МБАЛ Дева Мария, кв. Ветрен, Бургас - тема 13

• 43 537
  • 755
  •   1
Отговори
# 225
Честито момичета!Да са ви живи и здрави бебоците  ! Като имате малко време разкажете малко повече. Знаете как е всяко мнение е от полза.  bouquet Hug

# 226
Аууу, човек да не излезе в отпуска и вие взехте, че родихте всички  Hug Момичета, на всички на  които не успях лично да честитя - да са ви живи и здрави бебчетата, а вие бързо да се възстановите и скоро да се виждаме вече в морската градина  Hug  bouquet
Аз ще отсъствам известно време от града, а там където ще съм вероятно обхват на телефона няма да има, камо ли интернет. Но ако имате някакви въпроси Светли Николова е насреща. Пожелавам ви едно хубаво и слънчево лято! На тези които са вече на финала - нека имат едно бързо и безпроблемно раждане и едни здрави и красиви бебчета   bouquet

# 227
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Wild*Orchidmiriana86 честити рожбички!   bouquet  Да са ви живи и здрави, да растат много щастливи и да ви даряват с много обич!

# 228
Честити бебчовци на всички мами! Тази сецмица е доста специална, страхотно се почувствах като ви изчетох коментарите, много се радвам за вас!  bouquet Да са ви живи и здрави слънцата и късметът да ги спохожда в живота!

# 229
Момичета,искам да попитам в Девата всички АГ ли правят ФМ?Преди малко прочетох,че и д-р Минчев правел ФМ ш се изненадох.Той ме следи и ще го питам,но кажете вие правихте ли трета ФМ и ако да при кого и доволни ли сте?Аз мислех пак при Калчева,но е в отпуска и съм се насочила към Девата.

# 230
  • Бургас
Хубчев и Драгнева правят ФМ в Девата.

Иначе за болницата да ви кажа много съм доволна от персонала, помагат при нужда Simple Smile

# 231
Таничка, дай повече подробности - кога дойде анестезиолог за консултация, кардиолог и т.н., за които се притесняваше, че още не са дошли, последния път като писахме тук. С каква упойка беше, как се почувства след раждането, чувала съм, че някои момичета повръщат и им става лошо... кога ти показаха бебчето, след колко време ти го дадоха в стаята, кърмиш ли, дадоха ли ти съвети за това как да кърмиш.
Кои доктори ти правиха операцията? Как се чувстваш сега, раздвижи ли се вече, полагаш ли някакви специални грижи за шевовете - мехлемчета, превръзки и т.н.

Дай малко инфо на непросветените като мен Simple Smile

# 232
  • Бургас
 TDI , да те успокоя и в тази тема - не се тревожи, секциото не е страшно, а хората в болницата си вършат работата добре  Hug
На мен ми показаха бебчето още по време на операцията, после докато ме шиеха и т.н. дойде неонатологът да ми каже колко тежи, колко е високо и че всичко е наред. Показаха ми го и на излизане от реанимация, преди да ме закарат в стаята. В стаята ми го дадоха, когато аз пожелах и бях в състояние да помръдна. Светлина Николова ми помогна много за кърменето, тя е и много лъчезарен и положителен човек и само с присъствието си упокоява и помага Simple Smile Другите акушерки също са много отзивчиви и ще ти помогнат при нужда.
За шева в болницата ти няма какви грижи да полагаш. Като те изписват ще ти сложат водоустойчива превръзка, като ти махнат конците специални грижи няма - само добра хигиена и ако искаш кремче за по-бързо и по-добро заличаване на белега.
Ако имаш и други въпроси, питай, като имам време ще отговоря  Simple Smile Hug

# 233
Благодаря ти, Мон  Hug

А на теб стана ли ти лошо от упойката след операцията - повръщаше ли ти се и т.н.? Има ли нужда да си избирам и анестезиолог, как мислите?  Rolling Eyes

Имате ли идея Хубчев с кой оперира?  newsm78

Аз не знам дали се похвалих, че бях на 4Д, в четвъртък при Хубчев и всичко с бебка е наред, вече официално е бебка, че до сега не бяхме на 100% сигурни  newsm44
Хубчев ми е запомнил термина, много се учудих, този доктор все по-положително ме изненадва и го питах директно дали ще ми направи секцио - каза, че няма проблем, само да отида няколко дни по-рано да видим как върви бебчето и да изберем дата  Party , а Татарова пък каза като отида в Девата да й се обадя, но ме посрещна д-р Минчев - стоеше на рецепция и ми предложи да й звънне, услужлив човек какво да го правиш - възползвах се  Laughing. За Татарова, още веднъж да кажа, много мила и загрижена и наистина съм много доволна, особено в сравнение с Дорийска, то не е хубаво да се говори така, обаче си е истина  Peace

