С какво ви дразнят снахите

• 49 266
  • 613
  •   1
Отговори
# 30
Ето я темата, много се смях на времето с нея http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=163203.0

# 31
  • Бургас
Първо отговарям на Тонка.  За близо 6 г., откакто ми е снаха, би трябвало да е разбрала, че нямам никакво намерение за вмешателство в живота им, склонност към кавги и др. подобни, които да и вгорчават живота. Живеем отделно, помагам при нужда, когато ме потърсят и  колкото мога, не ходя у тях без повод, така че няма от какво да се страхува. Естел, не съм говорила с нея по въпроса. Оставих нещата така.  Джули, те вече са възрастни хора, с отлични професии и добри доходи. Няма нужда да ги държа изкъсо, защото се справят чудесно. Имам едно подозрение, но е САМО подозрение- влия се от съвети на приятелки.

Възможно е. Ако са й разказвали истории за това как свекървата се е "внедрила" в семейството на младите чрез наивната снаха и им е вгорчила живота. Между другото аз имам една такава история, но в случая снахата искаше да се сближи със свекърва си, за да манипулира чрез нея мъжа си. Най-добре си поддържайте нормални отношения, защото може само да си развалите отношенията с честите приятелски излизания. Нали и без това сте в добри отношения.
П.П. Така както се описа в по-предишния си пост, направо ми се иска да имам свекърва като теб. Страшно много уважавам жени на средна възраст, които все още се поддържат, интелигентни са, имат свой живот, професия и въпреки това са насреща за децата си. Браво!

Ей имаше на времето една тема на кака Сийка съвети към бъдещата снаха май беше  newsm78
Аз съм мъжка майка, и за сега си мисля, те няма да живеят при нас, пу пу пу, мога да кажа, Че нито ще я обиЧам, нито искам да се сприятеляваме, нито искам деца на мен да кръщава, нито да ме уважава. Искам само да обиЧа синът ми.

Дали наистина си вярваш. Ако е прекрасна и добра жена ще я заобичаш - как няма да я заобичаш. Това си е напълно нормална човешка реакция. И как няма да искаш да те уважава - кой не иска да го уважават, камо ли пък член на семейството му. За кръщаването на децата - може да не държиш на това, но няма как да не ти стане мило, ако кръстят внучето на теб. Аз ще съм на седмото небе.

# 32
Казах, Че за СЕГА така мисля, като дойде ще видим. Но си познавам характера, в последнитя години Чужди хора са ми интересни около половин ден, а деца бррррр не 2 мин.

# 33
Защото най-вероятно си преставяш принца на бял кон-мил, обичлив, внимателен, красив, интелигентен, толератен и т.н.     Grinning
Ама я сега си представи най-омразния за теб тип мъже.После си представи, че тази красавица от подписа ти ти го доведе за зет и трябва да търпиш това ....същество цял живот.     Laughing

Според тази логика ти пък си представяш, че синовете ти ще доведат най-омразните за теб жени. Защо така?!

# 34
Краси, няма нужда да ги разбирам нещата. Аз казах вече - детето ми е над всичко.  Peace

Точно така  Peace детето ми е над всичко! Само едно не мога да разбера - защо когато се отнася за дъщерите - о.к. всичко е нормално, в реда на нещата е да се притесняваме за тях, да им желаем най-доброто, а когато това се отнася до мъжките майки - оооо, тогава той е "мамино детенце", "залепен за фустата на мама" и т.н.  Confused Та нали и на тези майки детето им е над всичко?!

Жените много бързо се откъсват от влиянието на родителите си, когато имат сериозна връзка и съвсем безпроблемно променят приоритетите си. А и майките на момичета, по-лесно приемат мисълта, че детето им ще напусне родния дом.

За много жени е важно, мъжът да респектира, да е силен /нямам предвид физически/, да е този, на чието рамо може да се облегне тя, колкото и да е еманципирана.Мъж, който на 24-25 години, да не говорим за по-фрапиращи случаи, все още живее с техните, няма как да е самостоятелен, да е работил каквото и да е, за да се издържа, да е поживял, да е видял две и двеста, и да е психически подготвен да създаде свой дом.

А защо до толкова късно майките държат да обгрижват отрочетата си, особено мъжките, може от тази тема да разберем. Simple Smile
Съдейки по приятели, които живеят извън страната, както и по познати чужденци, имам чувството, че само в България, все още се счита за немислимо, абсурдно и обидно, след навършване на пълнолетие, детето да бъде насочено към самостоятелно развитие.

