С какво ви дразнят снахите

• 49 830
  • 613
  •   1
Отговори
# 150
  • Варна
Адимар, ама как го позволяваш,  Crossing Arms айде вземи си стегни момЧето, Че скоро и другите снахи ще искат.
Сега сериозно, явно сте на близко щом виждаш тези неща.
Ето затова писах преди два пъти в годината посещения.

В един град сме, но сме далече... В никакъв случай не се натрапвам, каним ги на обяд или вечеря по повод, ние съответно не ходим, защото няма кой да сготви, че да ни покани Embarassed Насреща сме, когато искат да оставят детето, за да се забавляват.Чуваме се през ден със сина ми, но, съгласете се, една майка усеща с всеки тембър ,изказ и т.н. за какво иде реч....
Не съм от свекървите-моралистки, достатъчно млада за свекърва съм самата аз, имам отлична професия и реализация, старая се да изглеждам безупречно, в крак с модата, имам и невероятни отношения със съпруга ми. Казвам това, за да ви уверя, че няма как да робувам на някакви остарели предразсъдъци. Напротив, винаги съм внушавала на сина си, че трябва да помага на жена си. Но  смятате ли, че тази ситуация е нормална newsm78

Не, Адимар, не смятам...
Но наистина сина ти сам си е виновен. Явно така я е научил и сега си пати. Нали знаеш, не е луд този, който яде баницата, а този, който му я дава!

# 151
Ето това е разковничето...
. Просто защото аз съм същата - не виждам смисъл да се влачим ден през ден "на гости", да се виждаме постоянно и така една друга да си усложняваме живота! Жалко, че няма как да стане и два пъти в годината...
И преди да ме нападнат, че това е така, защото говоря за свекърва си, ще подчертая, че и с майка си се виждам 2-3 пъти в годината и смятам това за нормално. Аз вече имам свое семейство и не мисля, че е честно да натрапвам на мъжа си присъствието на майка си ден през ден, само защото така трябвало. Като ми домъчнее, се чуваме по телефона! Всъщност се чуваме по телефона почти всеки ден и така не ни домъчнява чак толкова една за друга.
Е ми не може ли пък и той да се чува с майка си всеки ден по телефона и така да се избегне нуждата да се "влачим" ден през ден ту тук ту там...?
козунак за Великден и си стискаме ръцете!!!   friendship  friendship
  bouquet
На същото мнение съм-два ,три пъти в годината с всяка от майките ни и сме си най-мили и драги. Но такова всеки ден да се виждаме ,да си говорим ,да се седи с часове на раздумка- Stop

# 152
Кали, поЧти си стиснахме ръцете, Stop но не оЧаквай баницата за Коледа, щтот не мога да готвя  Mr. Green
 Mr. Green прадставям си снахата как ще пише, Че добре, Че свекър и сготвил  Mr. Green туй на годишното ни свиждане.

Адимар, посъветвай го да си наемат помощница.

# 153
  • Варна
Кали, поЧти си стиснахме ръцете, Stop но не оЧаквай баницата за Коледа, щтот не мога да готвя  Mr. Green
 Mr. Green прадставям си снахата как ще пише, Че добре, Че свекър и сготвил  Mr. Green туй на годишното ни свиждане.

Адимар, посъветвай го да си наемат помощница.

Ако не си забелязала, аз съм писала, че ще ти КУПУВАМ козунак за Великден, така че не мисля, че би било голяма драма...  Wink

Но както и да е... така или иначе си прекалено млада, за да си ми свекърва (че ако не си и по-малка от мен), а и аз вече си имам Безценна такава, нищо че държи да се сглеждаме често-често... Ще си се караме, после ще ни минава и те така...  ooooh!

# 154
  • София
Най-важното е родителите да са достатъчно съобразителни и с всичкия си, за да не тровят директно или задочно животът на децата си. Crazy

# 155
Адимар, ама как го позволяваш,  Crossing Arms айде вземи си стегни момЧето, Че скоро и другите снахи ще искат.

В един град сме, но сме далече... В никакъв случай не се натрапвам, каним ги на обяд или вечеря по повод, ние съответно не ходим, защото няма кой да сготви, че да ни покани Embarassed Насреща сме, когато искат да оставят детето, за да се забавляват.Чуваме се през ден със сина ми, но, съгласете се, една майка усеща с всеки тембър ,изказ и т.н. за какво иде реч....
Не съм от свекървите-моралистки, достатъчно млада за свекърва съм самата аз, имам отлична професия и реализация, старая се да изглеждам безупречно, в крак с модата, имам и невероятни отношения със съпруга ми. Казвам това, за да ви уверя, че няма как да робувам на някакви остарели предразсъдъци. Напротив, винаги съм внушавала на сина си, че трябва да помага на жена си. Но  смятате ли, че тази ситуация е нормална newsm78

