МБАЛ Дева Мария, кв. Ветрен, Бургас - тема 13

• 43 496
  • 755
  •   1
Отговори
# 135
Хем ти носят кутия с храна с името ти, все едно ти се полага, хем не те питат искаш ли я, хем си я плащаш.
Една мацка минава с таблет и меню с цени - избираш си храната за следващия ден и след това си доплащаш на тръгване. Ако си в стаята - ОК, ако не казваш на някоя сестра или звъниш в кафето да се уточните, ако не - получаваш кутийка "по подразбиране", защото пък не могат да те оставят без храна. Можеш и да не си поръчаш.. Wink Така беше преди около 11 месеца, при няколкото ми престоя в болницата Wink

# 136
Хем ти носят кутия с храна с името ти, все едно ти се полага, хем не те питат искаш ли я, хем си я плащаш.
Една мацка минава с таблет и меню с цени - избираш си храната за следващия ден и след това си доплащаш на тръгване. Ако си в стаята - ОК, ако не казваш на някоя сестра или звъниш в кафето да се уточните, ако не - получаваш кутийка "по подразбиране", защото пък не могат да те оставят без храна. Можеш и да не си поръчаш.. Wink Така беше преди около 11 месеца, при няколкото ми престоя в болницата Wink

Значи всичко е абсолютно в реда на нещата.  Grinning Благодаря ти за информацията.

# 137
Да, точно така. Има си меню и си избираш, пише и цените какви са.

# 138
Аз примерно освен храната и първоначалния преглед 30 лв (не знаех като раждах, че храната е "задължителна", отказвах но пак ми носеха "служебно назначена манджа" така да го нарека) имах на разписката и 40 лв за "скъпоструващ медикамент"...кой е тоя медикамент не пише.

# 139
И при мен се наложи да се използва скъпо струващ медикамент, който не се поемаше от НЗОК, но и д-р Хубчев и д-р Гамишев ме уведомиха и поискаха съгласието ми (все пак говорим за нещо, което си беше около 80лв на прием, ако не се лъжа), така че по отношение на нещата, които заплатих нямам никакви забележки - бях уведомена за всичко своевременно.

# 140
За храната и аз да си кажа, минават с меню, в което са посочени цените и си избирах. А и като за болнична храната си е доста вкусна. Помня, че по мое време всеки ден имаше по нещо безмесно в менютата, предполагам и сега е така. А за медикаменти, на нас не ми се наложи, но на съседката по легло бяха дошли, обясниха ѝ какво и защо се налага и поисаха писмено разрешение преди да действат. Тя си беше уведомена и за цената разбира се. Лично аз платих толкова, колкото бях потребила нищо повече Hug

# 141
  • Бургас
за храната това е добре което казвате, ама това е май само при нормално раждане, защото при секцио нали трябва да си на режим, затова с примера който казах моята дружка никой не я е питал какво иска да яде защото е била на диета след секциото и накрая пак е доплащала...май не е можело да се откаже манджата, на нея са й ги носили въпреки че май не ги е яла....

Въпрос имам: преносвам и следящият ме доктор ме праща да ходя в Девата на запис на тонове. Заплаща ли се това нещо или тъй като преносвам и той ме е пратил ми е поето? Нали запис на тонове са безплатни ако се следиш при ваш лекар, но не знам само за тези в Света София ли става въпрос, за Девата важи ли това? Трябва ли да звънна да си запазя час или директно отивам?

# 142
за храната това е добре което казвате, ама това е май само при нормално раждане, защото при секцио нали трябва да си на режим, затова с примера който казах моята дружка никой не я е питал какво иска да яде защото е била на диета след секциото и накрая пак е доплащала...май не е можело да се откаже манджата, на нея са й ги носили въпреки че май не ги е яла....
..по спомени - 1 ден глад, като пръцнеш - вода, следващото е кисело мляко с бисквити, после супа, после беше май една гадна попара.. след това минаваш на "обща" храна и се намесва мацката с таблета и менюто Wink Когато си секцио си 5 дни в болницата, мисля че можеше да се поръча обяд и вечеря - закуската ти идва "по подразбиране", защото аз съм опитвала да я откажа, но пак ми я носеха.
.

# 143
  • Бургас
да нещо такова и тя ми обясняваше за някакви попари и бисквити и 2 филии хляб с мъничко парче сирене и малко сладичко....дето не стигало за да намажеш филийката Simple Smile

Както и да е де, надявам се да не се наложи да съм секцио Simple Smile

# 144
И аз съм така Танче, след малко тръгваме към Девата за тонове, че вчера ми беше термина, но се чудя, дали направо да си искам ехограф. Там май всичко се заплаща  Mr. Green .... Затова се чудя направо на ехограф..... Искам да ме води лекар, не акушрка

# 145
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Помня, че по мое време всеки ден имаше по нещо безмесно в менютата, предполагам и сега е така.

Благодаря за отговора  Hug

За тоновете и на мен ми е интересно къде трябва да се ходи.
Аз предния път от средата на 8-ми ходех всяка седмица на тонове, но в МБАЛ, където е безплатно, но т.к. този път съм се ориентирала към Девата ще е добре да знам къде да ходя като му дойде времето  newsm78

# 146
  • By the sea
Хехе, и аз да се наредя до преносилите /със седмица/ Laughing Помня, че в седмицата преди термина отидох веднъж на тонове, а след като мина термина док. ме викаше през ден. При мен всичко беше в норма, но по преценка на док. може да трябва да се ходи всеки ден Peace Записите на тонове си ги плащах Peace

# 147
Днес не плащах за тонове, Танчето също не е плащала.
Прие ме д-р Недялков, пусна тоновете и после си тръгнах. В понеделник пак, ако не съм родила.   bouquet

# 148
  • Бургас
да Мирянка, аз ти казах като се видяхме....първо питах на регистратурата тоновете плащат ли се в Девата ако се следя при техен лекар...казаха да плащат се 10лв защото другото с безплатните тонове важало само за Света София, но в крайна сметка като отидох да плащам на касата не ми взеха никакви пари, защото били безплатни като се следя при техен лекар. Трябва просто да ги съберат целия персонал и да им обяснят всичко, защото всеки ти казва различна информация и ставаш разноглед. Колко пъти съм питала за цени на различни неща там и почти винаги цената е различна....

# 149
Добро нововъведение е да не се плащат записите на тонове когато се следиш при техен лекар. Миналата година аз си плащах по 10лв, въпреки че се следях при тях, а ако се наложи да се ходи често се получава значителна сума. Да се включа и за доплащанията - на бебо му правиха допълнително кръвно изследване по препоръка на неонатолозите. Искаха ми разрешение за изследването, но не ме уведомиха че не се покрива от ЗК. Добре, че в онзи момент парите не бяха от значение (пък и нали забравиха да ме обезболят, тъй че ми спестиха 200лв без да искам  Crazy), но съседката по легло все се притесняваше дали ще й стигнат паричките, все пак не всички сме с еднакви финансови възможности.

Общи условия

Активация на акаунт