# 234
  • Бургас
А на теб стана ли ти лошо от упойката след операцията - повръщаше ли ти се и т.н.? Има ли нужда да си избирам и анестезиолог, как мислите?  Rolling Eyes

Не, никакви проблеми не съм имала от упойката. Аз бях със спинална, от нея казват, че боли глава, но аз не съм имала такъв проблем. Не знам след спинална упойка да се повръща, при мен не е имало такова нещо. Предполагам зависи и от "майсторлъка" на този, който я слага. Сега проверих в сайта им, д-р Янев, при който аз бях, явно вече наистина не работи там. Много жалко, че са изпуснали такъв анестезиолог, аз съм много доволна от него. От тези, които са останали, аз бих ти препоръчала д-р Игнатов.
п.п. Аз анестезиолог не съм избирала, всъщност бях си избрала д-р Янев, но имах огромния късмет той да се падне на работа сутринта, в която ми беше планувано секциото. Момичето в стаята с мен беше много недоволно от жената анестезиолог, която ѝ е правила пълната упойка, но не знам как се казва, сега видях, че са две.

Браво за бебката, наместили сте ги и вие като нас- батко и после момиченце  Grinning

А от д-р Татарова и аз съм с добри впечатления както вече казах. И защо да не е хубаво да се говори - д-р Дорийска наистина не се отнася добре с всички момичета.

# 235
Браво за бебката, наместили сте ги и вие като нас- батко и после момиченце  Grinning
А от д-р Татарова и аз съм с добри впечатления както вече казах. И защо да не е хубаво да се говори - д-р Дорийска наистина не се отнася добре с всички момичета.

smile3521

А от Игнатов, някой има ли впечатления? В смисъл от работата му - как се е чувствал след упойка, поставена от него?

За Дорийска - за отношение не мога да кажа, че е била груба, с мен се държеше добре, обаче не може аз да й казвам, че съм с болки и кървене и тя да ме праща да си лежа вкъщи с но-шпа и да ми твърди, че "нищо ми няма", а 2-ма доктора след нея само с лягането на кушетката да ми казват "ти или кървиш в  момента или си кървяла наскоро, защото се вижда отлепване на плодния сак"  ooooh!
Като продължителност на прегледите също не могат да се сравняват - при Татарова прегледа е 40 мин. и е от-до, при Дорийска влизаш за 5 мин. и гледаш да си кажеш всичко набързо.. Другото е, че Татарова ме гледа 20 мин. на ехограф и не ми взе нищо за това, при Дорийска ехографа е 2мин. и струва 30лв.
И пак като отношение - и Дорийска и Татарова са любезни, обаче си личи, че Татарова е наистина заинтересована и загрижена, докато при Дорийска си на конвейера  Tired

# 236
Доктор Игнатов е отличен, направо е забавно да си под упойка при него. Отличен професионалист,нищо не усетих и не съм имала странични ефекти.Мислих, че ще е кошмар тази операция, но напротив! Но всъщност всички анестезиолози са много добри и много мили.Който и да е на смяна ще се погрижи по най-добрия начин, сигурна съм!
Д-р Татарова е страхотна, много внимателна и отзивчива! Д-р Драгнева- отличен специалист, държи се много любезно , помни всичко за пациентите си и при ражданията е супер адекватна и вдъхва доверие. Аз всъщност съм доволна от всички специалисти тук. Благодарение на тях имам най- прекрасната дъщеричка и се чувствам все по-добре с всеки ден! Hug

Последна редакция: нд, 04 авг 2013, 22:06 от Wild*Orchid

# 237
Wild*Orchid може ли малко инфо и по финансовата част, и аз съм с планово секцио.
Благодаря предварително   bouquet

# 238
За финансовата част след изписването Simple Smile Ако се включи Таничка ще пише по-късно, тя си отива днес.

# 239
Момичета, аз също съм решила да е секцио, може ли да ми кажете кога трябва да се срещна с анистезиолог, кой препоръчвате, и правят ли ви тестове за алергии? Оперирана съм преди 13г. Тогава разбрах, че имам алергия към упойки, сложиха ми маска на лицето и ми казаха да дишам-било чист кислород, но мина доста тежко 24 часа бях в реанимация, два пъти се събудих за около 5 мин, сега се притеснявам много- ако е с пълна упойка да не е същия ужас, от спиналната също ме е страх и за това искам предварително да се консултирам, и да си направя тестовете за алергия.

Общи условия

Активация на акаунт