МБАЛ Дева Мария, кв. Ветрен, Бургас - тема 13

• 43 233
  • 755
  •   1
Отговори
# 345
Здравейте момичета.  Някой има ли информация, дали в болницата прилагат терапия с кортикостероиди за разгръщане на дробчетата при бебетата.

# 346
Мога ли да ви помоля да допълните нещата, които съм приготвила за раждането.Знам,че темата е обсъждана доста пъти, но искам да попитам конкретно за себе си ако изпускам нещо да ме допълните.

Взела съм лигнин (сега видях ,че там давали, но нищо) , еднократни гащи, нощни превръзки - ще видя кое от двете ще ми е по-удобно, еднократни пелени за леглото, тоалетни принадлежности(четка,паста,гребен,сапун, мокри кърпи). Ще си взема още хавлия, чехли и може би мои нощници, въпреки че там дават, но ще видя на момента кое ще обличам. Другите неща като телефони, зарядни и т.н. са ясни.За бебока само комплект за изписване.Изпускам ли нещо?

Благодаря предварително!

# 347
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
rainbowgirl  сапун за ръце има, но душ-гел няма, както и интимен гел, така че може да си вземеш, аз си взех, въпреки че не съм още за раждане Peace
За нощниците - техните са много удобни, но аз все пак попитах дали може през деня да съм с клинче и тениска и ми казаха, че няма проблем. Все пак за визитациите си слагам нощницата, т.к. искат да пипнат корема, да те огледат и предполагам ще им е по-трудно ако съм с клин  Rolling Eyes

# 348
Тези еднократни пелени за легло от къде ги взимате?

# 349
Можеш да вземеш една биба за бебока, за всеки случай, и ако имаш помпа за кърма, защото ако случиш навалица може да нямат достатъчно бройки. И ментови бонбони за след раждането.
Еднократни чаршафи продават в магазините, напр.в Карфур имат различни размери, аз лично и до днес си купувам от аптеките (от Марешки ги взимам най-евтино).

# 350
Момичета, да попитам от името на съквартирантката  Mr. Green  Има ли някоя от вас, на която Недялков води ЖК?

# 351
Аз съм при Минчев, но сестрата на мъжа ми е при Недялков, мога да питам ако я интересува нещо по специално, иначе от нея съм чувала добри неща, много е доволна.

# 352
az sa6to sam pri nedqlkov mnogo sam dovolna ot nego ........sakvartirantkata  kakvo  iska da znae .....

Последна редакция: пн, 26 авг 2013, 09:34 от dobka84

# 353
Благодаря ви момичета от името на съквартирантката, но вече няма нужда, за съжаление  Cry

Мен днес ме изписват  Peace
Мислех да се кача да видя родилните зали, предродилно, но ми е неудобно да занимавам сестрите и акушерките, пък може и да не е удобно.   Rolling Eyes

# 354
TDI , попитай на администрация или някой в отделението ако има някой свободен да ти обясни, ако нямат съм съгласна. Моята информация когато питах кога може да се разгледа беше:  "обадете се преди да дойдете за да има кой да ви разведе" но ставаше въпрос за половин-един час по-рано, т.е. може  и да успееш така и така си на място

# 355
Не се стеснявай, питай и все ще се намери кой да те разведе.

# 356
Добър вечер, момичета! Очите ми се затварят вече, но влизам да споделя и моя разказ с вас, както обещах! Около 16 часа на 11 август ме хванаха болките, ха да ме пуснат ама зачестиха и си оправих сака и казах на мъжа ми да ме кара в болницата... Отидохме в болницата, приеха ме, минах първичния преглед и се оказа че съм 2-3 см разкритие. Качиха ме в родилно и ми сложиха катетър за упойката. Когато разкриетието стана около 4-5 см, др Игнатов ми вля в епидуралния катетър обезболяващото и се започна с напъните. В 22:35 станах майка за втори път благодарение на др Татарова и екипът ѝ, на които съм изключително благодарна. За цената платих 200 лева за упойката, както и 18 лева  доплатих за храна, т.е. толкова колкото бях ползвала и нищо повече. Като оценка за отношение и обстановка бих дала 10 от 10. Единственото, което не ми допадна е скоростта на интернета, много слаб беше, поне в моята стая, предполагам и в цялата болница, но това не е кой знае колко важно. Важното е че имам прекрасно и здраво бебче Simple Smile Поздрави от мен, когато остане време пак ще пиша :* Hug

Последна редакция: вт, 27 авг 2013, 00:03 от margaritta83

# 357
  • By the sea
Рейнбоугърл, нищо не си пропуснала Simple Smile Позволявам си да препоръчам нощните превръзки на Либрес, ето тези https://www.google.bg/search?q=%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B2%D1%80%D1 … .html%3B400%3B300Такива еднократни пелени за легло си слагат от болницата Peace ТДИ, разсмя ме с това клинче Laughing За визитациите, да си знаете, който е за нормално раждане, трябват ви свалени гащи и отворени крака, това е Peace Joy

# 358
ТДИ, разсмя ме с това клинче Laughing За визитациите, да си знаете, който е за нормално раждане, трябват ви свалени гащи и отворени крака, това е Peace Joy

Еее ама аз не съм раждала, на мен само корема ми пипаха за контракции и ме викаха на преглед за ехограф, аз все пак си слагах нощницата на всички визитации  Peace  Обаче нощниците прозират, не знам дали сте забелязали, и като знам, че кафето е пълно с хора и.... аз съм срамежлива  Embarassed
Родилните зали не можах да ги видя. Питах акушерката, която ни обгрижваше вчера, но каза, че всичко горе е пълно имало 2 операции, имало и раждащи жени и като ми каза така и аз самата се отказах. Представям си аз да раждам и някви любопитни да идват да оглеждат  Rolling Eyes
За болничен като питах пак от рецепция се оплетоха - питам в неделя вечерта, кой къде ще ми напише болничния, при което ми се отговаря "ако сте си го дали предварително, ще ви е готов веднага" и аз питам, а  на кой трябваше да си го дам? И ми отговарят "ами в родилно". Питам акушерката - тя ми казва долу на рецепция. Звъня пак на рецепция, при което девойката, която ми вдигна сътвори цял роман около мен. Аз единствено й казвам, че се обаждам да попитам за болничен и нищо повече, но я чувам как се обяснява "тя днес е родила и я изписват"  Crazy  и аз й казвам в слушалката "не съм родила, не съм родила, в патологична бременност съм!!!"  ooooh!  Накрая дойде акушерка Ченешева - много готина жена, и ми написа болничния.  Peace
Общо взето както и до сега съм доволна от болницата - от докторите, от обстановката, от акушерки, сестри, санитарки - всички са много любезни, обгрижващи, обясняват като ги питаш, изобщо нямам никакви забележки. НО рецепция може да ти скъса нервите- 2 дни не могат да ми кажат кой ще ми напише болничен  ooooh! ooooh! ooooh!
И още ми е тъжно, че така се случи със съквартирантката  Cry  и вчера следобед и снощи само това сънувам  Rolling Eyes

# 359
TDI какво е станало със съквартирантката ти ........... ако е удобно тя нали беше при Недялков
сподели докато имам още време,че мисля да си го избера за екип при раждане  Praynig Praynig Praynig

Общи условия

Активация на акаунт