С какво ви дразнят снахите

• 49 826
  • 613
  •   1
Отговори
# 135
Съгласна съм, че ако си възпитал по един начин детето си, надали то ще бъде дълготрайно привлечено от човек, който е на много по-ниско стъпало от интелектуалното му ниво.

Но да приемем, че синчето е по-образовано и възпитано от снахата, наистина ли няма да ви интересува, че е щастливо с тази девойка, каквато и ще да е? Много често чета подобни коментари и почти всичките са на мъжки майки-щяла да се намеси, не можела да позволи някаква такава до детето си, щяла да види тая и т.н.Направо е чудо да се попадне на някоя, която да посочи, че най-важното е щастието на детето и, а не това жената до него да е подходяща, разбира се, според нейните разбирания...
А и винаги много ме удивлява това, че очаквате 25-30 годишен мъж да приключи сериозната си връзка, защото така вие смятате за правилно.

п.п. и съм убедена, че няма да възразите, ако снахата е доста по-интелигентна и начетена от маминко, който може да е в ролята на "парцалеско"

# 136
Аз моята няма да я харесвам каквато и да е, та тя е снаха  newsm48

# 137
Magnificent, това
...
А и винаги много ме удивлява това, че очаквате 25-30 годишен мъж да приключи сериозната си връзка, защото така вие смятате за правилно.
...
го очакват само жени, които и в ролята на снахи очакват драгоценния им да скъса с майце си, защото те така искат.  После, разбира се, драгоценността се прехвърля върху отрока, очакванията също. Истината е, че както действаш като снаха, така ще продължиш и като свекърва. Не е до ролята, а до същността човешка.  Grinning

# 138
  • София
Таман, като не ги харесвате, не ги търпите или си въобразявате, че ще давате наклон, ще ви пратят в десета глуха.
Но, наистина, още снахи нямата, пък вече не ви е добре. Laughing

# 139
 Mr. Green Mr. Green Mr. Green Тренираме.
Надявам се, Че имате Чувство за хумор.

# 140
  • София
И вие, и вие.
Ама то майтап, майтап, но винаги има доза истина. Mr. Green

# 141
Аз съм сухар. Mr. Green

# 142
Съгласна съм, че ако си възпитал по един начин детето си, надали то ще бъде дълготрайно привлечено от човек, който е на много по-ниско стъпало от интелектуалното му ниво.

Но да приемем, че синчето е по-образовано и възпитано от снахата, наистина ли няма да ви интересува, че е щастливо с тази девойка, каквато и ще да е? Много често чета подобни коментари и почти всичките са на мъжки майки-щяла да се намеси, не можела да позволи някаква такава до детето си, щяла да види тая и т.н.Направо е чудо да се попадне на някоя, която да посочи, че най-важното е щастието на детето и, а не това жената до него да е подходяща, разбира се, според нейните разбирания...

п.п. и съм убедена, че няма да възразите, ако снахата е доста по-интелигентна и начетена от маминко, който може да е в ролята на "парцалеско"

Точно това посочих още в началните си постове - щастието на децата ни е най-важно. Никога, ама никога не ме е интересувало образование, ценз, състояние на бъдещата ми снаха, тъй като познавам сина си и знам приоритетите му Sunglasses Самият той е с много престижно образование и професия, с 4 езика,на висока длъжност в голяма чуждестранна компания, високо платен. Тя също не му отстъпва - също престижна професия, кариера, езици,добро заплащане. Само че при нея кариерата е на първо място, затова е все пред компютъра и забравя за вечеря, домакински елементарни задължения, а което е най-лошото - забравя и детето Rolling Eyes Синът ми е пък в другата крайност - най-важно е семейството и преди всичко - детето. Връща се от работа и започва - взимане от градина, игра с него, малка бърза вечеря, пералня, приспиване с приказка ....Сутрин - събуждане, смяна на памперс, закуска, междувременно си глади ризата, после буди мамето, скача в колата и води малката на градина Shocked  и така всеки ден......После ме питате как съм разбрала, че не е щастлив Twisted Evil Не са нужни думи и оплаквания - просто виждам как живецът в него бавно изчезва  CryОбразованието няма нищо общо с възпитанието на елементарни човешки ценности  и приоритети - тях или ги имаш, или ги нямаш Twisted Evil

# 143
  • Бургас

Ако детето ми е щастливо и аз ще съм щастлива, разбира се. Само че какво общо има това дали сина ми е щастлив с това, че аз лично не харесвам определен човек /който в случая е снаха ми/. Това, че е щастлив с въпросната госпожица, значи ли автоматично, че трябва да я харесвам. Ако на него му е много гот да е с глупава и/или грозновата девойка /защото например му вдига самочувствието очевадната интелектуална и визуална разлика м/у тях/, то на мен няма да ми е гот да водя разговори с едно ограничено и тъпо същество.

