МБАЛ Дева Мария, кв. Ветрен, Бургас - тема 13

• 43 526
  • 755
  •   1
Отговори
# 150
Така е! Преди 3 години и при нас горе-долу вървяха финансово нещата, но сега монетата я цепим на 10 и сме страшно закъсали. Искам да съм наясно за какво плащам и за какво не! Това с храната ме ми харесва, преди ти носеха, каквото бяха избрали за деня и не съм плащала нищо. За 3 лв какво може да консумираш, че да те засити (нямам представа колко струва храната), в такъв случай е редно в калкулатора да не я отбелязват, като безплатна екстра  newsm78

# 151
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
А има ли възможност някой да ти носи храна в такъв случай? Аз като бях в МБАЛ храната беше отврат - едни разварени неща, все едно повръщано ми носеха, естествено не ги ядях, но роднините гладна не ме оставиха, по едно време бях събрала 5 шоколада  Crazy  но тя Бобито (санитарката) се почерпи  Laughing  сериозно, не смогвах да изям всичко... в Девата разрешава ли се да се внася храна?

Аз честно казано в допълнение към това, което ми излиза в калкулатора си предвиждам още 150-200лв. за допълнителни изследвания, напр. кръвна група на бебето и т.н.  Rolling Eyes

# 152
Като раждах не разрешаваха по документи, но "съседката" беше събрала цяла торба с домати, краставици, грозде, праскови, сирене, хляб, прясно и кисело мляко и какво ли още не от родата.

# 153
А има ли възможност някой да ти носи храна в такъв случай?
..в Девата разрешава ли се да се внася храна?
Ами не знам дали се разрешава, но на мен си ми носеха - плодове, солетки, бисквитки, кисело мляко.. Т.к. имах два престоя след секциото и тогава вече си ми носеха и пица, китайско, МакДоналдс и какъвто се сетиш джънк.. Е не са ги афиширали на рецепция, но гладна не останах Wink

# 154
Като раждах не разрешаваха по документи, но "съседката" беше събрала цяла торба с домати, краставици, грозде, праскови, сирене, хляб, прясно и кисело мляко и какво ли още не от родата.

На мен са ми носили в МБАЛ, сандвич опакован от закусвалня, шоколад и сок примерно, т.е. неща,които и в барчето на Девата съм виждала, предполагам, че оттам също може да си взимаш за хапване?.  Peace

За прибори да попитам - с храната такива за еднократна употреба ли дават или трябва да си носиш? Че аз в МБАЛ бях забравила да си взема  Rolling Eyes

oHa3u и аз имам предвид пакетирана храна дали може да се внася, както на теб са ти носили  Peace

Сега чак салата със сирене нямам намерение да си правя или да превръщам стаята в ресторант или закусвалня - но такива неща, каквито има и в барчето долу - бисквити, солети, шоколад, примерно, нещо такова  Rolling Eyes 

# 155
  • By the sea
TDI, разбира се, че може Peace Аз си бях прибрала обратно вкъщи с половин кекс и някакви мекички от баба ooooh! Joy

# 156
  • Burgas, Bulgaria
Аз след секциото на третия ден си пиех кафето и Колата горе , поръчвах си от кафето и ми беше добре , но  не кърмех де ,та за това си позволявах тези удоволствия ...
не съм имала проблем с плащането , д-р Хрусанова ме уведоми ,че ще и пусне допълнителни изследвания ,защото тя имаше проблем при раждането и нямах изненади ,някъде около 150лв. отгоре ми дойде всичко ,но аз пак казвам си поръчвах други неща и не консумирах храната ,която дават ...

# 157
Хем ти носят кутия с храна с името ти, все едно ти се полага, хем не те питат искаш ли я, хем си я плащаш.
Една мацка минава с таблет и меню с цени - избираш си храната за следващия ден и след това си доплащаш на тръгване. Ако си в стаята - ОК, ако не казваш на някоя сестра или звъниш в кафето да се уточните, ако не - получаваш кутийка "по подразбиране", защото пък не могат да те оставят без храна. Можеш и да не си поръчаш.. Wink Така беше преди около 11 месеца, при няколкото ми престоя в болницата Wink
И аз знам, че преди е било така, но явно е "както дойде" в момента. Моята приятелка ражда май месец , нормално и нещата са така както съм ги описала е предишния пост. Доплатила е 40 лв. без да я питат какво и дали иска да яде. Така е и в случая, който Таничка описва. Опция да не си поръчаш явно няма. Явно трябва да питаш, за да си подготвен!

