Електронни четци - X

• 66 743
  • 759
  •   1
Отговори
# 675
Много благодаря за информацията Simple Smile Ще поглегна линковете  Wink

# 676
Дали някой има  KOBO mini 5", чудя се дали става за подарък на девойка?
Дали отстъпва по показатели на Nook simple touch, освен, че екранът е с 1" по-малък(което за някои може да е предимство)?

# 677
  • Пловдив
Спред мен е чудесен за подарък. Аз се чудих за себе си точно между тези 2 модела, но си взех Нук само заради този 1 инч повече. Мисля, че Кобото дори има повече функции от Нук.

# 678
Здравейте, мъж ми иска да ми подари Киндъл Пейпъруайт, че му писнало от книги на всякъде. Изчетох темата но имам въпрос.
На Киндълчето ще се чете главно на български а някъде по темите четох, че ако се купуват книги от бг книжарници са в епап формат и със защита и Киндъл не ги четат. Това важи ли за Пейпъруайт и може ли след конвертиране да стане четима книгата? А от безплатните библиотеки и торенти има ли достатъчен избор на книги на български език или още е ограничен?

Предварително благодаря за отговорите!

# 679
Това важи ли за Пейпъруайт и може ли след конвертиране да стане четима книгата? А от безплатните библиотеки и торенти има ли достатъчен избор на книги на български език или още е ограничен?

Да, важи. Ако купуваш електронни книги от бг книжарници, обикновено, първо се налага да махнеш ДРМ защитата. Гугъл ще те ориентира как става, има доста изписано, според мен, е лесно, бързо и безплатно. След това с Калибре (безплатна програма) правиш преконвертиране в моби-формат и четеш на Киндела.

Трябва да знаеш, че повечето издателства изобщо не издават книгите си в електронен вид, например Бард. А други го правят по-късно отколкото на хартия, например Ибис. Изобщо най-новите книги се намират много трудно, дори по торентите, някои никога. Често, ако ги намериш, то те са фотокопие в пдф-формат, който за да става за четене се налага обработка с Абби, после дообработка с Уорд и конвертиране с Калибре. В Читанката се качват книги минимум 2 години след излизането им. По торентите често също чакат около година. Има други начини да се намерят и по-нови книги, на миналата страница давах линкове къде ще получиш повече инфо.

Трябва да си наясно, че ако искаш да четеш всичко ново няма да минеш без закупуването на книги на хартия, особено ако не четеш на английски и/или друг чужд език.

Успех в избора!

# 680
.Ели. благодаря за подробния отговор. Не държа да чета най новите книги а по скоро ще ми липсва емоцията от закупуването на нова книга, обикалянето по книжарници и аромата на картия и мастило. Но от друга ще ми спести много време и пари а винаги мога да си купя и някоя хартиена.
Започнах да се колебая между nook glowlight и kindle paperwhite след като прочетох няколко материала. До коледа има време и ще реша. Може да уцеля нещо на промоция  Wink

# 681
  • UK
Здравейте, имам Нук от три месеца, днес за първи път ми направи проблем, четох навън, на около 5 градуса да е било, и тотално заби, отказа да прелисти страницата, отказа да се рестартира, тъчът и бутоните не реагираха. Така си го прибрах и след известно време вкъщи, успях да рестартирам и да продължа да чета без проблем. Още не съм погледнала в инструкцията за употреба дали се споменава нещо за operation temperature, но не вярвам, да му е било прекалено студено. А ако греша, това значи ли, че до април месец не мога да чета на открито?  Rolling Eyes
Да се оплаквам ли в съпорта според вас, да видя те какво ще ми отговорят и посъветват или да се примиря, че все пак това е електроника и каквото, такова?
Случвало ли ви се е на вас нещо подобно?

# 682
Здравейте, имам Нук от три месеца, днес за първи път ми направи проблем, четох навън, на около 5 градуса да е било, и тотално заби, отказа да прелисти страницата, отказа да се рестартира, тъчът и бутоните не реагираха. Така си го прибрах и след известно време вкъщи, успях да рестартирам и да продължа да чета без проблем. Още не съм погледнала в инструкцията за употреба дали се споменава нещо за operation temperature, но не вярвам, да му е било прекалено студено. А ако греша, това значи ли, че до април месец не мога да чета на открито?  Rolling Eyes
Да се оплаквам ли в съпорта според вас, да видя те какво ще ми отговорят и посъветват или да се примиря, че все пак това е електроника и каквото, такова?
Случвало ли ви се е на вас нещо подобно?

И на мен ми се случи два пъти (за девет месеца), но на Киндъл и на нормална температура. Както казваш - електроника. То компютрите забиват, та тези цвръчки ли няма да видят зор от време на време. Според мен е нормално.

# 683
  • UK
Сърцето ми спря като се случи.  Crazy
Страх ме е, че веднъж даде ли подобен дефект и няма оправия после.

# 684
  • Ямбол
И на мен ми се е случвало един-два пъти с Киндъла. Тогава си помислих, че е от температурата и аз, защото беше в чантата ми навън с мен и вкъщи нещо заби. Веднъж и в автобуса запецна за кратко и вече избягвам да го държа на студено. А с телефона ми се случва редовно.

# 685
  • UK
Жалко, ако е така, много обичам да чета навън. А аз се учудих и се усъмних, че е от това, точно защото с телефоните не ми се е случвало никога. Но те не са от "умните".

# 686
Спокойно, dejie! И навън ще можеш да четеш. При това - колкото си поискаш! Нищо няма да му стане. От февруари мъкна моя навсякъде с мен. Както казах, само два пъти е забивал, но не го свързвам със студа, защото и в двата случая бях у дома.
 Hug

# 687
  • UK
Дано. Благодаря за отговорите.

# 688
Продължавам безрезултатно да се опитвам да свържа ФБ акунта си с Киндъла. Би ми било интересно да използвам функцията за споделяне на цитати в социалната мрежа. Някой дали може да ми помогне?

# 689
  • София
Какъв е проблемът? Моят акаунт е свързан отдавна и от време на време пускам цитати - не помня да съм правила нещо специално.

Общи условия

Активация на акаунт