Няма гаранция за това. Малко ли са хората, които са на светлинни години един от друг на интелектуално ниво. Давам пример веднага: баба ми и дядо ми /по майчина линия/ са били заможни хора, дядо ми беше данъчен инспектор с позиции в обществото. Баба ми беше домакиня за пример, винаги спретната, подредена, винаги с грим, прическа и официално облекло, децата й /майка и вуйчо/ - спретнати, възпитани и ученолюбиви деца. Та вуйчо ми се ожени за жена, която баба ми, като видяла в първия момент, е щяла да припадне - мургава като циганка, облечена като клошарка, мърлява отвсякъде. Баща ми също не е бил с визията и обноските на Джеймс Бонд  Mr. Green

П.П. Бендер, прости си говорим хипотетично, колкото да си чешем пръстите /в случая/  Laughing

# 144
Адимар, ама как го позволяваш,  Crossing Arms айде вземи си стегни момЧето, Че скоро и другите снахи ще искат.
Сега сериозно, явно сте на близко щом виждаш тези неща.
Ето затова писах преди два пъти в годината посещения.

# 145
  • Варна
Адимар, ама как го позволяваш,  Crossing Arms айде вземи си стегни момЧето, Че скоро и другите снахи ще искат.

Ето това е разковничето...
Колкото и да са потресени тук от твоето разбиране, аз си мисля, че свекърва като теб би ми паснала идеално. Просто защото аз съм същата - не виждам смисъл да се влачим ден през ден "на гости", да се виждаме постоянно и така една друга да си усложняваме живота! Жалко, че няма как да стане и два пъти в годината...
И преди да ме нападнат, че това е така, защото говоря за свекърва си, ще подчертая, че и с майка си се виждам 2-3 пъти в годината и смятам това за нормално. Аз вече имам свое семейство и не мисля, че е честно да натрапвам на мъжа си присъствието на майка си ден през ден, само защото така трябвало. Като ми домъчнее, се чуваме по телефона! Всъщност се чуваме по телефона почти всеки ден и така не ни домъчнява чак толкова една за друга.
Е ми не може ли пък и той да се чува с майка си всеки ден по телефона и така да се избегне нуждата да се "влачим" ден през ден ту тук ту там...?
Това беше риторичен въпрос, защото в нашия случай не може, но би било перфектно!!!  Rolling Eyes Rolling Eyes
Аз моята няма да я харесвам каквато и да е, та тя е снаха  newsm48
И на това нямаше да държа, ако ми беше свекърва! Прави там по една баница за Коледа, аз ще ти купувам по някой козунак за Великден и си стискаме ръцете!!!   friendship  friendship

# 146
  • Ямбол
Я, тази тема не била за снахите, а разсъждения и фантазии на бъдещите свекърви.
Рибата в морето още, те я опържили, че и я хапват вече.

# 147
  • Mediterraneo

Това не ме учудва,много рядко някоя свекърва е да си зареже работата и да гледа децата,за да може снахата да се върне на работа и да гради кариера.
Докато, ако е за децата на дъщеря си ще се жертва.

Разбира се. Това е закон неписан някакъв!

# 148
  • Варна
Я, тази тема не била за снахите, а разсъждения и фантазии на бъдещите свекърви.
Рибата в морето още, те я опържили, че и я хапват вече.

Joy Да, ама то защото не се включват "реални" свекърви да се оплакват от "реалните" си снахи!
Само една...

# 149

В един град сме, но сме далече... В никакъв случай не се натрапвам, каним ги на обяд или вечеря по повод, ние съответно не ходим, защото няма кой да сготви, че да ни покани Embarassed Насреща сме, когато искат да оставят детето, за да се забавляват.Чуваме се през ден със сина ми, но, съгласете се, една майка усеща с всеки тембър ,изказ и т.н. за какво иде реч....
Не съм от свекървите-моралистки, достатъчно млада за свекърва съм самата аз, имам отлична професия и реализация, старая се да изглеждам безупречно, в крак с модата, имам и невероятни отношения със съпруга ми. Казвам това, за да ви уверя, че няма как да робувам на някакви остарели предразсъдъци. Напротив, винаги съм внушавала на сина си, че трябва да помага на жена си. Но  смятате ли, че тази ситуация е нормална newsm78

Общи условия

Активация на акаунт