А ситуацията перманентна ли е? Защото и при нас е имало такива моменти - ако  аз съм много ангажирана, налага се да работя от вкъщи или да закъснявам от работа, съпругът ми поема къща, деца, всичко. Дори беше сам с десет деца, защото бяхме ги поканили у нас, а на мен ми се наложи да си прекъсна отпуската и да се върна на работа този ден. Или обратно - имало е моменти, когато  той пътува или е ангажиран много, тогава пък аз съм на линия. Мисълта ми е, че щом са двама професионалисти, те може да са си организирали така нещата, че да е най-добре за всички. Ако той се е реализирал, а на нея и се налага да се доказва още, той ще е по-ангажиран с детето. Мой колега беше поел изцяло домакинството, вкл. Пране, гладене, докато се готвеше за приравнителни изпити, а жена му беше специализантка. Като се подредиха нещата си наеха помощница и двамата работеха. Та и при вас може да е временно положение. Дай и шанс на снахата.

# 156
Когато работят отговорни и високоплатени работи трябва да са отдадени на работата си. И наистина ако снахата трябва да се доказва, трябва да е отдадена двойно повече  Simple Smile

# 157
  • Пловдив
Адимар, ама как го позволяваш,  Crossing Arms айде вземи си стегни момЧето, Че скоро и другите снахи ще искат.

Не съм от свекървите-моралистки, достатъчно млада за свекърва съм самата аз, имам отлична професия и реализация, старая се да изглеждам безупречно, в крак с модата, имам и невероятни отношения със съпруга ми. Казвам това, за да ви уверя, че няма как да робувам на някакви остарели предразсъдъци. Напротив, винаги съм внушавала на сина си, че трябва да помага на жена си. Но  смятате ли, че тази ситуация е нормална newsm78

Не, Адимар, не смятам...
Но наистина сина ти сам си е виновен. Явно така я е научил и сега си пати. Нали знаеш, не е луд този, който яде баницата, а този, който му я дава!
Защо да не е нормално жената да е по-кариерно ориентирана от мъжа?????? Ако това беше в обратната позиция, той да забравя за дома, защото работи много - всичко щеше да е наред. Много сексистко, много.

# 158
Аз друго се чудя... Ако наистина са толкова успешни и добре печелещи, какъв е проблемът да си наемат жена за чистенето, да поръчват готова храна или да се хранят навън? Все пак, тези пари се печелят, за да се харчат и то така, че да освобождават хората от неприятните за тях дейности, нали?
За гостито, че нямало кой да сготви... Не мога да го приема като довод. Щом синът може да готви за семейството си, значи може да сготви и за мама. Ако жена му не желае да ѝ се мотаят разни свекърви на гости, спокойно могат да ви поканят навън, пък ако ще не на вечеря, а на едно кафе или бира с картофки.
адимар, нещо не е точно така, както го описваш. Явно снахата не желае да контактува с вас, а синът ти как се чувства в брака си, е техен проблем. Знам, че като майка те боли, ама... Голямо момче е, да се оправя. Ако наистина бракът не го удовлетворява, ще намери начин да оправи нещата. Рано или късно, по един или по друг начин...

# 159
Те ако са така печеливши ще имат помощници не само за чистенето, но и за готвенето, обаче с гледането на децата никой не може да замени майката. Колкото и да е глупав един мъж, не може да е чак толкова глупав че да търпи дълго в дома си съпруга която е всичко друго, но не и ЖЕНА.
Ако е толкова нещастен, ще се разведе.

# 160
Детето е задължение и на двамата родители. Обаче ако майката тича по детето, а бащата е пред компютъра - това е нормално. Ако бащата тича по детето, а майката е пред компютъра - има нещо сбъркано. Това са изградени стериотипи, които ще се разчупят, но след време.

# 161
  • Пловдив
Детето е задължение и на двамата родители. Обаче ако майката тича по детето, а бащата е пред компютъра - това е нормално. Ако бащата тича по детето, а майката е пред компютъра - има нещо сбъркано. Това са изградени стериотипи, които ще се разчупят, но след време.
Като гледам съфорумките - аз няма да съм жива до това време.

# 162

Дано никога не се разчупват!

Това са биологични роли на половете и така трябва да бъде! Жените трябва да са жени и мъжете- мъже, а не обратното.

# 163
Биологично жените раждат. Това едва ли ще се обърне. Но другото никъде не е записано или регламентирано. Това е както се разберете в семейството. ММ ми е казвал, че няма нищо против аз да работя, а той да гледа детето. Но неговата заплата е по-значима от моята за семейния бюджет. Ако моята работа беше по-добра от неговата, като нищо щяхме да го направим.

# 164
  • София
Адимар, за мен е напълно нормално. И не ми харесва твоето отношение към личния живот на това семейство и непоносимостта към жената на сина ти.

Общи условия

Активация на акаунт