Електронни четци - X

• 67 753
  • 759
  •   1
Отговори
# 330
Насочете ме от къде да я изтегля тази програма без да ми иска лиценз.

От торентите може да се свали, има я в Замунда. НО трябва да знаеш, че ако скана на книгата е лош, след Аби-то ще се наложи допълнително ръчно редактиране, например с Word.

# 331
Здравейте!
За пръв път се сблъсквам с този вид техника, а се опитвам да си избера модел и ...... разбира се, имам нуждая от вашата помощ Simple Smile
Можете ли да ми кажете, дали в следващите 2 линка става дума за едно и също нещо.
http://www.technopolis.bg/b2c/catalog/productdetailFromOutside.d … -KINDLE-4-Wi-Fi-6
http://readerbg.com/%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D … %B5%D1%82_classic
Ако е едно и също нещо, това което се предлага в Технополис, дали е по-добрият избор?

Всъщност там предлагат това
http://www.technopolis.bg/b2c/catalog/productdetailFromOutside.d … -KINDLE-4-Wi-Fi-6
и това
http://www.technopolis.bg/b2c/details/523802/P11010601/Elektronn … iga-KINDLE-WLAN-6
Кое е за предпочитане?
Предварително, БЛАГОДАРЯ, на отзовалите се Simple Smile

Първите два модела са еднакви според мен. Модел Kindle WLAN не съм срещала, може би и е Kindle 4, но защо е с различни цени?

Камиче Цената онлайн в Технополис е 170 лв. Излиза десетина лв по-скъпо, но пък ако има две години гаранция?

Доколкото забелязах, разликата в цената идва може би от различният интерфейс. Micro USB в единия модел и USB в другия, също така има разлика в поддържаните формати. Аз само това забелязах Simple Smile.
Та кое е за предпочитане?

Според мен всички линкове са на един и същи модел. Просто всеки търговец си го е "описал" както иска  Peace
Вторите два линка, са на един и същ търговец, но има разлика в модела и за това исках да се посъветвам с хората, които разбират от тези неща. Кой е по-добрия вариант? С микро USB или с другото.

# 332
  • Стара Загора
Kindle 4 са си и двете. Сигурно единия е с рекламите и оттам е разликата в цената. Разгледайте му характеристиките в амазон. ком.

# 333
  • Пловдив

и това
http://www.technopolis.bg/b2c/details/523802/P11010601/Elektronn … iga-KINDLE-WLAN-6
Кое е за предпочитане?
Вчера бях в Технополиси и ги загледах точно тези Киндълчета - това е един и същи модел, но по-скъпият вариант е без рекламите. Само това е разликата, всички други спецификации са еднакви, независимо как е описано в сайта на Технополис  Peace

# 334

и това
Кое е за предпочитане?
Вчера бях в Технополиси и ги загледах точно тези Киндълчета - това е един и същи модел, но по-скъпият вариант е без рекламите. Само това е разликата, всички други спецификации са еднакви, независимо как е описано в сайта на Технополис  Peace

Супер. Много благодаря Simple Smile.

# 335
Аз пак да си кажа двете (безполезни) думи, но:
- 2 години гаранция у нас, но "българска". Закупените от Амазон киндъли общо-взето не се ремонтират, тях ги подменят. Както всички се сещаме, реалната цена на устройството не е 80 евро, а 20-ина някъде и за Амазон е по-лесно да ти сменят с ново. А ако не се сещаме, значи не гледаме в правилните китайски сайтове (нямам предвид, че китайците продават евтини четци с Е-инк)
- "приплясването" на допълнителни функции към устройство, което е предвидено за четец и е черно-бяло и с идея за много трайна батерия, на мен лично ми е непонятно като потребител. От тази гледна точка, моето изискване към четец беше да е лесен за боравене и да не струва тройно повече от таблет от Китайско.
Малко размишления, за който му се чете:
Скрит текст:
За всичко друго си има таблет от Китайско и той не е с мижави 6 инча екран. Ето, тамън миналата седмица докарахме як, 10 инчов, четириядрен, с 2 гиги РАМ и с готин екран и т.н. таблет за под 300 лв. МОЖЕ да се ползва за четене и е абсолютно прекрасен за книги с илюстрации, диаграми, схеми и т.н. МОЖЕ да се ползва и за интернет, слушане на музика, гледане на филми и прочие.
Големият му недостатък е, че уморява очите и е шарен.
МОЖЕ да му се свали даже киндъл-приложение. "Леново"-то на друг познат си има по дефолт такова.
Другото, което мен ме вбесява е "връзването" с продукти, каквото прави Амазон с киндъла, това за мен също е причина да не искам киндъл. Не, че нукът не е вързан за Барнс и Нобъл де, но:
- нук, със същите функции като киндъла, на 80 лв.... е друга песен.
Оказа се освен това (за мен) много интуитивно удобен с копчетата за прелистване отстрани. Крайно съм доволна от него и го препоръчвам.
Та от всякаква такава гледна точка, аз предпочитам да не си купя от България киндъл, както и всякаква друга дребна техника, която е на приблизително същата или по-ниска цена в амазон конкретно.