Последна редакция: ср, 10 юли 2013, 17:33 от Magnificent

# 35
  • София
Ама я сега си представи най-омразния за теб тип мъже.После си представи, че тази красавица от подписа ти ти го доведе за зет и трябва да търпиш това ....същество цял живот.     Laughing
Колкото и да не ми е приятно, бих могла да си го представя. Но все пак моята дъщеря ще го доведе. А аз детето си обичам повече от всичко на света. Но ти няма да ме разбереш, колкото и да ти ги обяснявам тези работи.  Wink
А сега си представи, че тоя младеж го хващаш в малка лъжа. Какво си мислиш и какво правиш? (Последното е факт при мен, случи се преди 6 г, още са гаджета Laughing)

...
За дистанцията съм съгласна, всеки си има собствен живот, след като излезе от къщи. Аз никога не ходя у децата без предупреждение и държа на аналогичното  към себе си.

Последна редакция: ср, 10 юли 2013, 17:41 от Sharky*

# 36
  • София
Sharky*, не е моя работа да правя каквото и да било. Работа ми е да подкрепям дъщеря си.
Пък и какво значи дребна лъжа? Аз също послъгвам, не е болка за умиране.  Grinning

# 37
Защото най-вероятно си преставяш принца на бял кон-мил, обичлив, внимателен, красив, интелигентен, толератен и т.н.     Grinning
Ама я сега си представи най-омразния за теб тип мъже.После си представи, че тази красавица от подписа ти ти го доведе за зет и трябва да търпиш това ....същество цял живот.     Laughing

Според тази логика ти пък си представяш, че синовете ти ще доведат най-омразните за теб жени. Защо така?!
Нищо не си представям.Добри, лоши, както писах, няма аз да живея с тях.
Аз не искам да се сприятелявам с тях, не искам да ме обичат, а както писа Няма смисъл , иска ми се да обичат синовете ми и да са щастливи.
Но и не мога така безрезервно да заява като тонкабонка, че винаги домът ми ще е отворен по всяко време, ако снахите се държат като ..... да не уточнявам.

# 38
  • София
Краси, искаш да кажеш, че само защото евентуално бъдещата ти снаха може да не ти допадне по някакъв начин, синът ти няма да е добре дошъл с нея у вас?  Rolling Eyes
Преглътни бре, жена, преглътни, заради сина си.  ooooh!
Или какво си викаш - един живот имам, няма някаква повлекана да ми го съсипва. Ама и деца имаш, пък те ще са ти деца и след като се оженят.
Знам, знам - в това отношение няма смисъл с теб да се спори.

# 39
Никого не бих преглъщала заради детето си. Да има късмет нещо да нагази лука, ще и разгоня фамилията.
Зет и снаха да внимават много в картинката, че първо на мен трябва да харесат. Crossing Arms

# 40
Тонкабонбонка, защо да преглъща, един живот имаме, защо трябва да търпим някой който ни е неприятен. Аз имам едно дете синът ми, а снахата тя е никоя за мен, и колкото по-рядко я виждам, толкова по-добре, съмнявам се да я харесам. Все ще се питам дали наистина обиЧа детето ми. Тя винаги ще обиЧа повеЧе детето им а  мъжът си не толкова.
Но за сега хоризонтът е Чист  Mr. Green

# 41
  • София
С такива разсъждения, да ви кажа, заслужавате много серт снахички.  Peace
Ако са достатъчно умни, изобщо няма да ви отразяват.
Интересно ми е обаче дали и внуците си няма да погледнете. Не бих се учудила. Нали майка-звяр ще ги е раждала.

# 42
С такива разсъждения, да ви кажа, заслужавате много серт снахички.  Peace
Ако са достатъчно умни, изобщо няма да ви отразяват.
Интересно ми е обаче дали и внуците си няма да погледнете. Не бих се учудила. Нали майка-звяр ще ги е раждала.
Joy Joy Joy Тони, ама аз не искам да ме отразяват, два пъти годишно да видя снахата ми стига, а за  внуците веЧе се изказах  Mr. Green

# 43
Тонкабонбонка, защо да преглъща, един живот имаме, защо трябва да търпим някой който ни е неприятен. Аз имам едно дете синът ми, а снахата тя е никоя за мен, и колкото по-рядко я виждам, толкова по-добре, съмнявам се да я харесам. Все ще се питам дали наистина обиЧа детето ми. Тя винаги ще обиЧа повеЧе детето им а  мъжът си не толкова.

Като чета някои бъдещи свекърви, все повече се убеждавам, че изначало подхождат с недоверие и лошо чувство към бъдещата снаха.За какви нормални отношения да говорим в последствие, за какво уважение, за какво съобразяване, когато още преди да си ти видели физиономията, вече са те нарочили.
А последното изречение е...странно.Обичта към дете и любим човек е различна, ти като съперници ли ги виждаш, Няма смисъл, та може въобще да виждаш проблем в това?

# 44
  • София
Няма смисъл, за внуците съм те пропуснала.
Да позная ли - който има внуци, да си ги гледа.  Wink

Общи условия

Активация на акаунт