Последна редакция: сб, 27 юли 2013, 17:13 от Wild*Orchid

# 158
еми явно ще трябва да се предвидят едни 50лв  за храна за всеки случай Wink на там ми намирисва.... мн. ми е  интересно секциото ,колко ли ще плати като 2 дена нищо не яде , а после 1 мляко 1пакетче бисквити ,едва в края супа и то без фиде..... като минем от там ще коментираме ....

# 159
TDI приборите са еднократни и опаковани. Кафето има меню, от което можеш да си поръчваш по вътр.тел., въобще модерна работа  Wink Това меню го отбягвах, защото все ми се искаше да изпия едно хубаво силно кафенце, но с кърменето нямаше как.
Сещам се, че към хранодена имаше по едно шише вода всеки ден, така че няма нужда да се носи, освен разбира се ако не ти е достатъчна.

# 160
Момичета, относно храната ще ви споделя съвсем прясна информация.
Първо да се похваля, че вчера се роди нашата малка принцеса Йоана. В момента сме в болницата и сме ок. Относно храната нямаш право на избор - носят ти някаква храна, не е лоша, тази вечер примерно е пиле жулиен и шопска салата. Но го няма това да ти предлагат избор.
В осми месец лежах пак тук за задържане и отново беше така. Накрая ни накараха да платим към 30-40 лв допълнително за храна.
Така че мили момичета пригответе си парички... това е истината за съжаление!

# 161
Момичета, относно храната ще ви споделя съвсем прясна информация.
Първо да се похваля, че вчера се роди нашата малка принцеса Йоана. В момента сме в болницата и сме ок. Относно храната нямаш право на избор - носят ти някаква храна, не е лоша, тази вечер примерно е пиле жулиен и шопска салата. Но го няма това да ти предлагат избор.
В осми месец лежах пак тук за задържане и отново беше така. Накрая ни накараха да платим към 30-40 лв допълнително за храна.
Така че мили момичета пригответе си парички... това е истината за съжаление!

Честита дъщеричка!  newsm59 Да ви е здрава, жизнена и много щастие от сега и занапред!

По темата - ето например аз това пиле жулиен няма да го ям  Tired освен ако не искат санитарките да им създам допълнителна работа  Sick 

Аз честно казано предвиждам едни 700- 750лв. като минимум за секцио - с вкл. избор на екип, неограничени посещения, доплащане за храна, преглед, тв.
Ще искам и кръвна група на детето, предполагам, че също се доплаща, но не открих цена  Peace Ако се наложи не дай си Боже медикаменти, кръвопреливане и т.н. сумата я смятам направо двойна  Crazy  Затова ми беше важно да се прехвърля и да ползвам намалението, че иначе...

Сещам се, че към хранодена имаше по едно шише вода всеки ден, така че няма нужда да се носи, освен разбира се ако не ти е достатъчна.

Ако е литър и половина може би ще ми стигне, аз пия по над 2 литра по принцип, но да речем, че ще ми стигне  Rolling Eyes

# 162
  • Бургас
Мими, честит бебешок Simple Smile

Ето още веднъж се потвърждава това за храната....е ако няма как да избираш е много глупаво, защото аз това пиле жулиен също няма да го ям примерно, а накрая да ме накарат да доплащам 40-50лв за храна която не съм искала и не съм консумирала е смешно.

Капулети, именно за секцио говорех при моята дружка дето е била на диета, нали там има специален режим след секциото и накрая пак е платила за храна която дори не е искала и не е избирала Sad

# 163
Честита Йоана! Да ви е жива, здрава и много да ви радва!

Това с храната започва да ме дразни и нервира...може би защото и беба се бави и ми е много нервно! Да не се роди някоя "Загори тенджера", да не искат да я поканят на гости някъде, че да не могат да я изгонят после  #2gunfire
Големи контракции снощи, ама снощи...... Чудя се, утре на тонове да кажа на да ми пускат системи направо, 3-ти ден ще ми е след термина,знам че не е много, ама  ....... Уфффффффффффффффф  Tired

# 164
Много ви благодаря момичета за красивите пожелания! Дай Боже на всички дечицата ни да са живи и здрави!
Относно храната снощи попитах санитарката дали въобще има такъв вариант за избор на храна. Жената каза, че до преди известно време /не уточни колко/ наистина  е минавало някакво момиче по стаите и е предлагало меню за избор, но сега това не се практикува. Със сигурност не се практикува от поне месец и половина когато лежах тук за задържане. Тъпото е, че не знаеш колко ти струва всяко ядене и колко ще трябва да доплащаш.

Общи условия

Активация на акаунт