трудно излизам в отпуск,мога ли да искам да ми го платят,за другия знам ,че не може освен при напускане

Друг,този,платен отпуск се изплаща,без да се ползва ефективно само при прекратяване на трудовия договор.

# 126
Здравейте,

Отпускът по чл. 167 от КТ за отгледжане на дете до 8 г. може ли да се прехвърли на бабата?

Майчинството за отглеждане на дете до 2 г. е прехвърлено на нея в момента, но детето скоро ще навърши 2 години.

Благодаря!

# 127
  • Пловдив
Отпускът по чл. 167 от КТ за отгледжане на дете до 8 г. може ли да се прехвърли на бабата?

Не

# 128
# 129
  Здравейте ,интересувам се минимум колко работни дни в месеца трябва да имам,за да ползвам ваучери?Благодаря предварително!  bouquet

# 130
Здравейте! Задължително ли е да имам отработени 10 дни, за да мога да мога да използвам натрупаният платен отпуск, т.е. възнаграждението да не се актуализира, а да ми изплатят отпускът по старото възнаграждение / преди майчинството/?

Възможно ли е да ми изплатят натрупан от 2012г отпуск / вкл и 2014 /, ако  работодателят се съгласи  или законово не става ?

# 131
В момента съм в платен отпуск до 20ти юни.
Дребната е с варицела.
Мога ли да си взема болничния - и той прекъсва ли автоматично отпуската? Ако да - после трябва ли да подавам молба за нова или тази се възобновява и продължава автоматично с броя дни, докато съм била в болничен?

# 132
  • Пловдив
Мога ли да си взема болничния да  - и той прекъсва ли автоматично отпуската да? Ако да - после трябва ли да подавам молба за нова да или тази се възобновява и продължава автоматично с броя дни, докато съм била в болничен? не,не е автоматично

Мали,варицела толкова късно.Май набира все повече скорост.В кой квартал е на ясла,да знаем къде да заобикаляме

# 133
Мога ли да си взема болничния да  - и той прекъсва ли автоматично отпуската да? Ако да - после трябва ли да подавам молба за нова да или тази се възобновява и продължава автоматично с броя дни, докато съм била в болничен? не,не е автоматично

Мали,варицела толкова късно.Май набира все повече скорост.В кой квартал е на ясла,да знаем къде да заобикаляме
Не е ходила на ясла още Simple Smile На есен ако има места...
В Кършиака сме иначе Simple Smile

# 134
Предварително се извинявам за въпроса, но...искам да си ползвам отпуската след майчинството, която е близо половин година(декември 2014-май 2015). Та въпросът ми е - имам ли право на отпуск през самата 2015г. , след като до май ще горя стари отпуски?

Общи условия

Активация на акаунт