С какво ви дразнят снахите

• 49 770
  • 613
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Няма семейство без брак. Имаш гаджалък и извънбрачно дете. Това искам да кажа.
Супер! Сега ще кажа на гадженцето да ме изведе на среща, барабар с незаконното ни дете.  Mr. Green
Лизет, Лизет - такива бисери ръсиш... Аз пък да ти кажа, като човек опитал и от двете - брак и гаджлък, че именно сега, по време на гаджлъка, който продължава вече 12 години, имам семейство. По време на брака нямах. Просто при мен така се стекоха нещата.  Peace

# 271
Тони, що да те извежда определете си среща в хола  Joy, искаш да го набуташ да ви поЧерпи някъде на вън, нали  Wink

# 272
unadaptable, в темата се дискутират различни въпроси, много витиеват отговор даваш. Mr. Green

А относно това защо младите се натискат да живеят с по-възрастните, наблюдението ми е, че на мъжете им е по-удобно така и гледат да спестят някой лев, доста по-лесно е отколкото да се напънат да осигурят независимост на семейството си, а и явно са възпитани така...
Единици са тези, които живеят с тъщите си, масово се предпочита варианта при свекървата, дали снахите се умират за това и дали, ако синчето не се натиска за подобно нещо, маминка ще ги приеме, как мислиш?

Последна редакция: сб, 13 юли 2013, 18:16 от Magnificent

# 273
...А без подпис семейство няма. Пред хората и обществото както и пред закона вие сте никои. Дори пред самите вас си сте никои колкото и да не си го признавате.

Говоря ти от опит защото си млада. Ще го надживееш и ще разбереш че си имала едно голямо нищо.

Глупости!!!  ooooh! Ама пълни...

...За мен няма семейство без дете....

А ако детето просто не идва, въпреки че е желано? А ако никога не дойде? Развод ли е решението???

При сестра ми детето е желано, но вече години не идва. Предстои им инвитро, септември. Моля се да бъде усешно  Praynig Човек незнае какво ще му се случи, но те се обичат и подкрепят въпреки всички тежки диагнози и трудности! Те са повече от семейсво, ако съществува такова нещо! Обожавам ги и преживявам болката им като своя! Никога никой не се е замислял за развод!

# 274
  • Fort Worth, TX
Няма семейство без брак. Имаш гаджалък и извънбрачно дете. Това искам да кажа.
От твоята позиция ли говориш?

# 275
unadaptable, в темата се дискутират различни въпроси, много витиеват отговор даваш. Mr. Green

А относно това защо младите се натискат да живеят с по-възрастните, наблюдението ми е, че на мъжете им е по-удобно така и гледат да спестят някой лев, доста по-лесно е отколкото да се напънат да осигурят независимост на семейството си, а и явно са възпитани така...
Единици са тези, които живеят с тъщите си, масово се предпочита варианта при свекървата, дали снахите се умират за това и дали, ако синчето не се натиска за подобно нещо, маминка ще ги приеме, как мислиш?

Разбира се, че синчето се натиска за подобно нещо, да не би да му се развали удобството случайно. Но пък и снахата явно не протестира щом се оказва там. Той и мъжа ми си правеше устата за дядовата ръкавичка-с майка му, баща му, сестра му и зет му , ама си остана с намеците само. Доведе ли ми сина някоя, то двамата са го решили, това е моето мнение.Така че моята точка с какво (би) ме дразни(ла) снахата си остава. Mr. Green

# 276
Двамата, обаче аз не познавам жена, навита да изкара със сватята докато те предадат Богу дух. Аз и познатите ми сме навити на подобна мярка като временно решение - година максимум. Наложи ли се по-дълго, за мен това момче е боклук, вдигам си багажа и се изнасям. После комийките ме одумват, живата бг-мама обсъжда ужасната бивша на скъпото синче и така нататък Simple Smile

# 277

Но пък и снахата явно не протестира щом се оказва там.

Щото ако протестира, ще дразни свекървата, че иска да се дели,
студена е, или пък тормози милия мамин да се бъхти за пари и да
я издържа по квартири, не я е срам вчерашна пикла:) За протест се иска
много енергия, твърдост и инат, а отстрани протестиращата изглежда
като кучка, топкотрошачка и като цяло неприятна личност.

Знам си, защото едновременно бях виновна за това, че му "искам апартамента
и имотите", а и за това, че реално не исках да живея там. Бе параграф 22...

# 278
Когато се запознахме с моя мъж,той живееше с родителите си.Предложи ми да се съберем,веднага му казах,че съм съгласна само ако живеем отделно.Съгласи се ,а в последствие разбрах и мнението на свекървата за пребиваването в едно жилище на 2 поколения.Това е една от първите причини,за която ги уважавам много.Беше ни трудно в началото,защото бях безработна,но и за момент не си помислихме да отидем при тях,за да ни издържат.
Вече имаме дете и често се виждаме,за да се радват на внука си.Мога и сама да си го гледам,не ми е нужна нечия помощ.Но радостта в очите им,че са го извели на разходка за 2-3 часа ми пълни душата.Затова и 2-3 пъти в седмицата се виждаме.С моите родители стои по същия начин въпросът.Не бих ги лишила от това им изживяване.

