Електронни четци - X

• 67 690
  • 759
  •   1
Отговори
# 375
...
Аз все пак реших да заложа на традицията и си харесах в Амазон този красавец:
http://www.amazon.co.uk/kindle-ereader-ebook-reader/dp/B007HCCOD … id=A3P5ROKL5A1OLE

Мими, в Метро този модел ли предлагат??? Че ако е същият, няма какво да му мисля изобщо.

Предполагам, че е същият.

# 376
  • София
Предполагам, че е същият.
Дано, дано! Утре съм в Метро.  Grinning
Благодаря на всички за отговорите. Не очаквах толкова бързо да ми се подредят нещата.  Mr. Green

# 377
  • Русе
Здравейте, имам Нуук и много си го харесвам. Искам да купя за подарък един от евтините в УК, но не намирам.Знаете ли къде има наличност , в кой сайт за 29 лири ?
Благодаря!

# 378
Имаше в АСДА, но днес свършиха. Можеш да изчакаш да пуснат пак или да видиш в Продавалника. Там има доста, но са с надценки- по 105/120лв. Моят съвет е разгледай в Ибей ,аз днес си спечелих на търг NOOK Simple Touch™ with GlowLight на добра цена  newsm44

# 379
В сайтовете на Технополис / Техномаркет никъде не пише дали Киндълчетата са с или без реклами. Отидох днес да погледна, видях само този от 179 лв, казаха ми, че е със реклами.
Сега се чудя дали да го взема.  Thinking
Гледах снимки в гугъл и не изглеждат особено дразнещи,пък и за щастие не излизат по време на четене.

Може и да е коментирано, но ако не се регистрирам в Амазон, ще имам ли реклами?
И какво печеля с регистрацията?

# 380
  • Пловдив
Може и да е коментирано, но ако не се регистрирам в Амазон, ще имам ли реклами?
И какво печеля с регистрацията?
С регистрацията в Амазон се отключва опцията за създаване на колекции, което е доста удобно когато натовариш Киндъла с много книги.

Рекламите не се активират докато не влезеш в нета през Киндъла, но като цяло мога да кажа, че не само че не пречат, ами са и много красиви. Появяват се само на главната страница на четеца във вид на лентичка с дебелина 2 см. в долната част на екрана или като скрийнсейвър при режим "Заспиване" на книжката. Докато се чете няма никакви реклами.

Лично аз ако трябва сега да купувам Киндъл, без грам да се замислям бих си взела такъв с рекламите - спестени пари на 100% Peace

# 381
Ivana рекламите не пречат и не дразнят по абсолютно никакъв начин. Дори за мен са интересни предложенията.  Ако не се регистрираш няма да имаш реклами, но няма и да можеш да използваш пълната функционалност на четеца, имам спомен, че не може да си правиш колекции например или да разделяш жанрово книгите. Аз съм с Киндъл Пейпъруаит с 3G и имам реклами само на и началния екран, а скрийнсейвърите ми са Киндълските. На тези без 3г то рекламното съдържание е видимо на 2 места - скрийнсейвърите и началния екран(като банер в долната част).

# 382
  • Варна
Доволни ли сте от Kindle Paperwhite? Как се държи след известна употреба?

А мнения за Nook Glowlight?

# 383
Ясмина За мен Пейпъруайт е по-добрата опция, ако сравняваме между двата конкретни модела. По отношение на контраста и качеството на картината Kindle Paperwhite е много по-добър от Nook Simple Touch Glowlight . Можеш да изгледаш сравнителни клипчета, където ще видиш предимствата и недостатъците на двете устройства http://www.youtube.com/watch?v=qeZjsydCbYY Аз съм с втори Киндъл ПУ, понеже първият ми се счупи и за сега с втория не съм имала проблеми. С първия отначало имах проблеми- сам се рестартира няколко пъти, забиваше ми понякога(започваше да се рефрешва на всяка страница), но странното беше, че всичко се случваше, когато беше в калъфчето, което ме наведе на мисълта, че магнитчето на калъфа може нещо да го бъгва. Когато е извън калъфчето не ми е създавал проблеми. Да спомена, че калъфчето ми е китайско, а не оригинално. След два-три месеца употреба "проблемите" със софтуера изчезнаха . За мен недостатък също е, че батерията не държи много. Ако четеш интензивно за седмица до десет дни, без използвне на 3Г или wifi, си заминава. Тъча също е много чувствителен.Недостатък спрямо Нуук а е, че Киндъл не поддържа epub формат което не го прави най-добрия избор, ако смяташ да купуваш много електронни книги от бг книжарници. Ето тук може да прочетеш статия за двата четеца http://sagabg.net/PCMagazine/article-1335.html На мен ми беше много важно подсветката да е добра и да не ми дразни очите, защото чета предимно вечер и по тази причина си взех ПУ.

