С какво ви дразнят снахите

• 49 822
  • 613
  •   1
Отговори
# 165
Детето е задължение и на двамата родители. Обаче ако майката тича по детето, а бащата е пред компютъра - това е нормално. Ако бащата тича по детето, а майката е пред компютъра - има нещо сбъркано. Това са изградени стериотипи, които ще се разчупят, но след време.

Дано никога не се разчупват!

Това са биологични роли на половете и така трябва да бъде! Жените трябва да са жени и мъжете- мъже, а не обратното.
Съгласна съм с теб. Поне за мен самата, държа да съм жена, а до себе си да имам мъж..., не друга жена.

# 166
Те ако са така печеливши ще имат помощници не само за чистенето, но и за готвенето, обаче с гледането на децата никой не може да замени майката. Колкото и да е глупав един мъж, не може да е чак толкова глупав че да търпи дълго в дома си съпруга която е всичко друго, но не и ЖЕНА.
Ако е толкова нещастен, ще се разведе.

Усещам,че натам вървят нещата Cry

# 167
Адимар, за мен е напълно нормално. И не ми харесва твоето отношение към личния живот на това семейство и непоносимостта към жената на сина ти.

Не е нормално......и какво значи "да имам отношение към личния им живот" Rolling Eyes Та аз просто споделям с вас моите притеснения- нищо повече! Непоносимост към снаха ми? Кога съм казала това?  Shocked Винаги съм адмирирала нейната професионална амбиция, но не е нормално дъщеря ти непрекъснато да повтаря "искам тате,не мама",само защото той се смее с нея, той я утешава, той я приспива и гушка,той играе с нея ooooh!

# 168
Те ако са така печеливши ще имат помощници не само за чистенето, но и за готвенето, обаче с гледането на децата никой не може да замени майката. Колкото и да е глупав един мъж, не може да е чак толкова глупав че да търпи дълго в дома си съпруга която е всичко друго, но не и ЖЕНА.
Ако е толкова нещастен, ще се разведе.

Усещам,че натам вървят нещата Cry

Няма нужда да го приемаш така драматично.
Нормални неща от живота. Важното е живее така както му диктува сърцето. Иначе няма да е щастлив с никоя.

# 169
  • Варна
Не, Адимар, не смятам...
Но наистина сина ти сам си е виновен. Явно така я е научил и сега си пати. Нали знаеш, не е луд този, който яде баницата, а този, който му я дава!
Защо да не е нормално жената да е по-кариерно ориентирана от мъжа?????? Ако това беше в обратната позиция, той да забравя за дома, защото работи много - всичко щеше да е наред. Много сексистко, много.

[/quote]

Не съм казала, че не е нормално жената да е по-кариерно ориентирана, а че не е нормално да не обръща внимание на детето си!!! Naughty
Иначе и аз се сетих за вариянта за домашна помощница, щом очевидно могат да си го позволят. Но никоя бавачка не може да замени грижите на майката!
Дори и грижите на бащата не могат да бъдат постоянен аналог на майчините!!!

# 170
  • Fort Worth, TX
Адимар, спри да ги мислиш.Живота си е техен и ще се оправят все някак си.Каквото и да става нямаш право да се месиш.Ако беше не , снаха ти ' а дъщеря ти щеше да разправяш наляво и надясно какъв златен зет имаш, ама на нали е милото синче снахата е вещица и световен мързеляк.

# 171
Адимар, спри да ги мислиш.Живота си е техен и ще се оправят все някак си.Каквото и да става нямаш право да се месиш.Ако беше не , снаха ти ' а дъщеря ти щеше да разправяш наляво и надясно какъв златен зет имаш, ама на нали е милото синче снахата е вещица и световен мързеляк.

Не,аз не мога да спра да ги мисля, защото те са моите деца . Но ще спра да пиша, защото виждам, че темата се изражда в заяждане и търсене на подтекст в думите ми Hug Съжалявам, че я започнах Confused

# 172

Не,аз не мога да спра да ги мисля, защото те са моите деца . Но ще спра да пиша, защото виждам, че темата се изражда в заяждане и търсене на подтекст в думите ми Hug Съжалявам, че я започнах Confused

Глупости не им се връзвай на такива които се отъждествяват с мързеливата снаха. Laughing Те сами си се обиждат.

# 173
Адимар, ама как го позволяваш,  Crossing Arms айде вземи си стегни момЧето, Че скоро и другите снахи ще искат.
Сега сериозно, явно сте на близко щом виждаш тези неща.
Ето затова писах преди два пъти в годината посещения.

