Юлката не мъти вече като квачка, а е горда тя кърмачка! - тема 33

• 30 057
  • 741
  •   1
Отговори
# 150
Честити бебчета на Терп и Пеперудка! Да са живи и здрави и големи мъже да станат!

Най-идиотското от моето среднощно изживяване в Майчин дом:

акушерката/сестрата ме пита имате ли някакво заболяване
и аз си мисля, какво сега диабет в семейството, за това ли ме пита?
отговорих и, какво например
и тя ми вика ами въртите си главата все на една страна, не ме гледате в очите като ви говоря
тикове ли имате?

и аз тогава просто онемях...
викам, ами не,нямам...!!!

значи нямате уважение към мен?
и аз, ами аз съм дошла тук с притеснения за изтичащи води, вие ми говорите за уважение...

Идеше ми да и кажа, явно ви е много скучна смяната та си правите вятър на устата...
шок...как може да са такива

дано не я видя повече тая
много тъпо ми стана
все едно ми се присмива, че съм отишла за едно, а напрая все едно съм се напикала...
ако искам ще я гледам в очите...трябваше да и кажа, ами не, гледам на другата страна, щото имам пъпка и не искам да я гледате!!!

Ако това ще е само за подгряване, то представям си какво ще е на раждането!

Pina, макар че си била в  Окръжна, явно и там не са стока...ама то при всеки различно, да се надяваме, че не всички ще се оплакват от персонала!

# 151
Не са ме върнали от болницата с 5см разкритие - бях на преглед в друга сграда, на друго място, не където раждах.
ох, едва пиша с един пръст на лявата ръка, защото кърмя в момента.

# 152
Шуши не бой се Simple Smile Всичко ще е наред Simple Smile

Хера, аз съм с такива болки от седмица, топли душове помагат

Таничка, плащайте му и го гонете. Този ще ви направи проблеми и наистина ще си остави ръцете. Няма такова нещо забравил бил за някои неща, а и той още като го е видял се знае ще става или не върху плочките, просто е решил да ви го спести за да може после да ви вземе още пари. Нали я знаеш приказката да не ти влиза майстор в къщата. Особенно за банята е още по-страшно. По добре да не го правите отколкото да дадете двойно повече и да ви направи резил. А и така, хем ти ще се притесняваш излишно

Пина, ще ставаш все по-добра с писането докато кърмиш Simple Smile))))

Джънгъл гърл, тая е луда, ако ти се падне пак тя изобщо не и се връзвай. Идиоти бол, особенно по болниците

# 153
  • София
Ехаааа, Сладка Пеперудка се е справила  на 07/07 !!! Браво, Пеперудке, ти си нашата бинго-мама, а на Стелиян желая все късметлийската да му върви в живота!   bouquet

Танче, абе, да ти кажа, той и майстора ви играе театрални пиеси в момента... но имай предвид, че докато не му платите, силата е с вас! Платите ли му това, което иска, ще офейка веднагически, слушай ме. Мисля, че не трябва да му давате в момента повече от 200 лв (нещо за материали там), а крайната сума - накрая, когато свърши всичката работа. През това време - пазарлък, пазарлък, недоволство от вас, намирайте кусури и така... Големи постановки се играят с майсторите, но няма друг начин - те самите ги започват и ако не влезеш и ти в роля, биваш прецакван...  Confused Хубаво, че свекър ти се е включил, нека още идва да скандалджийства  Peace

Мисти, не знам, къде гледаш за 2 пъти в 9 и 10 месец... да не би да е старо вече?  Thinking По принцип докторите викат на тонове в 9 месец всяка седмица (това, ако всичко ти е наред, но ако има нещо по-тревожно - и по-често), а почнеш ли пренасяне - минимум през ден, по-добре всеки ден. И не се плаща това. Туй, че някои момичета плащат по 10, 20, а съм чувала и по 30 лв  #Crazy - това е, защото ходят на платени практики. Във всяка държавна болница с родилно отделение може да се ходи (Тук, доколкото зная, само Тина Киркова прави далавери с това и кара хората да цакат по 20 лв - ама така е, като си мълчи народът...) ИЛИ на ЖК, където се следиш през бременността. Може би твоята доки няма апарат за тонове, затова да не замерва? (не се гледат на ехограф, ами те опасват с два колана през корема, а в едната "катарама" наливат гел, и апаратчето бълва кардиограмка - горе са детските тонове, долу - състоянитео на твоята матка - виждат се контракциите в каква степен са... и така поне 15 минути)
Мисля, че ако я питаш твоята доки за замерване на тонове с апарат - дали има такъв - възможно е да няма и да те изпрати във вашата болница. Аз съм абсолютно убедена в това, което казвам, защото сега започват да ме викат на замерване от 2-те места, и никой не ще да ме отстъпва  Laughing - и от ЖК, и в болницата (Днес бях апропо там, бяха страшно готини като отношение, пре-сканираха ме цялата, радвахме си се... и нито стинка не са ми поискали, само строго ми наредиха от следващата седмица да ходя поне през ден - били отговорни за мен, щом като там ще раждам. А аз не съм им казала, че съм избрала екип при тях (реших малко да си разиграя доктора и да отида извън неговата смяна). Просто "почуках" на вратата и казах "Да замерим тоновеможе ли?" - Можело.

