С какво ви дразнят снахите

• 49 822
  • 613
  •   1
Отговори
# 180
И на мен ми е интересно какво ядат неготвещите?С никакви лоши чувства.Аз не готвех докато живеех сама,нищо че готвя много добре.Просто нямаше смисъл и ядах хляб сирене и салата(да не говорим каква хубава ми беше фигурата  Mr. Green) Щото като сготвех нещо,ям и после отлежаваше с дни в хладилника,докато не се развали.

Но когато не си сам,а пък и деца имаш...как става не знам..Като майката на моя - ходим й на гости два пъти годишно и тя си отива в спалнята и оттам ни крещи - направете си нещо за ядене.
А като деца са гризкали козунак с полято горещо какао отгоре вечер.ЧУдно.

# 181
  • София
Е, ако и мъжът, и жената не готвят, тогава не знам. При нас само аз съм неготвещата.

# 182
  • Бургас
Винаги съм се чудила каква е причината една жена да не готви  Rolling Eyes
Не мога да допусна, че жените не готвят, защото не могат, защото има супер елементарни ястия за приготвяне, а и при добро желание всеки може да се научи.
От друга страна - с какво се хранят децата на неготвещите?

Аз пък бих се дразнила, ако внуците ми ядат сандвичи и пици всеки ден, защото на майка им /снаха ми/ й е под достойнството "да върти черпака".

Какво чудно има, просто намирам готвенето за ужасно досадно занимание и за това не готвя Wink
Детето ми яде пици и сандвичи ужасно рядко, яде всеки ден вкусни готвени манджи, само че ги е готвил баща й, а не майка й. Свекърва ми знае това, но не ме смята за лоша снаха заради това. Даже и тя ни глези и ни готви любимите ястия, когато й отидем на гости и го прави с удоволствие
Представете си, за някои майки е по-важно синът им да е щастлив и обичан, а не напоен и нахранен като някой домашен любимец.

Е, твоя случай не е такъв, какъвто аз визирам. След като мъжът ти готви - супер. Всички са доволни.
Иначе за една жена и майка има много други по-досадни задължения от готвенето  Grinning

Креми, браво, много добре си ги научила момчетата. Мъжете трябва да осъзнаят най-после, че домакинската работа е задължение и на мъжа, и на жената. И двамата мърсят, цапат чинии, дрехи и пр. Добре, че свекърва ми си пада малко мърла, че мъжа ми иска-не иска се е научил да домакинства, за да не живее в мизерия.

# 183
Някои изказали се снахи по-проклети от свекървата. Joy

# 184
  • Fort Worth, TX
И аз в отбора на неготвещите.
Не готвиш , щото са ти малки децата или сте по-малко хора.Я да те пусна у нас с двама на 17 г единия активен спортист, а другия , без да спортува яде за трима.Забравих да спомена и малкия,който е алергичен и не може да яде всичко, което налага отделно готвене.Та имам ли избор да не готвя?Понякога се случва и по два пъти на ден.Вчера готвих:супа,домати с ориз, пържени кюфтета и картофи , салатата няма да я споменавам и така всеки ден, но не се оплаквам,Мъжа ми не може да готви, но пък за другата помощ много го бива.

# 185
  • София !
Някои изказали се снахи по-проклети от свекървата. Joy

Joy

# 186
  • София
Е, да, - едно дете на 2 г. - то е на кухня, и двамата с мъжа ми, като ние сме лесни. Вярно е, че имаме избор.

# 187
Винаги съм се чудила каква е причината една жена да не готви  Rolling Eyes
Не мога да допусна, че жените не готвят, защото не могат, защото има супер елементарни ястия за приготвяне, а и при добро желание всеки може да се научи.
От друга страна - с какво се хранят децата на неготвещите?

Аз пък бих се дразнила, ако внуците ми ядат сандвичи и пици всеки ден, защото на майка им /снаха ми/ й е под достойнството "да върти черпака".

Какво чудно има, просто намирам готвенето за ужасно досадно занимание и за това не готвя Wink
Детето ми яде пици и сандвичи ужасно рядко, яде всеки ден вкусни готвени манджи, само че ги е готвил баща й, а не майка й. Свекърва ми знае това, но не ме смята за лоша снаха заради това. Даже и тя ни глези и ни готви любимите ястия, когато й отидем на гости и го прави с удоволствие
Представете си, за някои майки е по-важно синът им да е щастлив и обичан, а не напоен и нахранен като някой домашен любимец.

Е, твоя случай не е такъв, какъвто аз визирам. След като мъжът ти готви - супер. Всички са доволни.
Иначе за една жена и майка има много други по-досадни задължения от готвенето  Grinning

Ако той не готвеше, щях да се науча, нямаше да имам избор заради детето обаче, не заради мъжа Rolling Eyes
За мен да ти кажа по-досадно нещо от готвенето няма  Crazy

Въпросът е, че ми е странно как за някои майки това дали снахата готви или не е критерий дали отрочето им е щастливо или не или дали снахата е читава или не  Whistling

# 188
Аз обичам да готвя и да ходя по ресторанти. Laughing

Но иначе ако мъжете ви не можеха да готвят,вие какво щяхте да правите?Питам информативно,моята свекърва примерно не готви

# 189
Значи аз свекърва май няма да бъда ,но все пак знае ли се номер 4 какво може да се падне ,но си направих "списък " за проекто-снахите:
То това ако не ражда нормално ,не кърми поне до две годишни , ако дава кухня, дава децата на ясли, на градини и баби, не готви, не е чистница и домакиня ,няма образование и добра кариера ,съчетана с майчинство поне до 7 годишни докато са децата да не ми стъпва в къщата ей  Joy hahaha Joy

# 190
  • Fort Worth, TX
Завиждам ви за това, че не готвите.Аз искам само една седмица далеч от котлона. Grinning

# 191
Интересно какво мислят вашите мамини златни момченца за това, че не им харесвате избранниците (това към нехаресващите снахите си)
Позволявате ли си да коментирате това със синчетата?
Не мога да си представя свекърва ми да си позволи да говори нещо за мен и мъжът ми да не я отреже  newsm78

# 192
  • София

Но иначе ако мъжете ви не можеха да готвят,вие какво щяхте да правите?Питам информативно,моята свекърва примерно не готви

Щяхме да се редуваме в готварските мъки.

# 193
А не,чак такива ексцесии...
Ние имаме една роднина,всички трябва да й завиждат начи.Не е работила никога през живота си,децата й до 5 годишни ги изгледаха бабите.Мъжът й готви и чисти и се занимаваше с децата като по-малки.Голямата й грижа й е косата,на какво прилича...и целият й ден е зает да харчи пари.

# 194
  • Fort Worth, TX

И като не готви мъжа ти с каква храна е пораснал?

Общи условия

Активация на акаунт