С какво ви дразнят снахите

• 49 743
  • 613
  •   1
Отговори
# 285
  • Бургас
Лилянa, явно ти е много скучно и търсиш с кого да се заядеш.
Къде прочете, че искам да поддържам добри отношения с някого, само и единствено, за да ме гледа на старини. Ще поддържам добри отношения, защото смятам, че е нормално да се разбираш със семейството на детето си, а не защото очаквам някой да ме гледа на старини. В крайна сметка в живота нищо не се знае. В момента моята свекърва я гледа майка й, а не обратното, така че въобще не искам да кажа това, което изкарваш, че искам да кажа. А ако трябва да си говорим за гледане, не смятам, че ако синът ми се интересува от мен, би ме зарязал, дори и снахата да ме мрази, така че ако болката ми е кой ще ме гледа на старани /както ти го изкарваш/ дори и тогава няма нужда да се подмазвам на снаха ми, защото ми стига и сина ми да ми обърне внимание. Не е нужно да се подмазвам на жена, която днес е тук, утре я няма, ако ще е за едното гледане. Имам си добра професия, от която мисля да спестя солидна сума и като стане време да трябва някой да ме гледа, сама ще си стегна куфара за някой старчески дом.

# 286
  • Ямбол
Е на това вече му се казва фурнаджийска лопата:
... и като стане време да трябва някой да ме гледа, сама ще си стегна куфара за някой старчески дом.

Понеже:
Лицемерие 1:
.... Ако моята свекърва ми гледа децата, бих демонстрирала някаква благодарност,....

Трябва да виждаш свекърва си често иначе виждането ѝ с децата е нагло:
... Защото да говориш, че искаш да виждаш свекърва си само по празници, но да си пращаш децата тя да ти ги гледа /дори и за малко време/ или да ти помага по друг начин, е доста нагло и безочливо.

Мазнете се на снахите си, за да дават пет пари за вас, след като остареете и се разболеете.
Лицемерие 2:
...
И после като остарееш и се разболееш ще се чудиш и ще оплюваш снахата, че пет пари не дава за теб. ...

Вие ще имате нужда от тези хора и затова никакво лично мнение, дръжте се прилично, иначе няма да ви гледат на старини:
Лицемерие 3:
...Не спирам да се чудя на възрастните с какъв акъл чупят стойки пред снахите, не осъзнават ли, че не са в позицията да се държат кофти, защото са близо годините, в които ще имат нужда от хората, които в момента отблъскват.
....

# 287
  • Бургас
По точка 1 - това не е лицемерие, а възпитание. Когато някой ти направи услуга /защото реално свекървата не е длъжна да ти гледа детето/ е редно да си благодарен. Когато помоля някой да ми свърши услуга и той го направи, най-малко е да кажа "Благодаря". Ако ти не го правиш, то си е твой проблем.

Относно гледането на децата съм писала, че не е редно да оплюваш свекърва си, а да си пращаш да ти гледа детето, за да може ти да си вършиш свои лични неща. Писах по повод на една-две познати, които оплюват свекървите си какви били тъпи, неграмотни, прости и пр, но си оставят децата на "мамето", за да може да отидат на кафе с приятелки/разходка/фризьор. Ето на това му викам лицемерие.

По точка 3 - Да, странно ми е за какво ти е да се държиш лошо с някой ей така за принципа и за това, че ти се води снаха и респективно те дразни. Чудно ми е как някои свекърви вместо да видят положителното, само се чудят каква к*учка да изкарат снахата. И последния цитат - къде видя думата "гледане", "обгрижване". Това, ако го искам, ще го искам от сина ми, от снаха ми искам уважение /ако естествено съм го заслужила/.
На много отворена се правиш сега, но утре съм сигурна, че няма да ти е много приятно ако кукуваш сама - стара и болна и сина ти не те поглежда. Възпитана съм така, че ако можеш да помогнеш на близък да го направиш. Моята свекърва нито ми е гледала деца /защото нямам/, нито ми е дала за 10г. нещо, нито се обажда - нямаме никакви отношения, но когато се разболя АЗ и сина й бягахме до София и обратно, за да я водим по операции и въпреки, че тя не заслужаваше дори и сина й да я погледне, ние се погрижихме за нея. Да спомена ли, че никой на никой не се е подмазвал.

# 288
Аз имам момиче , ама ако ще я взима мъж със майка като вас мерси  Stop повечето коментари тука ме оставиха просто с отворена уста...едни мислили , кой да ги гледа , други кой децата им... ужас ooooh! за това масова се развеждат хората , като свекървата не става , ами и аз да съм ще си хвана ....и да ме няма.
Моето момиче да ми е живо и здраво , каквото момче да избере , колкото и тъп и дебел да е  Mr. Green Laughing ще правя така , че тя да не остане наранена и да м/у чука и наковалнята и ще се разбирам със зетя. ама ако майка му е змия гадна , ще си придърпам зетя и щерката пък оная се пука от яд цял живот , като душата и е изгнила.

