Мит или истина е, че всеки мъж иска да има момче?

• 76 624
  • 484
  •   1
Отговори
# 300
Полът никога не е без значение:)

# 301
Аз се отвратих ... женска злоба и завист от страна на майка към дъщеря не вярвах, че съществува като понятие... Писанията, от които лъха психопатия и ограничен интелект, вече не коментирам, но ще кажа едно: Пожелавам на всеки родител, независимо от какъв пол е детенцето му, да се гордее с него и детето му да бъде по-добро и успешно от родителите си! Тогава ще се чувстваме най-щастливи и благодарни, че сме се справили... Simple Smile

# 302
  • Софето
Може би, за нереализирани, комплексирани, хора без образование, хора живеещи в няколко века назад, хора с психически травми от детството...Културата и начина на възпитание са много важни, в Индия убиват момиченцата, но в Европа не. Всеки сам ще си направи извода кой на какво ниво е  Grinning.

# 303
  • София
Нещата, които пишеше по-горе са наистина така, но тук гледам, че ги разбират прекалено конкретно плюс, че в момента нямат такъв проблем и не знаят изобщо за какво иде реч. Но наистина, ако се погледне в тема майки и дъщери - става дума за големи хора - да, наистина нещата опират до властта! Не ми се разсъждава по темата, но още страдам, че не ми се падна момче....

# 304
  • София - Рим и обратно
Това е така, защото всеки баща внушава на сина си, че сега той е господар,
но ще дойде ден, когато синът неизбежно ще поеме престола.

А при жените- ние никога не умираме. Гласът ни живее в главите на следващото
поколение жени. И оттам даваме инструкции.

Франк Хърбърт даже е написал фантастичен роман по темата.
Глупостта и цинизма придоби фантастични размери в тази тема. Честно казано, Мамасита ме изненада с постовете си тук, нямах впечатление за толкова ограничен човек, напротив Tired.
Не искам да разказвам аз колко случаи на прикрита конкуренция между баща и син съм виждала, а и както споменах - мъжът ми, открито признаващ си, че не иска друг мъж вкъщи, защото ще ревнува, и защото не понасял момченца, дразнели го Crazy. Но, както казах - за един мъж е разбираемо да ръси подобни дивотии, ама жени и майки....не го разбирам.

# 305
  • Насред хаоса
Не искам да разказвам аз колко случаи на прикрита конкуренция между баща и син съм виждала ...
Има нещо такова. Неслучайно съществува и един лаф - "истинският мъж не търпи втори в къщата си."  Laughing

# 306
Казвате- ограничен, по полов признак.

Знаете ли, за да стигна до този извод, колко смело и безотговорно
преминах доста от начертаните граници за своя пол? А знаете ли каква
цена платих за това?

По-мъдро е човек да отчете ограниченията си и да не ги забравя. Защото
в каквото и общество да живее, колкото и прогресивно да мисли, накрая
реалността ще го застигне.

Имала съм и неограничен, напълно свободен интелект. Но там е работата, че
каквото измисли този интелект е доста неприложимо, защото има едни
по-дълбоки реалности. На вас ви звучат цинично, закостеняло, консервативно- но
съм била либерална и доникъде не стигнах.

Имам повече от добро образование, четене, мислене извън всякакви граници-
и пак уважавам особеностите на пола си. Обратното би било лудост, нездравословно
и стресиращо. Това, че съм жена, диктува как да се храня, спя, движа, дори и
как да мисля, за да не се изнервям.

Много е вредно човек да заживее в света на интелекта и да забрави, че
има и физически свят, в който наистина има ограничения и нарушаването на
тези граници се плаща.

# 307
Mamacita, би ли споделила за каква точно конкуренция дъщеря-майка говориш? Ако може да я подплатиш и с примери

# 308
Зависи хората на какво ниво са. Някои се карат махленски.

При други конкуренцията е коя има повече постижения, вкл. материални и с мъжете и брака.
Или с децата

При трети- правото Тя да е жената с интуицията. Общо взето не може
да се слушат две женски интуиции. Може би това е базовата борба- ние, жените,
виждаме как би могъл да се развие светът. Но не всяка е на позиция да каже
мнението си и да го реализира.

# 309
  • София - Рим и обратно
Бих била щастлива дъщерите ми да имат двойно и тройно повече постижения от мен. Да имат по-силна интуиция, да разбират живота по-добре от мен....повече деца, повече мъже Mr. Green (последното като шега, де, то не е гаранция за щастие)... Тогава ще си умра спокойно. Наистина.
Пак не се сещам за какво да се конкурирам с....дъщерите си newsm78
Не, че не съм виждала това, което се мъчиш да разкажеш, но съм го виждала и между бащи и синове, даже в собственото си семейство, отблизо. Така че, пак не е до мъжко чедо или дъщеря, а до хора.

# 310
Зависи хората на какво ниво са. Някои се карат махленски.

При други конкуренцията е коя има повече постижения, вкл. материални и с мъжете и брака.
Или с децата

При трети- правото Тя да е жената с интуицията. Общо взето не може
да се слушат две женски интуиции. Може би това е базовата борба- ние, жените,
виждаме как би могъл да се развие светът. Но не всяка е на позиция да каже
мнението си и да го реализира.
Ей това главно не мога да го разбера. Коя майка няма да е щастлива и горда от постиженията на дъщеря си? Коя няма да е доволна, че е детето й е материално стабилно и че има щастлив брак? Наистина не го разбирам това...

# 311
Каквито сте си Вие, такива и децата

Колко енциклопедично звучи Simple Smile Почти като доказана теорема. Само дето не е.

# 312
  • Софето
Каквито сте си Вие, такива и децата

Колко енциклопедично звучи Simple Smile Почти като доказана теорема. Само дето не е.
Да в 5-10% може и да не е, в останалите 90-95% е точно така.

# 313
Не искам да разказвам аз колко случаи на прикрита конкуренция между баща и син съм виждала ...
Има нещо такова. Неслучайно съществува и един лаф - "истинският мъж не търпи втори в къщата си."  Laughing

Това определено не е вярно. Не само не е вярно, а направо си е измислено. Пуснах го дори на търсачка в гугъл... Няма такъв лаф. То е нелогично и се оборва от практиката дори. Ако вникнеш малко по-дълбоко в отношенията баща-син, ще разбереш, че на базово ниво там те са на принципа на глутницата вълци с алфа вълк начело. Баща е алфа-вълкът и утвърждава властта и авторитета си над глутницата (простият ги бие и насилва, умният извоюва лидерстовото си с воля и интелект). Няма алфа-вълк, който да иска да е единак. Напротив, колкото по-голяма глутницата, толкова по-мощна и сигурна.

# 314
Ей това главно не мога да го разбера. Коя майка няма да е щастлива и горда от постиженията на дъщеря си? Коя няма да е доволна, че е детето й е материално стабилно и че има щастлив брак? Наистина не го разбирам това...

Коя ли? Тя далеч не е една, не са и две. Виж темата "За майките - да се оплачем" и ще ти стане ясно.

Общи условия

Активация на акаунт