Тъй че - смело давай към вашата болница, нищо, че няма да раждаш там. Можеш спокойно да им кажеш, че не си решила още къде ще раждаш  Peace Ти имаш право да ти следят тонове, а твоята ЖК няма апарат - всичко си е законно. Пък сега е вече наистина важен период, Мисти, не само тонове - трябва да се гледа износването на плацентата, количеството на водите, положение на плода (пардон Simple Smile ) и пр. допълнителни условности. Всичко се променя бързо, и ако нещо стане, трябва да се реагира с раждане. Пък и ти си от моя отбор - късна бремелинка, тоест, баш "рискова" , използвай това Peace

Шуши, кураж, мила!  Hug

# 154
Не са ме върнали от болницата с 5см разкритие - бях на преглед в друга сграда, на друго място, не където раждах.

Хайде, хайде, кърми бебочка, тя е по-важна! Пък после, ехе, ще има да пишеш, ако не си заспала  Simple Smile breastfeeding

# 155
  • София

Е, Пине признах те! Laughing
Шуши, спокойно Hug Hug
Таничка, много тъпо това с майстора. Да не говорим, че и времето ви притиска.... Дано успеете да вамерите решение Peace

# 156
Здравейте, за тоновете и мен ме викат през седмица и също ги мерят чрез ехографа, гледат околоплодни води и плацента. Незнам и аз вече кое е правилно и кое не и изобщо не ме държат по 15 мин., а доста по-кратко.
 И да попитам, ако мине термина и още не съм родила, какво става с болничните?

# 157
  • София
Имаме си бебе:
Тази сутрин Весела роди със секцио Лазар, 4 000кг., 51см!
И двамата са добре.
Честито, Весе!   bouquet

# 158
Честит Лазар на Весето!

# 159
  • София
Ихааа, честито, Весе!  newsm44 newsm44 newsm44
ЗДРАВЕ, късмет и радост за Лазар! Колко добре му се е отразил суровият суджук, обаче  
Laughing

# 160
   Здравейте настоящи и бъдещи мамчета.   bouquet

ПРЕДИ ВСИЧКО ДА ЧЕСТИТЯ НА НОВИТЕ ОБЕБИЛИ СЕ МАМИ, ДА СА ИМ ЖИВИ И ЗДРАВИ БЕБЧЕТАТА И МНОГО ДА ГИ РАДВАТ.  smile3525 baloni newsm51

Шуши опитай се да останеш максимално спокойна. Мисли си за хубави неща и най- вече за дългоочакваната среща с мъничкото човече. Ние всички сме с теб и те подкрепяме. Кураж и ще чакаме да се похвалиш с добрата новина.  fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover

# 161
  • София
Еха, колко хубави новини има и днес Simple Smile

Честити сладури на Терп, Весела и Пеперудка, да са ви живи и здрави и много, много щастиви и обичани да растат!

Шуши, стискаме палци, споко, аз нали все с високо кръвно си бях, а като отидох в болницата и си викам, ей това е, вижда му се края и кръвното ми падна на 120/80, заковах го и ти можеш, а и да ти кажа, спиналната упойка сваля кръвното, ще ти стане едно хууубаво, едно леееко в 14:00, няма да се плашиш, с теб сме  Hug

Стискам палци за всички искащи да раждат тези дни да се сбъдне това желание и пожелавам леко и безпроблемно раждане на всички Simple Smile

Ей, пина, голям герой си, браво, важното е, че всичко е наред Simple Smile

Таничка, не се ядосвай на тъпия майстор, наистина не му давайте сега всички пари, чак като свърши всичко - тогава и да не ти пука, баща ми как пренарежда плочки едно време, не е истина, пак от един такъв нещастник, ама и това ще се нареди, ще видиш Simple Smile

Мерси за комплиментите за мъничето, те всички бебенца са много готини, пък особено наш'те сладури в темичката  Hug

Аз да си кажа, нали си взехме под наем везна за бебето, че нашата се развали, малката яде средно по около 50 гр. кърма (тегля преди и след ядене) и после от нищо до 60 мл АМ, зависи колко е гладна, яде на около 2-3 ч., а снощи направи почивка от 2 докъм 8, ей за 1-ви път усетих какво е да са ми напрегнати гърдите, ама като се напапка човечето и ми мина Simple Smile качила е от миналия вторник, т.е. за 1 седмица 300 грама и е вече 2700 Simple Smile Надявам се до месеца да качи кг., че да станем поне 3 и нещо, то е ясно, че в 4 няма как да се целим, пък не е и здравословно толкова много да качи, ама за сега добре се справяме и на мен ми олекна, че и кърма си хапва човечето, може да не е само на кърма, но все пак си яде повече от АМ, с което дохранвам Simple Smile

# 162
  • Варна
Честито на всички родили мами! Да са им живи и здрави бебчетата! Извинявайте, че не се обръщам към вас поименно, но не съм ви чела, имам да наваксвам още от предната тема, а не искам да пропусна някоя от вас  Embarassed

# 163
Честито на Весето, да са много здрави и щастливи Simple Smile

# 164
Честито, ВЕСЕ, жив и здрав да е малкият Лазар, а на теб бързо възстановяване   bouquet baloni

Общи условия

Активация на акаунт