# 289
  • Бургас
Аз имам момиче , ама ако ще я взима мъж със майка като вас мерси  Stop повечето коментари тука ме оставиха просто с отворена уста...едни мислили , кой да ги гледа , други кой децата им... ужас ooooh! за това масова се развеждат хората , като свекървата не става , ами и аз да съм ще си хвана ....и да ме няма.
Моето момиче да ми е живо и здраво , каквото момче да избере , колкото и тъп и дебел да е  Mr. Green Laughing ще правя така , че тя да не остане наранена и да м/у чука и наковалнята и ще се разбирам със зетя. ама ако майка му е змия гадна , ще си придърпам зетя и щерката пък оная се пука от яд цял живот , като душата и е изгнила.

После ние сме били кофти свекърви  ooooh!
Дали някоя е змия гадна и с изгнила душа понякога е въпрос на субективно отношение и лично мнение.

# 290
То май няма разлика между свекърви и тъщи? newsm78
Като свекървата не става,кой казва,че майката става?
Време е за тема и за тъщите,ако все още няма!  Joy

# 291
  • Бургас
Истината е, че колкото и да се оплакваме от свекървите си, ние някой ден няма да останем по-долу от тях.

# 292
През цялото време се питам не що за свекърви или тъщи, а по-скоро-вече що за жени и майки... Няма начин добър човек и истински любяща майка да е кофти свекърва или тъща, съседка или колежка. Просто няма начин. Чувството за собственост не го броя за "любяща"  Naughty

# 293
Ако някой ден (дано никога не дойде) легна на легло и немога да се обслужвам, ще се надявам децата ми да могат да си позволят човек, който да ме гледа. Нямам болни роднини, но покрай моя колежка знам, колко е натоварващо да гледаш близък, който е психически зле, не желае да се обслужва сам и неможе да познае нито сестра, нито дъщеря. С общи усилия, всички близки, събират пари за мед.сестра всеки месец, за нощно гледане. През деня се редуват. А болната не желае да стане от леглото дори и за тоалетна. И всичко това след един инсулт.
Аз не искам някой да ме гледа на старини, защото е страхотен тормоз за всички близки. Искам да не се разболявам толкова, че да немога да се грижа за себе си  Praynig  Ако все пак това стане, нека ме пратят някъде, пък да ме посещават от време на време. Немога да си представя да съм в подобна тежест на близките си!

# 294
  • София
Истината е, че колкото и да се оплакваме от свекървите си, ние някой ден няма да останем по-долу от тях.
Искрено се надявам да не е така.  Praynig
Поне ще опитам.

# 295
  • Бургас
Искрено се надявам да не е така.  Praynig
Поне ще опитам.

И аз, само че старостта и климактериума не прощават на никой  Laughing
Едно време вуйна ми се дразнеше на баба ми /нейната свекърва/ колко била нетактична. Ела да я видиш сега вуйна - пъха си носа навсякъде, разпитва всеки и то за най-лични неща /мен лично всеки път ме пита колко пари взимам, кога ще раждам, кога ще се женя/.
Сега сме млади и мислим по определен начин. Не знаем на стари години колко ще ни слуша главата и какви ментални промени ще претърпим.

# 296
miss july, не възрастта и климактериумът, а характерът и възпитанието са определящи. Пък те, както е видно, се проявяват още в млади години. Grinning  

# 297
  • София
Абсолютно същото щях да кажа, кандидат-свекървите, гледам, им личи вече. Mr. Green

# 298
Абсолютно същото щях да кажа, кандидат-свекървите, гледам, им личи вече. Mr. Green
Полът на детето също не играе кой знае каква роля. Не се заблуждавайте твърде! Mr. Green

# 299
Полът на детето също не играе кой знае каква роля. Не се заблуждавайте твърде! Mr. Green

За съжаление, не съм съгласна. Опитът ми през годините сочи точно обратното.
А и четейки много от бъдещите свекърви, за пореден път се убеждавам, че отсега се готвят да имат изисквания към снахата, представят си как биха я "оправили", ако не им е по вкуса, как ще държат да им се чува думата и това, което ми прави най-голямо впечатление-синчето никога не може да е по-глупаво, лошо или виновно, разбира се.

Някой спомена, че не може добра жена да стане лоша свекърва.Напротив, познавам страхотни жени-приятелки, колежки, съпруги, но появи ли се на хоризонта евентуална снаха-мамма миа!  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт