МБАЛ Дева Мария, кв. Ветрен, Бургас - тема 13

• 42 905
  • 755
  •   1
Отговори
# 555
  • Burgas, Bulgaria
ФМ ,като такава ,ми направи моя си ми лекар в 13г,с, ,после след 20г,с. всеки месец ходех при Парушева успоредно със ЖК и тя ми правеше за мен ФМ ,даже си имам нещо като протоколчета ,кое ,как ,колко , органи ,пускаше ми и доплер ,много ,много съм доволна ,е 50лв. си плащах ,НО ми беше спокойно , ТЯ ме накара да започна тоновете края на 7-ми месец , през 2 седмици , като ме прати в ОРБ и каза да им кажа ,че тя ме праща ,за да не ме върнат ,защото отивам по-рано ,а 9-тия месец -ма аз като влязох и ме приеха за позадържане ,че бесана искаше да излиза ....

# 556
TDI, аз правих и трите ФМ, като за третата питах Минчев дали да ходя и на мен като на miriana86 ми каза ,че бебока ми е супер и няма смисъл, но аз реших да си отида все пак след като имах възможност. Peace Ходих в Девата при Драгнева , бях в 31г.с В Девата като се обадиш да запазваш час не те питат 1-ва,2-ра или 3-та , а просто си запазваш час за ФМ и 4д. Аз избрах Драгнева, защото преди мен една съфорумка ходи при Хубчев на 3-та ФМ и остана много разочарована.Човека и казал ,че трета ФМ не се прави и я погледнал набързо, 4д не и е пуснал и са я таксували като обикновен преглед, а не ФМ.Та след тази случка аз реших да отида при Драгнева и останах доволна.Доста време ми отдели като обясняваше подробно, доста снимки ми даде и диск, който е безплатен. Peace
За тоновете. Аз вече ходих два пъти. в 34 и в 35-та г.с В Св.София се следят четвъртък с предварително записан час , но аз ходя в МБЛ-а и там също безплатно ми ги слушат.Ходя там просто защото ми е по-удобно като дни.Нямам възможност да идвам точно четвъртък, а в МБЛА си ги следят всеки ден.Имам записан час за 17-ти пак съм на тонове и така.

Имам едно въпросче аз. След 3-дневния престой , който ми се полага след това се плаща.Това ми е ясно, но по колко на ден?Смятам да раждам нормално, следя се при Минчев, без избор на екип, за епидурална не знам още, ама искам да знам колко се заплаща ако (да чукам на дърво) ми се наложи да остана още в болницата на ден?

# 557
Аз също правих 3 ФМ, за тоновете - отидох за първи път в 35 г.с., на бебето хич не му хареса този апарат, направо пощуря, започна едно ритане , бутане, пулса му скочи, ужас.....чак на мен ми стана адски неприятно и просто усещах как се мъчи, доктора обаче реши , че трябва да ида след 3 дни пак, да видим как са нещата тогава....така и направих отидох, този път беше по спокойно, младия МИнчев ми ги прави, каза че всичко е ОК, през това време влезе и Недялков и той каза супер са....повече не съм ходила, питах Минчев, той ми каза , че не е необходимо да се ходи всяка седмица на тонове, а и на мен нещо не ми допаднаха...така че предната седмица ги пропуснах, тази също, може би другата....

# 558
Мен днес ми се обадиха от ДМ че имат нова услуга която мога да ползвам лична акушерка. Дадоха ми телефон и име. Не ми стана ясно точно за какво е , но пък е успокоително да знам, че мога да звъня на някого и от болницата.... Другата седмица пътуваме за италия, но като се върна смятаме и до болницата да идем и да се видя с тази жена освен... Така и така смятам да избирам екип за ражданети, а то като е естествено май акъшерката е основната фигура  newsm78

# 559
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
А! В 9 месец Минчев ме викаше през 2 седмици, но това за мен не е правилно и си ходих всяка седмица   Mr. Green В 9 месец за мен е най-важно  Whistling

Всяка седмица ли се ходи? Аз предния път се следях при Гавазова, ама то едно следене беше  ooooh!  В 9-ти месец като отидох ми даде документите и това беше, изследвания и всичко си пуснах сама, добре, че имам и допълнително здравно осигуряване, но ми покрива само изследвания без раждане, както и да е.... Та за първи път чувам, че се ходи всяка седмица  Thinking

На ФМ освен да си запазя един час за другата седмица  Thinking

Звезден^Прах, най-добре се уговори с акушерката да отидеш когато е на смяна и да се запознаете лично, а отделно и да разгледаш болницата. В предродилна има един много въздействащ надпис, ти щом ще си нормално, ще имаш възможност да си го четеш и препрочиташ  Wink

# 560
Аз само мернах надписа, нямах сили да стана да го прочета 5 часа, все за него говорят  Grinning

# 561
Споделете, моля ви, какъв е този надпис, наистина ли е толкова въздействащ...

# 562
# 563
Никой ли няма идея по колко се заплаща за всеки допълнителен ден престой?!

# 564
  • Бургас
при нормално раждане 100лв, при секцио 150.

# 565
Момичета, при планувано секцио прави ли се клизма?

# 566
  • Burgas, Bulgaria
в нито една от 3-те Бургаски болници, не се практикува това  Peace

# 567
Благодаря за отговора, че нещо взех да се шашкам Simple Smile

# 568
  • Burgas, Bulgaria
уууусссаааа, дишай дълбоко  Hug Hug Hug , най-хубавото идва  Heart Eyes

# 569
  • Бургас
Рейнбоу, нямаш празно място в кутията и не мога да ти пратя ЛС

Общи условия