В един град сме, но сме далече... В никакъв случай не се натрапвам, каним ги на обяд или вечеря по повод, ние съответно не ходим, защото няма кой да сготви, че да ни покани Embarassed Насреща сме, когато искат да оставят детето, за да се забавляват.Чуваме се през ден със сина ми, но, съгласете се, една майка усеща с всеки тембър ,изказ и т.н. за какво иде реч....
Не съм от свекървите-моралистки, достатъчно млада за свекърва съм самата аз, имам отлична професия и реализация, старая се да изглеждам безупречно, в крак с модата, имам и невероятни отношения със съпруга ми. Казвам това, за да ви уверя, че няма как да робувам на някакви остарели предразсъдъци. Напротив, винаги съм внушавала на сина си, че трябва да помага на жена си. Но  смятате ли, че тази ситуация е нормална newsm78

Аз обикновено ходя някъде на гости, за да се видя с домакините, не очакам да ме напоят и нагостят  Whistling
У нас аз не готвя никога, добре че за свекърва ми това не е критерий дали съм добра снаха или не  Whistling
По-важно е, че той е щастлив с нас двете, обича ни и получава същото  Peace
Но явно за някои майки е по-важно синчето мамино златно да е нахранено, напоено и обгрижено. И това е достатъчно, за да е добра снахата  ooooh!

Това не ме учудва,много рядко някоя свекърва е да си зареже работата и да гледа децата,за да може снахата да се върне на работа и да гради кариера.
Докато, ако е за децата на дъщеря си ще се жертва.

Разбира се. Това е закон неписан някакъв!

Значи моята е изключение  Party
Предложи ни го наскоро и то съвсем сериозно

# 174
Адимар, за мен е напълно нормално. И не ми харесва твоето отношение към личния живот на това семейство и непоносимостта към жената на сина ти.

+1
И за мен е нормално мъжа ми да гледа децата,взема от занималня ,училище, прави вечеря, храни,къпе и приспива когато аз съм на работа няколко дни в седмицата,а аз да поема когато в другите дни съм по свободна .Ние за това сме семейство ,а не прислуга и господар Sad(
Готвим и двамата (кой когато се падне за деня) и държим да има салата, ядене и домашен хляб всеки ден .

Последна редакция: пт, 12 юли 2013, 22:57 от Християния

# 175
  • София
И аз в отбора на неготвещите.

# 176
  • Бургас
Винаги съм се чудила каква е причината една жена да не готви  Rolling Eyes
Не мога да допусна, че жените не готвят, защото не могат, защото има супер елементарни ястия за приготвяне, а и при добро желание всеки може да се научи.
От друга страна - с какво се хранят децата на неготвещите?

Аз пък бих се дразнила, ако внуците ми ядат сандвичи и пици всеки ден, защото на майка им /снаха ми/ й е под достойнството "да върти черпака".

# 177
  • Fort Worth, TX
Лизет, не смятам изобщо да ти се обеснявам.Адимар, ти какво очакваше погалване с перце , след като разнесе бельото на синовото ти семейство.Никой не търси нищо просто си казахме мнението, което не ти харесва както разбираме.И щото съм мързелива уча отсега синовете си на помощ.Днес се изкефих като ми направиха салатата, сервираха вечерята, а и за капак къпят по-малкия си брат.Да не забравя минаването с прахосмукачка, хвърляне на боклук , раздигане на маса  и т.н.Мързела е вроден талант, а аз съм много талантлива.

# 178
Не мога да допусна, че жените не готвят, защото не могат, защото има супер елементарни ястия за приготвяне, а и при добро желание всеки може да се научи.

Аз пък бих се дразнила, ако внуците ми ядат сандвичи и пици всеки ден, защото на майка им /снаха ми/ й е под достойнството "да върти черпака".

Какво чудно има, просто намирам готвенето за ужасно досадно занимание и за това не готвя Wink
Детето ми яде пици и сандвичи ужасно рядко, яде всеки ден вкусни готвени манджи, само че ги е готвил баща й, а не майка й. Свекърва ми знае това, но не ме смята за лоша снаха заради това. Даже и тя ни глези и ни готви любимите ястия, когато й отидем на гости и го прави с удоволствие
Представете си, за някои майки е по-важно синът им да е щастлив и обичан, а не напоен и нахранен като някой домашен любимец.

# 179
  • София

Не готвя, защото не понасям тази дейност.

Ако внуците ти са на пица всеки ден, накарай баща им да им готви.

Общи условия

Активация на акаунт