# 384
Здравейте, опитвам се да регистрирам Нуук, свързах го с безжичния вкъщи, но ми дава, че е свързан, но няма интернет. На някой да му се е случвало?
Рестартирай си нета.
И при мен беше така, но след рестарта всичко се оправи.  Peace
Мерси, но няма промяна.
Подновявам си въпроса като добавям, че днес бях при приятели с безжичен интернет към който се свързах, но се изписа същия надпис. Дали някой има идея какво не е наред? Моля за помощ  baby_neutral

# 385
Здравейте, прегледах темата и виждам, че основните питанки са между Kindle и Nook. Преди месец, след дълги разговори консултант от e book, и по негова препоръка си купих Pocketbook Touch. Мотивите му- чете на практика всички формати, и е с e-ink екран,който не дава отблясъци и прави четенето по-комфортно. Сега трябва да купя четец и за дъщеря ми, че ще се избием за този ooooh!
Колебанията ми са с това, че сякаш не съм особено очарована. Страниците се отварят бавно,речниците, които са качени не ми харесват, а след едномесечно ровене все още не съм намерила никакъв речник, който мога да сваля и инсталирам.
Какво е вашето мнение/съвет? Благодаря и лек ден на всички!

# 386
  • Бургас
Здравейте, опитвам се да регистрирам Нуук, свързах го с безжичния вкъщи, но ми дава, че е свързан, но няма интернет. На някой да му се е случвало?
Рестартирай си нета.
И при мен беше така, но след рестарта всичко се оправи.  Peace
Мерси, но няма промяна.
Подновявам си въпроса като добавям, че днес бях при приятели с безжичен интернет към който се свързах, но се изписа същия надпис. Дали някой има идея какво не е наред? Моля за помощ  baby_neutral
Какво значи няма интернет, какво точно се опитваш да направиш, аз вече няколко НУУк-а регистрирах в Б/Н не срещнах проблем просто следвам стъпките които ти изписва на дисплея и накрая ти се отваря началната страница на Б/Н, евент. да си купиш книги /не че може, де/, предполагам, че не се опитваш да влизаш в други сайтове защото не може. Обясни по подробно какво точно ти изписва и т.н. А сега се сещам с какъв имейл се опитваш да се регистрираш, Пробвай с небългарски?

# 387
  • Варна
Елфадора, не те познавам, но да знаеш, че те обичам заради този пост
Цитат
В момента в продавалник е пълно с оферти за Нуук на цена 110лв.
 bouquet

Отдавна проверявах и Продавалника, но допреди месец имаше 5-10 рийдъра. След като прочетох твоя пост, се разровичках наново, вчера звъннах на човека и от днес съм горд и щастлив собственик на бял Кобо мини срещу 80 лв. (е, и 5,17 лв. за транспортните разходи Simple Smile )

newsm44

След някой и друг ден ще споделя как се държи Simple Smile

НУК-а се появява на промоционална цена и тук http://www.sainsburys.co.uk/sol/shop/technology/computing/123994 … l?hnav=4294960198 през няколко дни

# 388
[
Какво значи няма интернет, какво точно се опитваш да направиш, аз вече няколко НУУк-а регистрирах в Б/Н не срещнах проблем просто следвам стъпките които ти изписва на дисплея и накрая ти се отваря началната страница на Б/Н, евент. да си купиш книги /не че може, де/, предполагам, че не се опитваш да влизаш в други сайтове защото не може. Обясни по подробно какво точно ти изписва и т.н. А сега се сещам с какъв имейл се опитваш да се регистрираш, Пробвай с небългарски?
Избирам език, намирам домашния рутер, включвам се към него, изписва ми, че съм се свързала, но няма интернет???, в същия момент имам свързани комп и таблет. Вчера, на гости, по същия начин. Имейлът беше mail.bg, но аз не стигам до момента на въвеждане на имейл, просто дава, че няма интернет.
В крайна сметка не се свързах, а се "отвързах", за тези които искат качвам линк:
http://www.the-ebook.org/forum/viewtopic.php?t=20479
Все пак ако имате идеи споделете, може да е полезно на някой със същия проблем.

# 389
  • UK
Нямах такъв проблем аз. Втори потребител тук се оплаква от проблеми с Нук.  Confused

Общи условия

Активация на акаунт