# 279
  • София
Тони, що да те извежда определете си среща в хола  Joy, искаш да го набуташ да ви поЧерпи някъде на вън, нали  Wink
Много ясно. След като ми е гадже, ще ме води редовно на срещи и ще черпи. Амаха!  Mr. Green

# 280
.

П.П. Колко от снахите, които са привърженички на голямата дистанцията със свекървите, са си оставяли децата на свекървата да ги гледа? Защото да говориш, че искаш да виждаш свекърва си само по празници, но да си пращаш децата тя да ти ги гледа /дори и за малко време/ или да ти помага по друг начин, е доста нагло и безочливо.

3 пъти за около почти 6 години.
Не смятам ,че е редно майка ми/ свекърва ми да ни гледа децата ,нито да ни готвят, къщовничат у дома , месят в отношенията или да ме посещават често  Laughing

# 281
  • Fort Worth, TX
.

П.П. Колко от снахите, които са привърженички на голямата дистанцията със свекървите, са си оставяли децата на свекървата да ги гледа? Защото да говориш, че искаш да виждаш свекърва си само по празници, но да си пращаш децата тя да ти ги гледа /дори и за малко време/ или да ти помага по друг начин, е доста нагло и безочливо.

3 пъти за около почти 6 години.
Не смятам ,че е редно майка ми/ свекърва ми да ни гледа децата ,нито да ни готвят, къщовничат у дома , месят в отношенията или да ме посещават често  Laughing

Моята е гледала малкия само един път за повече от 3 часа, за да идем с мъжа ми на кино.През всичките 3 години го е гледала рядко за по 4ас , ако имаме работа двамата с мъжа ми иначе е гледан от нас и батковците си.Също не смятам, че са длъжни да гледат децата ни.Обаче познавам няколко баби , които го правят и то с голям кеф. Laughing Laughing

# 282
  • Ямбол
Отношенията между децата и бабите им и между снахи и свекърви са съвсем различни неща.
Дали ще искам или няма да искам да виждам и общувам със свекърва ми няма нищо общо с общуването на децата ми с нея. В този смисъл и те, и тя желаят да прекарват време заедно и аз не ги лишавам.
Изобщо Мис джулай има много странни разбирания за отношения.
Първо беше, че трябва да се държа мило със снахата, за да може после тя да ме гледа, сега пък трябва и на свекървата да се подмазвам, за да ми гледа децата, ако искам.

Аз съм на точно обратното мнение - нито нито на снаха, нито на свекърва не лицемернича, за да получа нещо. Ако искат и каквото искат.

# 283
  • Бургас
Отношенията между децата и бабите им и между снахи и свекърви са съвсем различни неща.
Дали ще искам или няма да искам да виждам и общувам със свекърва ми няма нищо общо с общуването на децата ми с нея. В този смисъл и те, и тя желаят да прекарват време заедно и аз не ги лишавам.
Изобщо Мис джулай има много странни разбирания за отношения.
Първо беше, че трябва да се държа мило със снахата, за да може после тя да ме гледа, сега пък трябва и на свекървата да се подмазвам, за да ми гледа децата, ако искам.

Аз съм на точно обратното мнение - нито нито на снаха, нито на свекърва не лицемернича, за да получа нещо. Ако искат и каквото искат.

Това изобщо не го мисля, пък камо ли да го напиша. Това, че ти си го разбрала така е твой проблем. Просто бях написала, че е редно хората да се уважават и да си помагат, а не да застават с рогата напред, просто защото по презумпция снаха и свекърва трябва задължително да се мразят. Нима има нещо лошо да си в добри отношения с цялото семейство на сина си, вместо сина ти сам да ти води внуците, докато снахата си стои в къщи, защото не се понасяте.
Въобще не става въпрос за лицемерничене. Както казах - не мога да лицемернича. Надявам се някой ден да изпитвам искрено добри чувства към снаха си. И при положение, че аз самата с удоволствие бих помогнала на семейството на детето си /било финансово, било с гледане на внуци, когато се налага/, защо да е лошо да очаквам на стари години и аз да очаквам елементарна грижа от тях. Или искаш да кажеш, че на теб не би ти пукало цял живот да се трепеш за детето си, а утре да си умреш сама, защото собственото ти дете те е зарязало.
Наистина много странни разбирания имам за отношения, даже наивни. Как може да искам да се разбирам с всички и да се грижим взаимно един за друг.

# 284
  • Ямбол
Точно това искам да кажа - гледам и обичам децата си, готова съм да им помогна с всичко, от което имат нужда, но не очаквам да ме гледат. Не. Не защото ще ме зарежат, а защото не искам, не искам да съм им в тежест, не очаквам да ги заробвам с моето гледане, не искам да им провалям живота и плановете, заради това, че трябва да ме гледат - нито децата ми, а най-малко пък снаха и зет.
Ето такива са различията при хората - някои се стараят да имат добри отношения, за да получат внимание след време. Това е чисто лицемерие.
Мис Джулай, защо питаш, колко от онези, които не смятат за приемливо да поддържат връзка със свекърва си са ѝ оставяли децата си?
Нищо лошо няма да си в добри отношения, но това не означава, че трябва да и отделям някакво внимание често. А също и когато не я виждам често не означава, че сме в лоши отношения.
Ти го написа няколко пъти и е много ясно какви са твоите нагласи, колкото и да не ти харесват думите подмазване и лицемерие, те са ясни от твоите постове по темата.

Общи условия

Активация на акаунт