С какво ви дразнят снахите

• 49 828
  • 613
  •   1
Отговори
# 195
С храната на баба му и лелите.Всичките живеят в един град и редовно са били ''поверявани''.Иначе тук децата са на училище до 4 следобед - сутрин хапват бисквити,на обед са на стол и вечер - козунак с какао отгоре.

За хубава храна - при баба,когато е бил редът на бащата или при лелите.

# 196
А не,чак такива ексцесии...
Ние имаме една роднина,всички трябва да й завиждат начи.Не е работила никога през живота си,децата й до 5 годишни ги изгледаха бабите.Мъжът й готви и чисти и се занимаваше с децата като по-малки.Голямата й грижа й е косата,на какво прилича...и целият й ден е зает да харчи пари.

Винаги са ми били чудни такива коментари  Rolling Eyes
Какво ги засяга другите дали тя готви или не, работи или не, кой й гледа децата.
Често чувам  подмятания в този дух от жени, които се възмущават как някаква си не била домакиня и не си гледала децата, освен това и не работи, и на вичкото отгоре тази никаквица само за прически и грим мисли. Не я е срам  Naughty
Със сигурност една голяма част искат да са на мястото на същата тази безрамница, но не могат, защото мъжете им ги смятат за прислужници  Wink
И все се изтъква като някакъв ужасен грях. Ама много често на самия мъж това изобщо не му пречи. само на възмутените роднини и най-вече на майките им  Laughing

П.П. Нямам предвид теб, просто от поста ти се подсетих за това   Peace

# 197
  • София
Всъщност, какво значение има дали се възмущават или не? Тяхна си работа. Ако искат да се възмущават, ако искат да се вайкат...

# 198
На мен ми е роднина,знам за какво става въпрос и от какво ни е лишила,впрягайки другите да й вършат работата,когато мъжът й не може.Лошото е,че родителите ми са твърде добри хора,за да си търсят спокойствието.

Иначе както казах - нямам против такива хора,техен си е животецът...проблема идва когато почват да ми пречат и да се врът .Точно този тип в общия случай са много нагли и си мислят,че всички са им длъжни,Като успяваш да си прегнеш мъжа така - халал да ти е,но не и да тормозиш другите в името на собствения си комфорт.Не.

# 199
Всъщност, какво значение има дали се възмущават или не? Тяхна си работа. Ако искат да се възмущават, ако искат да се вайкат...

Кой е казал, че има значение  newsm78
Проблемът си е лично техен
Казвам само, че винаги са ми били чудни и за мен поне съм намерила обяснение за тази реакция

lafrancaise, проблемът в случая според мен е по-скоро на роднините, че не могат да поставят граници, за да спре да ги използва. Така че "животецът" с проблемите по-скоро е за тези, които оставят тя да им се качва на главата, не за тази, която го прави
Много често мъжете нямат нищо против да ги "впрегнат"  Wink

# 200
Знам ...затова ми е тъжно и безсилно Simple Smile Аз иначе на никой не се оставям и това беше една от причините да избягам тук.Не че тук хората са златни,както показах по-горе със свекървата.Тя затова и ме харесва толкова и сега се мъчеше дори и по-малкия си син да ни натресе ''да живеел с нас докато учи''.Добре че противопостави,че иначе щяха да ме намразят Laughing

Аз се смятам за чудна бъдеща снаха  Mr. Green - готвя чудесно,уважавам си родителите и се старая да се държа добре със свекъра и свекървата и имам здрави балкански корени(тук се цени,че тук се развеждат за всичко)

# 201
И на мен ми е интересно какво ядат неготвещите?С никакви лоши чувства.Аз не готвех докато живеех сама,нищо че готвя много добре...............
Но когато не си сам,а пък и деца имаш...как става не знам..Като майката на моя - ходим й на гости два пъти годишно и тя си отива в спалнята и оттам ни крещи - направете си нещо за ядене.
Ако знам, че това е начина снахите да ми гостуват само два пъти годишно, и аз така ще правя-ще се "оттеглям" в спалнята и ще ги оставям да си "се посрещат" сами.     Laughing
Обичам да готвя, ама заради снахите "ще се жертвам".     Mr. Green

# 202
  • Бургас
И на мен ми е интересно какво ядат неготвещите?С никакви лоши чувства.Аз не готвех докато живеех сама,нищо че готвя много добре...............
Но когато не си сам,а пък и деца имаш...как става не знам..Като майката на моя - ходим й на гости два пъти годишно и тя си отива в спалнята и оттам ни крещи - направете си нещо за ядене.
Ако знам, че това е начина снахите да ми гостуват само два пъти годишно, и аз така ще правя-ще се "оттеглям" в спалнята и ще ги оставям да си "се посрещат" сами.     Laughing
Обичам да готвя, ама заради снахите "ще се жертвам".     Mr. Green

И после като остарееш и се разболееш ще се чудиш и ще оплюваш снахата, че пет пари не дава за теб. Много често ако не се разбираш със снахата, спираш да се разбираш и със собственото си дете, защото той ще застане на страната на жена си. И на стари години си оставаш сам и няма кой да те погледне, защото на младини си се правила на интересна пред снахата. Не спирам да се чудя на възрастните с какъв акъл чупят стойки пред снахите, не осъзнават ли, че не са в позицията да се държат кофти, защото са близо годините, в които ще имат нужда от хората, които в момента отблъскват.
Ако имам хубава снаха, с удоволствие ще наготвя цяла маса с ястия и ще ги посрещам със сина ми поне веднъж в месеца. В крайна сметка задружните семейства се виждат, уважават и помагат.

# 203
Ако имам хубава снаха...

А ако е грозна (според твоите критерии)?  Laughing

Наистина, като чета настоящите снахи какви ги ръсят, много се радвам, че нямам дъщеря и няма опасност някой ден да стане снаха на такава като вас.
Пу-пу-пу, пази боже! (Чукам на дърво и плюя в пазвата.)

# 204
  • Бургас
Ако имам хубава снаха...

А ако е грозна (според твоите критерии)?  Laughing

Наистина, като чета настоящите снахи какви ги ръсят, много се радвам, че нямам дъщеря и няма опасност някой ден да стане снаха на такава като вас.
Пу-пу-пу, пази боже! (Чукам на дърво и плюя в пазвата.)

Под хубава снаха нямам предвид красива. Имам предвид хубав човек.
Както вече писах по-назад - не ме интересува как изглежда, а какви са личностните й качества. Няма да си лягам аз с нея, за да бъде красотата й критерий дали ще я харесам.
Как` Сийке, ще бъда много добра свекърва, стига синът ми да не ми доведе някоя  невъзпитана и неуважителна простакела. Честно казано няма как да знам как бих се отнесла със снахата, ако не я харесвам. Всичко зависи на какъв акъл ще съм тогава, до каква степен не я харесвам и до каква степен се налага да общувам с нея. Не мога на 28г. да кажа как бих се държала на 50-60г.

# 205
Именно, де.
Колкото по-малко предварителни очаквания имаме към човека отсреща, толкова по-малко разочарования и съответно - поводи за дразнене.  Simple Smile
Най-големият проблем е, че трудно приемаме хората такива, каквито са. И вместо да се приспособим към тях, се опитваме да ги променяме по наш образ и подобие. Да, ама не сме богове. И ето ти поредната латино-турско-патриархална семейна драма.
А животът е толкова кратък...

# 206
Някой беше питал за не готвенето. Не обиЧам, не мога, нямам желание, нооооо и не обиЧам да ям.
Когато бях сама просто купувах готова храна за детето.

# 207
Както и при свекървите, отговорът е "С всичко!"

Мен ме дразнят само хора, които не са музикални, останалото
се компенсира с вино и пържоли. Ама това да не може да свържеш
две ноти- непростимо! Но както и да е, ето списък на начините, по
които никоя снаха не се вписва:

- Образована съм- но пък чета прекалено много
- Докато бях бакалавър, ме питаха защо не съм магистър.
Като записах да следвам, ме питаха за какво ми е да ставам
магистър
- Готвя и знам как, но отказвам да спазвам нейния стил
- Когато гледам детето по книга, чета прекалено. Когато
нещо не й отърва- не съм чела достатъчно за гледане на дете
- Относително хубава съм, но винаги може да ме засегне
на абсолютна хубост, щото както се вижда от снимката, не
съм без дефекти
- Работя, но зарязвам детето
- Гледам детето, но прекалено дълго и съм с ниски доходи
- Кърмя, но е трябвало да отбия, когато тя каже, после
бил прекалено превързан
- Според предсказание на врачка от Югозапада е трябвало
да родя две внучета, после обаче ме питаха, "защо ти трябваш
да раждаш дете"

И накрая, пожелаха ми да имам снаха като себе си, за да ме
дразни, ама не знам как ще ме дразни, ако наистина намеря
човек като себе си.

# 208
  • Ямбол
....

И после като остарееш и се разболееш ще се чудиш и ще оплюваш снахата, че пет пари не дава за теб. ....Не спирам да се чудя на възрастните с какъв акъл чупят стойки пред снахите, не осъзнават ли, че не са в позицията да се държат кофти, защото са близо годините, в които ще имат нужда от хората, които в момента отблъскват.
Ако имам хубава снаха, с удоволствие ще наготвя цяла маса с ястия и ще ги посрещам със сина ми поне веднъж в месеца. В крайна сметка задружните семейства се виждат, уважават и помагат.

И к'во, ще се мазниш на снаха си, само и само да те гледа като остарееш?
Нито очаквам снаха да ме гледа, нито възнамерявам свекърва да гледам.

# 209
  • Бургас
....

И после като остарееш и се разболееш ще се чудиш и ще оплюваш снахата, че пет пари не дава за теб. ....Не спирам да се чудя на възрастните с какъв акъл чупят стойки пред снахите, не осъзнават ли, че не са в позицията да се държат кофти, защото са близо годините, в които ще имат нужда от хората, които в момента отблъскват.

И к'во, ще се мазниш на снаха си, само и само да те гледа като остарееш?
Нито очаквам снаха да ме гледа, нито възнамерявам свекърва да гледам.

И къде видя "мазнене" в случая. От кога да имаш желание да поддържаш нормални отношения с най-близките ти е мазнене  newsm78 Какво лошо има да си близък със семейството на детето си?! Не става въпрос за подмазване. Това няма как да стане, най-малкото защото аз не мога да се подмазвам.
И да, не са за подценяване старините. Защото след време, като станем пенсионери, това животно наречено "пенсионна система" може и да не съществува и ще има да се чудим как да оцеляваме на старини. Надали ще ти е все едно дали има на кого да разчиташ /дори и да е само в емоционален аспект/. Не знаеш на какъв хал ще си на 60-70-80г. Бабата на мъжа ми е неподвижна и трябва да й се пазарува и носи храна. Тя не излиза от вкъщи. Да ви кажа ли, че нейната снаха /моята свекърва/, която живее в съседния блок от години не я е виждала. Добре, че има дъщери.

Общи условия

Активация на акаунт