На коя дата ви превеждат майчинството?

• 189 816
  • 765
  •   1
Отговори
# 195
  • Cyberspace
Януари нали не трябваше да има превод, но аз имах около 22-ри - 188.57ст.  Thinking
Януари детето направи 1г., казаха ми, че имало някакви преравнявания около първата година и затова имам превод. Нищо обаче не схванах. Откъде накъде? Някой може ли да ми разясни? Сега майчинство още нямам, да чакам ли изобщо?

# 196
  • Пловдив
Януари нали не трябваше да има превод, но аз имах около 22-ри - 188.57ст.  Thinking
Януари детето направи 1г., казаха ми, че имало някакви преравнявания около първата година и затова имам превод. Нищо обаче не схванах. Откъде накъде? Някой може ли да ми разясни? Сега майчинство още нямам, да чакам ли изобщо?

Кога са ти изтекли 410 те дни
Втората година я плащат след 5 то число

# 197
  • Cyberspace
Трудно ми е да отговоря за 410-те дни  ooooh! Ще проверя. Странно, на познати, на които в момента им тече втората година си получават майчинството преди 4-ти. Голям проблем ми е да отида лично да попитам, защото е почти невъзможно да изкатеря всичките стълби с количката с детето...

# 198
  • Пловдив
Трудно ми е да отговоря за 410-те дни  ooooh! Ще проверя. Странно, на познати, на които в момента им тече втората година си получават майчинството преди 4-ти. Голям проблем ми е да отида лично да попитам, защото е почти невъзможно да изкатеря всичките стълби с количката с детето...

От лично няма и смисъл.Пиши мейл.Има много по-голяма полза
Също си извади ПИК код,за да си следиш нещата на сайта на НОИ

# 199
Мами, има ли детски???  Whistling

# 200
  • Cyberspace
Да, има детски.  Peace

Аз майчинство още нямам. Ходих до НОИ за код, питах какво става с майчинството и ми обясниха, че чрез този код мога да следя какво се случва, т.е. не им се занимаваше с мойте глупости. Да, ама не, с този код освен да следя изминалите преводи и осигурителния статус, друго май не мога да правя...  newsm78 На какъв имейл да им пиша, току-виж вземат, че ми отговорят...  Rolling Eyes

# 201
  • Пловдив
Да, има детски.  Peace

Аз майчинство още нямам. Ходих до НОИ за код, питах какво става с майчинството и ми обясниха, че чрез този код мога да следя какво се случва, т.е. не им се занимаваше с мойте глупости. Да, ама не, с този код освен да следя изминалите преводи и осигурителния статус, друго май не мога да правя...  newsm78 На какъв имейл да им пиша, току-виж вземат, че ми отговорят...  Rolling Eyes

За кой месец чакаш

# 202
  • Cyberspace
Февруарския превод ме пропусна. Детето на 15 януари направи годинка, на 22 ми преведоха 180лв с незнаен произход, сега нищо. Познати ми казаха, че и на тях са им правили подобни преводи около годинката, това било някакво преравняване, а след това на датата са си получили и редовното майчинство, но ето, че аз превод нямам. Този месец явно мислят да ме пропускат...

Редактирам се. Току-що разбрах, че си губя месеца... От фирмата са закъснели с внасянето на документите ми, внесли са ги преди два дни... Значи не е в институцията проблема, а във фирмата...

Последна редакция: чт, 19 фев 2015, 18:30 от Cyberspace

# 203
Здравейте,бих искала и аз да задам един въпрос,защото не ми става ясно кога трябва да получа майчински.Последният ми болничен от педиатъра изтече на 04.02.2015г. и ми беше преведен . сега не знам кога да чакам превод.Имам ПИН ,но там виждам само преводите от миналите болнични..Ще съм благодарна ако някой е по наясно да ми разясни.
P.S.на кой имайл мога да пишадо нои.

# 204
  • Пловдив
Здравейте,бих искала и аз да задам един въпрос,защото не ми става ясно кога трябва да получа майчински.Последният ми болничен от педиатъра изтече на 04.02.2015г. и ми беше преведен . сега не знам кога да чакам превод.Имам ПИН ,но там виждам само преводите от миналите болнични..Ще съм благодарна ако някой е по наясно да ми разясни.
P.S.на кой имайл мога да пишадо нои.

Попълнила ли си декларация 135-410 дни?Ако,да,от работата ще я представят в НОИ до 15 ти март.В общи линии чакаш пари втората половина на март
С Пик кода проверявай на представени документи.Ще я видиш

# 205
Благодаря за отговора.Декларацията съм я дала на работодателя  още на 12.02.Остава да чакам  Peace

# 206
Здравейте, не знам дали тук може някои да ми отговори, но въпросът ми е-
Мога ли след 1вата година на майчинството да го прекратя и да се върна на работа, но ако има някакви промени там и не ме устройват условията отново да спра да работя и да мога да си ползвам остатъка от 2рата година платено майчинство? Благодаря

# 207
  • Пловдив
отново да спра да работя и да мога да си ползвам остатъка от 2рата година платено майчинство? Благодаря

Да,можеш да си възстановиш втората година пак.Докато си на работа ще взимаш 170 лв на месец от НОИ.За целта попълваш прил 4 при връщането ти на работа

# 208
Благодаря много  Hug

# 209
Здравейте,
Знаете ли да има серизно забавяне в изплащането на майчинство от НОИ за 2015? Документите са подадени на 12.02, а болничния от 21.01 д 03.03.2015 и все още не е преведен

Общи условия

Активация на акаунт