4 d ехограф

• 3 134
  • 13
  •   1
Отговори
      Здравейте! Бременна съм в 13 г.с . и се питам кога е най-подходящия момент за 4 d ехограф. Ако отида сега, дали ще може да се видят евентуални малформации на плода, а също така и пола на бебето. Всъщност по-важно ми е да разбера правилно ли се развива бебчо. И още нещо, някой може ли да ми препоръча специалист в Добрич, при който да отида, както и да ми каже ориентировъчна цена.
       Благодаря предварително!

# 1
Най-подходящият момент за ранна фетална морфология (за която явно питаш) е 12-13 г.с., най-късно 14 г.с. Прави се с 2D ехограф, 4D ехографът е по-скоро атракция за родителите.

# 2
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Сега е точния момент да идеш на преглед. След това имаш още 2 пъти до края на бременността. Но, както е писала Алексче, на 4Д-то не може да се види нищо по развитието на бебето, по-скоро е за по-добра картина на родителите  Simple Smile

# 3
  • София
Всичко над 2Д е за радост на родителите. Диагностичните изследвания се правят на стандартен ехограф. За седмиците са ти отговорили - тичай, сега е моментът.

# 4
Благодаря Ви!
Сега остава всичко да е наред ...

# 5
Здравей и аз съм точно в 12г.с и 4 дни. Вчера ми бе феталната морфология. Наистина се прави на 2Д, а после ми пуснаха едно 4Д да се порадваме със съпруга. 4Д обаче не дава инфо за развитието на органите, това се вижда само с 2Д.

# 6
Аз в понеделник бях на консултация и ме гледаха на 2 д, докторът беше лаконичен - всичко е наред. Но аз все пак искам да мина и на 4д. Може да звучи като прищявка или глезотия, но ...  Simple Smile

# 7
Защо се бърка 4д с фетална морфология ми е интересно. В Сф клиниките разграничават двете понятия, но като говоря с познати в родния ми град и в Бургас, където съм сега, те свързват 4д с феталната морфолобия и така я наричат. Феталната морфология се прави на 2д, както казаха момичетата , а накрая пускат 4д,който ти дава образ на детето. Аз съм била на ФМ с 4д за радост и снимки накрая и тя се таксува по един начин, а също съм била и само на преглед с 4д ехограф с цел да видя лице на бебето и да потвърдят пола и той ми струваше по-малко, защото не изследваха детайлно органите.

# 8
Здравейте на всички мами!Искам да попитам нещо извинявам се предварително ако вече е задаван въпроса,но не видях никъде!Някой който е ходил скоро на преглед при д-р Цонева в Ст.Загора може ли да ми каже какви са горе долу цените за преглед при нея на 3д и 4д и дали е доволен,аз съм от Сливен и мисля тези дни да отида на преглед при нея.Благодаря предварително за отговора Simple Smile

# 9
Здравейте на всички мами!Искам да попитам нещо извинявам се предварително ако вече е задаван въпроса,но не видях никъде!Някой който е ходил скоро на преглед при д-р Цонева в Ст.Загора може ли да ми каже какви са горе долу цените за преглед при нея на 3д и 4д и дали е доволен,аз съм от Сливен и мисля тези дни да отида на преглед при нея.Благодаря предварително за отговора Simple Smile

В сайта има доста мнеия за д-р Цонева в темата за Гинеколози в Ст. Загора. Аз бих ти предложила Тодоров.

# 10
Да споделя само че на 4д се вижда всичко , когато аз ходих доктора му видя сърцето как бие, как се движи кръвта , видяхме му нослето , гледа го за заешка уста, и най-важното пола  и т.н. така че има смисъл от 4д . Тъй като не ходих да си правя изследвания за синдрома на Даун ,когато отидох на 4д доктора каза че има "някаква кост" забравих и името и няма Даун . Моя съвет е идете не е глезотия!!!!
  bouquet

Забравих да кажа аз ходих в края на 5 и началото на 6 месец

Последна редакция: пт, 30 авг 2013, 21:01 от Botten Mary

# 11
  • София
Как така доктора е видял сърцето и кръвния поток на 4Д, при положение, че то дава външна визуализация на бебето? Като почнете да пишете така, само обърквате хората. Една от обърканите бях и аз, заради подобни коментари, а се имах за много изчела и начетена по въпроса.
3 и 4Д се прави за кеф на родителите, снимки, клипчета и т.н. Фетална морфология, където измерват всички органи на бебето, за да се изключат някои малформации, се прави на 2Д ехограф.

# 12
Да споделя само че на 4д се вижда всичко , когато аз ходих доктора му видя сърцето как бие, как се движи кръвта , видяхме му нослето , гледа го за заешка уста, и най-важното пола  и т.н. така че има смисъл от 4д . Тъй като не ходих да си правя изследвания за синдрома на Даун ,когато отидох на 4д доктора каза че има "някаква кост" забравих и името и няма Даун . Моя съвет е идете не е глезотия!!!!
  bouquet

Joy Joy Joy hahaha СКица !

Отделно че на 4 Д се ходи около 20-та седмица, ако толкова желаете да му видите муцунката, която дори е предполагаема  Crazy

# 13
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Да споделя само че на 4д се вижда всичко , когато аз ходих доктора му видя сърцето как бие, как се движи кръвта , видяхме му нослето , гледа го за заешка уста, и най-важното пола  и т.н. така че има смисъл от 4д . Тъй като не ходих да си правя изследвания за синдрома на Даун ,когато отидох на 4д доктора каза че има "някаква кост" забравих и името и няма Даун . Моя съвет е идете не е глезотия!!!!
  bouquet

Дано наистина това не е най-важното за теб  smile3507
На 4Д няма как да видиш и половината от нещата, които си изброила.

Общи условия

Активация на акаунт