Боя за коса на растителна основа

• 1 833
  • 5
  •   1
Отговори
Днес говориха по телевизията за отровите които поема организма ни от боите за коса. И аз отдавна си го мисля това нещо, като прибавя и проблема на скалпа ми. Някаква постоянна алергия към всички шампоани и продукти, които ползвам за коса. Сериозно се замислих по въпроса и искам от вас съвет. Дано се включите. Предполагам, че все някой е ползвал нещо по-"био" и може да даде съвет.

# 1
Правя си косата черна. Нямам бели коси, но естествения ми цвят е светло кестеняв. Незнам нещо от рода на къните. Аз някога използвах къна от аптеката индийска - 1 лев пакетчето. Много добре боядисваше, но съм чувала, че багрилата които слагат в нея не са пригодени за косата, и са доста силни и вредни за косъма. Днес точно това обяснаваха - Как имало такива бои, които боядисват много добре косата и трайно, но са на растителна основа.

# 2
за индийска къна от 1лв си права Боя безвредна аз лично не открих, било безамонячна, било на растителна основа, може би Логона не четох състав,но ме спира цена/виж ако искаш в Зоя магазин/, решение за мен- къна и то от истинска. Прочети тема къна,билки и тд ще ти станат ясни някои неща за къни

# 3
Ако имаш проблеми със скалпа, си вземи мек шампоан без натриев лаурилов сулфат (SLS), защото той доста дразни кожата - а явно скалпа ти е чувствителен. Има растителни бои за коса. Най-достъпният вариант май са тези на Хена Фокс. Аз си пазарувам био козметика от органик шоп, там има и растителна боя за коса, но да си призная досега такава не съм ползвала.

# 4
Коса може да се мие и с хума и / или био сапуни. Имаше и някакви шампоани с хума , но не съм ги ползвала. Това за био боите ми стана интересно . На бюти /М има едни фито с тях се боядисвам , но едва ли нямат химия. Къна ако слагате имайте предвид , че после не се сваля с нищо .

# 5
  • най-шареното място
Здравейте, тест за алерегия правите ли и как?

Общи условия

Активация на акаунт