Голямата тема за малките масла - 7

• 100 606
  • 742
  •   1
Отговори
# 330
devi4ca ами те маслата са си мазни, нормално е да ти е мазна косата, щом си го нанесла на чиста коса. При маслото от жожоба, може би го няма този ефект защото е течен восък. Аз съм с мазна коса и не мога и да си помисля за такъв метод за лесно разресване. Съветвам те купи си балсам без изплакване, който да не утежнява косата. Маслата са за преди миене според мен  Simple Smile

# 331
Арганово-освен,че лесно се реше,после косата има и страхотен блясък....и не омазнява.Аз напоследък капвам и по капчица илан-иланг,но съм влюбена в аромата и много ми харесва после как ми мирише косата........А и четох,че има положително въздействие в/у косата..и противопърхутно,също/можело и в шампоана да се добавя/.

# 332
  • в огледалото на живота
Дами,благодаря за съветите  Hug
Чудех се аз между арганово и жожоба и тъй като и двете съм ползвала/с добър ефект  Peace/ реших този път да пробвам  с това от макадамия..за жалост не удачно...
Ще знам  Wink

# 333
  • Пловдив
Бях си взела шипково масло от БГ http://adora.bg/%F8%E8%EF%EA%EE%E2%EE-%EC%E0%F1%EB%EE-20-ml_12535
преди няколко дена ми пристигна това  http://www.iherb.com/Life-Flo-Health-Pure-Rosehip-Seed-Oil-Skin- … ;sr=null&ic=9
еми нямат нищо общо второто е много по наситено като плътност цвят и мирис и действа наистина вълшебно - препоръчвам го

Последна редакция: пн, 25 ное 2013, 13:29 от MAMA GALQ

# 334
  • sofiq
Чак сега откривам тази много хубава и полезна тема Simple Smile.
От извесно време ползвам масла главно за косата,след като пробвах каква ли не козметика от различен ценови клас и не видях ефект ,реших да пробвам с масла.Косата ми е тънка с бързоомазняващи се корени и сухи краища.
Пробвала съм масло от жожоба,арган и макадамия за краищата,макар да слагам 1-2 капки пак косата се омазнява и утежнява.Сега съм решила да ползвам маслата в маски ,ще съм благодарна да споделите някоя маска включваща някое от тези масла  bouquet.

# 335
Добре ли е да капна няколко капки ЕМ от мента в шампоана си против косопад? И колко точно капки е добре за 100мл ш-н?

# 336
MAMA GALQ,и аз съм със същото шипково от iherb ,към всички плюсове добавям и това,че шишенцето е стъклено и с капкомер и ми е много удобно. А някой поръчвал ли е   бадемово масло от iherb,любопитно ми е има ли аромат .  Laughing Blush

# 337
Маслата са за преди миене според мен  Simple Smile

Това е грешно - има десетки масла за сухи краища и те се нанасят на чиста коса без да я омазняват.

devi4ca Не знам защо при теб става така. И аз имам това масло, но честно казано почти не съм го използвала, понеже имам други за доизхабяване. Най-често ползвам това на Лореал и нямам никакви проблеми. Сигурна ли си, че наистина слагаш малко? Нужни са само 1-2 изпомпвания в зависимост от дължината и обема на косата..

# 338
Здравейте,

не зная дали е коментирано някъде в темата, но искам да попитам дали има някаква връзка между маслото от карите и термозащита на косата? Тоест маслото може ли да се използва като такъв продукт-за защита от топлинната обработка?
Много  благодаря първо за полезната тема и предварително за отговора на въпроса ми.
Спокойна вечер на всички! Simple Smile

# 339
Здравейте,

не зная дали е коментирано някъде в темата, но искам да попитам дали има някаква връзка между маслото от карите и термозащита на косата? Тоест маслото може ли да се използва като такъв продукт-за защита от топлинната обработка?
Много  благодаря първо за полезната тема и предварително за отговора на въпроса ми.
Няма как да предпазва от топлината. А и да предпазваше нали ще е мазна косата, как ще се изсуши?  Shocked

# 340
Здравейте,

Няма как да предпазва от топлината. А и да предпазваше нали ще е мазна косата, как ще се изсуши?  Shocked
Да,правилно,че карите го дават ,че е с термозащита.Както и маслото от арган.Аз обаче по-скоро гои свързвам със слънцезащитните им свойства  Rolling Eyes

# 341
  • в огледалото на живота
Маслата са за преди миене според мен  Simple Smile

Това е грешно - има десетки масла за сухи краища и те се нанасят на чиста коса без да я омазняват.

devi4ca Не знам защо при теб става така. И аз имам това масло, но честно казано почти не съм го използвала, понеже имам други за доизхабяване. Най-често ползвам това на Лореал и нямам никакви проблеми. Сигурна ли си, че наистина слагаш малко? Нужни са само 1-2 изпомпвания в зависимост от дължината и обема на косата..
Точно 2 впръсквания в ръката,не повече.
Имам стъклено шишенце с дозатор в което съм прехвърлила маслото за да ми е по удобно.
Опитах и на дъщеря ми от същото,пак е еднакъв ефекта.
От Зоя взех ако има значение-такова:
Скрит текст:
За сега ще правя само маска с него  Simple Smile

# 342
Здравейте, момичета  bouquet
Решила съм да си купя арганово масло за краищата на косата, а също рициново и бадемово, за да спомогна сгъстяване на вежди и мигли...
Можете ли да ми кажете откъде да си ги закупя (по възможност да е от България) и да не са на огромни цени и в огромни разфасовки (особено тези, които ще ползвам за мигли и вежди... не ми трябват в промишлени количества и бутилки по над 250 мл...).

Благодаря Hug

# 343
Отиваш в която и да е аптека и казваш искам рициново масло. Аз така си взех моето. Ето това е опаковката - стуваше левче и нещо.
http://bilki.bg/ritsinovo-maslo-pri-hronichen-zapek-himaks-40-gr.html

Наистина върши добра работа за мигли и вежди, само да бях по-постоянна.

Моето бадемово го ползвам за коса и е доста голяма опаковка от Елитис. Имаха мисля и по-малки развасофки, но предполагам, че по аптеките имат и бадемово и няма нужда да се разкарваш.

# 344
Отиваш в която и да е аптека и казваш искам рициново масло. Аз така си взех моето. Ето това е опаковката - стуваше левче и нещо.
http://bilki.bg/ritsinovo-maslo-pri-hronichen-zapek-himaks-40-gr.html

Наистина върши добра работа за мигли и вежди, само да бях по-постоянна.

Моето бадемово го ползвам за коса и е доста голяма опаковка от Елитис. Имаха мисля и по-малки развасофки, но предполагам, че по аптеките имат и бадемово и няма нужда да се разкарваш.

Благодаря!
Сега като се замисля и арганово май съм виждала в Елитис.
Ще проверя Flutter

Общи условия

Активация на акаунт