Електронни четци - X

• 66 876
  • 759
  •   1
Отговори
# 30
  • Казанлък of all places
Моят калъф за Киндъл е като тефтер, на Филип е, страшно ми е удобен , предната корица се загръща назад и се защипва с ластик. Бях го взела страшно изгодно и много време вече карам с него.

# 31
  • на изток от рая
Здравейте и помагайте. Взех на малкия Kindle Fire, хем да чете, хем да играе. Но от миналата седмица не се отварят книгите, излиза надпис Киндъл, едно кръгче се върти и ахаа да отвори книгата, се върне пак в библиотеката. Не искам да възстановявам заводските настройки, защото има допълнителни екстри, направен е като андроид и не искам да ги загубя.
Като прочетох какво съм написала, и на мен не ми стана ясно какво съм искала да кажа, но дано вие да ме разберете.  Laughing

# 32
Здравейте!

Записвам се за темичката. Много е хубава темата.
ganyusha, може да сте претоварили паметта или процесора с тези допълнителни екстри и за това да бози. Разбира се, само предполагам, давам насока за размисъл.

# 33
  • София
Здравейте, момичета от вчера имам Nook Simple Touch, изгледах всички ревюта, изчетох и доста, но ми остават един-два практически въпроса.
1. Как точно се организират книгите по "рафтове", просто да ги сложа в една папка ли?
Отиваш в Library>>>Shelves>>>Add new shelf.

2. Може ли и как се свалят книги директно на четеца от читанката примерно?
Първо сваляш книгите на компютъра, после ги качваш на четеца с USB кабел. Ако си вземеш допълнителна карта за памет, можеш да ги качиш от компютъра на нея. Този вариант е особено удобен, ако решиш да качиш повечко заглавия наведнъж.

3. Могат ли да се трият книги то четеца и как?
Не могат да се трият директно от четеца. Трябва да влезеш във файловете през компютъра и оттам можеш да изтриеш каквото искаш.

Не успявам да стартирам браузъра за търсене в гугъл, само в магазина на Нуук, а т.к. не владея английски това ми е напълно излишно.

Нук няма браузър за сърфиране в Интернет. Някои потребители "рутват" устройството (демек, хакват Wink) и то се превръща в нещо като таблет- можеш да си провериш имейл, да отваряш сайтове, но качеството е много ниско, бавно е и не си заслужава.

# 34
sweetkids_mama, да благодаря и аз, че с отговора на третия въпрос на ataklena отговаряш и на моето питане малко по-напред. Но защо тогава има wi-fi този четец, след като няма браузър?

# 35
  • София
Но защо тогава има wi-fi този четец, след като няма браузър?
Е, за да можеш да си пазаруваш книги от Barnes & Nobles, много ясно. Laughing Само че нас, не-американските потребители, това не ни грее.  Wink

# 36
Ахаа  hahaha  Как не се сетих. Ясна работата.

Така ме сърбят ръцете да си поръчам още сега четеца, ама малко търпение трябва да минат търговете в ибей. Ама пусто сърце не трае.

# 37
Аз имам въпрос за Nook или по-точно за обикновенните четци по принцип, чийто отговор още не мога да изясня. Понеже имам много книжки в pdf формат ( и на български и на английски език), а съм чела че  при трансформиране с някоя от програмите в друг формат, се прецакват. Имам ли възможност все пак безпроблемно да си ги чета на някой от тези електронни четци и по специално на Nook Simple Touch? И с коя програма, ако например се руутне четеца? Или и така не става?  newsm78
Моля, дайте ми повече разяснения. Благодаря!

# 38
Аз имам въпрос за Nook или по-точно за обикновенните четци по принцип, чийто отговор още не мога да изясня. Понеже имам много книжки в pdf формат ( и на български и на английски език), а съм чела че  при трансформиране с някоя от програмите в друг формат, се прецакват. Имам ли възможност все пак безпроблемно да си ги чета на някой от тези електронни четци и по специално на Nook Simple Touch? И с коя програма, ако например се руутне четеца? Или и така не става?  newsm78
Моля, дайте ми повече разяснения. Благодаря!

До колкото съм чела по други форуми, само PocketBook се справят директно с PDF-ите. Поддържали някаква функция рефлоу или нещо такова за PDF-ите и твърдят, че намало проблем.  Thinking

# 39
  • София
Моят калъф за Киндъл е като тефтер, на Филип е, страшно ми е удобен , предната корица се загръща назад и се защипва с ластик. Бях го взела страшно изгодно и много време вече карам с него.

Сподели от къде си го взела, искам точно такъв с ластик.

# 40
Момичета, винаги ли си намирате ел.вариант на книгите, които искате да прочетете? Сега си погледнах списъка от книги, които искам да си купя и потърсих в един-два сайта - ами доста книги не мога да ги открия.

# 41
Здравейте.
Сигурен съм, че е обсъждано, но  9 теми  #Crazy: Laughing
Простичък въпрос.
В крайна сметка се спряхме на четец Киндъл 4. Всички (или поне всички Simple Smile) твърдите, че това е класиката и истината. Simple Smile Но само да попитам. От /читанка/ мога ли да чета директно в тхт формат или е по-добре някой друг да го мина през Калибрито и кой ? Има ли проблем там с ДМР защита ?

Горе се пита за ПДФ. В спецификацията на К4 пише, че се чете. Ама не знам практически - утре ще видим. newsm78

# 42
В крайна сметка се спряхме на четец Киндъл 4. - Отличен избор Simple Smile
От /читанка/ мога ли да чета директно в тхт формат - може
или е по-добре някой друг да го мина през Калибрито и кой ? - по-добре е в mobi, но за целта сваляш в epub, а не txt
Има ли проблем там с ДМР защита ? - не

Горе се пита за ПДФ. В спецификацията на К4 пише, че се чете. Ама не знам практически - утре ще видим. newsm78 - чете, чете Simple Smile

# 43
или е по-добре някой друг да го мина през Калибрито и кой ? - по-добре е в mobi, но за целта сваляш в epub, а не txt

Горе се пита за ПДФ. В спецификацията на К4 пише, че се чете. Ама не знам практически - утре ще видим. newsm78 - чете, чете Simple Smile
Благодаря за бързия и изчерпателен отговор  bouquet

# 44

Благодаря за бързия и изчерпателен отговор  bouquet

Добре, а с Nook-a дали ще мога  и аз да си прочета моите книжки в pdf формат?   Sad

Общи условия

Активация на акаунт