# 336
  • София
ако скана на книгата е лош, след Аби-то ще се наложи допълнително ръчно редактиране, например с Word.

В ателието на читанката има подробно описано как се работи с една програма за предварителна обработка на лоши сканове, която значително намалява грешките на Аbby и последващите корекции с Word.
Обработка на сканирани изображения чрез Scan Tailor
Scan Tailor е програмата, има линк за теглене. Дели страниците, оправя ориентация, криви редове и т.н., описано е всичко подробно. Пробвах я - работи си перфектно програмата и има ефект от нея, но си е доста работа все пак и отнема време.

# 337
Много ви благодаря за помощта, момичета! Изтеглих си Абби, пробвах да оправя две книжки, записах в ги като .rtf и след това конвертирах в epub. На четеца обаче редовете са ми подчертани и задраскани   Crazy  Ще продължавам да се ровя и да се мъча да ги докарам в нормален за четене вид. Ще погледна и програмката, спомената от NumLock. Но сега само заради любопитството ми го направих, нямам хич време, че събирам багажи. Като се прибера след 10тина дни ще продължа с експериментите и може пак да питам, ако имам нещо неясно. Тепърва навлизам в темата на е-книгите и са ми все още малко неясни нещата.

# 338
  • Сред мелниците
Моля  тези с  Киндъл 4 с рекламите, за съвет, какво не е наред при мен. Кога започнаха да ви излизат рекламите? Аз го регистрирах, но нищо не се промени.  В смисъл никакви реклами , корици или др.?

Другият ми проблем е че се свързва с Интернет само с wifi без парола?  Ако мрежата е защитена, не се вписва . Някакви идеи?

Някак си имам чувството че има връзка между двете.

# 339
  • Пловдив
Моля  тези с  Киндъл 4 с рекламите, за съвет, какво не е наред при мен. Кога започнаха да ви излизат рекламите? Аз го регистрирах, но нищо не се промени.  В смисъл никакви реклами , корици или др.?
Рекламите се появяват след като си регистрираш Киндъла в сайта на Амазон и при първо пускане на wi-fi би трябвало да ти се ъпдейтнат  Peace

# 340
  • София
Пробвай да отвориш някой сайт през браузера. Би трябвало тогава да ти поиска парола и да се свържеш.

# 341
Има наличност на NOOK  в  ASDA на цена 29 лири.  Naughty

С молба към момичетата ползващи Нук.
Моля да постните линкове съдържащи полезни информация за ползването на четеца.
Като ръководство и други подобни.
Аз лично намерих на английски ето това, което на този етап не ми върши работа.
http://www.amazon.co.uk/The-Big-Book-Nook-ebook/dp/B006KHW8XE/re … id=I3TZYMSQ7V39WT
http://www.amazon.co.uk/Newbies-Guide-Simple-Touch-ebook/dp/B006 … id=I3HGO05TS2YPX3

# 342
След десетдневно ползване на първия ми ел. четец NOOK и прочитане на две книги, реших и аз да напиша моето мнение.
 Като цяло мога да изкажа положителни отзиви за новата си придобивка - много удобно за четене устройство, защото можеш да го държиш с една ръка и да го управляваш безпроблемно, както с дясната така и с лявата. Има много опростена и лесна навигация, екрана е с добър контраст и се чете без да натоварва или напряга очите. Дори бих казала, че прочетох двете книги на един дъх... е, от една страна че бяха интересни, но и от друга, че за мен беше удоволствие да ги чета от NOOK-a.
Единственото нещо, което ме подразни и приемам за минус, е че няма удобен начин за подреждане на книгите в него. Правят се някакви виртуални рафтове, или т.нар. Shelves, но книгите в тях излизат в един общ списък. Аз съм си сложила различните автори в отделни рафтове, но когато от един автор имам повече от една поредица, или имам проза и поезия от един автор, става какафония. Не видях да имам опция да правя в рафтовете и подрафтове, за да ми е по нагледно, както на компютъра.
Ако някой все пак знае тънкостите при подредбата на книгите в NOOK, моля да пише.
  bouquet

# 343
  • София
Единственото нещо, което ме подразни и приемам за минус, е че няма удобен начин за подреждане на книгите в него. Правят се някакви виртуални рафтове, или т.нар. Shelves, но книгите в тях излизат в един общ списък. Аз съм си сложила различните автори в отделни рафтове, но когато от един автор имам повече от една поредица, или имам проза и поезия от един автор, става какафония. Не видях да имам опция да правя в рафтовете и подрафтове, за да ми е по нагледно, както на компютъра.
  bouquet

Обърни внимание какви опции за разглеждане на книгите избираш. Peace Може да си ги подредила в рафтове, но ако ги гледаш като Books или Files, ще ти излизат всички накуп. Трябва да избираш опция за разглеждане Shelves, тогава ще ги разглеждаш както си ги подредила.

veronika, ето ти подробно ръководство за Нук.  bouquet Тук има и видео.

# 344
  • София
Има наличност в ASDA на Nook, с безплатна доставка за Англия.

Има ли тук някой, с рутнат Nook?  Peace

Общи условия

Активация на акаунт