МБАЛ Дева Мария, кв. Ветрен, Бургас - тема 13

• 43 205
  • 755
  •   1
Отговори
# 360
TDI,  ако правилно преценявам изказването ти за съквартирантката ... Много жалко за момичето, но ние трябва да продължим, включая да мислим позитивно за своето бебче. Звучи малко егоистично, но си е така- опитай да не мислиш за това. От чуждите проблеми съм станала вероятно най-ревливата бременна. И по принцип съм чувствителна, но това сега е върха- при най-малкото и текват едни сълзи, едни сополи...

# 361
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
TDI какво е станало със съквартирантката ти ........... ако е удобно тя нали беше при Недялков
сподели докато имам още време,че мисля да си го избера за екип при раждане  Praynig Praynig Praynig

Не, тя не беше при него, а мислеше да се записва при него на ЖК и ме помоли, ако мога да събера мнения за него, понеже се заговорихме за форуми и т.н., а тя нямаше лаптоп и затова и писах тук.
Съквартирантката ми беше с кървене и контракции, вливаха й системи, слагаха й обезболяващи, по мое лично мнение Недялков малко подцени ситуацията при нея, но не съм мед. лице и не мога да твърдя, че преценката ми е правилна....
Започвам от начало, че май малко объркано го обясних - прие я Ангелов и й пусна системи, цяла вечер беше на системи и на другия ден се чувстваше добре, дойде Недялков и й каза, че всичко ще е наред и няма опасност за бебчето и т.н. В интерес на истината, аз също бях с болки и кървене в 13-та седмица, но ето че при мен, да чукна на дърво, нещата вече са повече от добре. Та Недялков според мен в този ден подцени ситуацията. На другия ден дойде Драгнева и й се накара, че късно е дошла в болницата, трябвало по-рано да дойде да я приемат, а тя си беше там от 2 дни... та Драгнева пак й назначи системи, но вечерта вече болките й бяха много силни и на другия ден сутринта, т.е. вчера направи спонтанен в 15-та седмица беше  Cry

Пък аз като ревнах  Embarassed акушерката ми вика "успокой се, сега и ти ще направиш някоя беля"  Confused  обаче снощи го сънувах пак момичето, а да ви кажа, аз много трудно се трогвам от каквото и да било, пък камо ли да рева  Crazy

# 362
oхххххх лоша работа  аз вече съм много объркана май няма добри лекари докато си намеря гинеколог колко се лутах офффффф аз сам доволна от недялков то аз и нямам проблеми ама от консултацийте сам доволна
много гадно се е получило милата Sad Sad Sad Sad Sad

# 363
Както казах, не искам да го съдя човека, защото не съм мед. лице и моята преценка може и да не е правилна, не искам да небеждавам доктора, че не си е свършил работата, може в неговата смяна всичко да е било наред, наистина.

Аз съм доволна от Татарова и от Хубчев, много! И ги препоръчвам постоянно  Peace
Точно с кървене и контракции Хубчев ме лекува и да чукна на дърво всичко е наред. Татарова ми води ЖК и съм много доволна, винаги е много внимателна, пита до най-малка подробност как съм, ако имам притеснения винаги дава съвети.
В петък като ходих на ЖК и й споделих, че предната вечер с мъжа ми като си прибирахме детето от баба му с колата и на пътя изкочи едно куче, буквално в последния момент, а аз бях на предната седалка без колан, но за да не го ударим мъжа ми наби рязко спирачки, при което направо усетих една тежест в предната част на корема и после ме болеше, но не като контракция, а като натъртено, не знам как да го обясня. Тогава Татарова ме посъветва да се возя на задната седалка, гледаме и на ехо и всичко беше наред, явно мускулните връзки понеже се разтягат и ако се е получило по-голямо напрежение от това ме е заболяло.
Но за ей такива тривиални неща я питам и винаги е много внимателна и ми обяснява, много съм доволна  Peace

# 364
  • By the sea
ТДИ, много съжалявам за бебчето на съквартирантката ти Cry Пожелавам й да се възстанови по-бързо, дай Боже Praynig
Абе и аз уж бях от по-срамежливите, но то започва да не ти пука Whistling Първия ден бях само по лигнин, без гащи, че ми беше доста дискомфортно заради шевовете Blush А за кафенцето решението е едно памучно халатче Peace

# 365
А за кафенцето решението е едно памучно халатче Peace

А оттам ли ще ми го дадат или ти си го носеше? Защото планирам следващото ми посещение да е през декември и предполагам така или иначе ще ми трябва нещо да се движа по коридорите  Peace

# 366
Съмнява ме и халати да дават, но си мисля че и дълга жилетка би свършила добра работа  Peace

# 367
Ааааа,момичета,само хубави мисли да ви минават през главиците  Hug Hug Hug
Аз не съм от редовно пишещите в тази тема,но мога да ви кажа някои неща от личен опит Hug

1)А аз като съквартирантката на ТДИ загубих бебето си,но почти на прага на третия месец  Sad  
Зацапах в малките седмици.Отидох на преглед,всичко беше ок,пиех си хапчетата и така съвсем спокойно...до в момента, в който зацапването не стана повече,повече,повече....В един момент ме обвзе паника...паника,че ще го загубя...само това си повтарях,че ще го загубя,загубя и точно това се случи...предадох се и наистина го загубих с мощен кръвоизлив.....
След няколко месеца забременях отново....в седмици,когато с първата ми бременност започна зацапване,и този път се появи зацапване...Отново ме обвзе паника,но този път се стегнах и си казах,че аз ще гушкам бебе след 9 месеца и няма значение през какво и кого ще мина Hug
Така че,момичета,мислите си за хубави неща,защото най-хубавото тепърва ви предстои  Hug
 2)Добка84,много е важно да имаш доверие на лекаря,който ти води ЖК  Hug Hug Hug Аз си я водих при лекар,за който в нета повече лоши отзиви можеш да прочетеш,отколкото хубави.Случи се,че този лекар се падна на смяна в Дева Мария,когато отивах да ме кюретират....Останах доволна и затова се доверих на него  Hug

Съжалявам за лиричното отклонение,но винаги когато прочета за загуба на бебче,се сещам през какво преминах аз  Sad
Аааууу,забравих да кажа,че вторият опит беше успешен.И сега вече е едногодишен палавник,който спинка кротко  Heart Eyes

# 368
Аз му имам огромно доверие но ми стана любопитно ...До момента съм качила 19 кг стряскащто но човека се е заел да ме изследва обстойно нямам албумин  просто съм много надута  не ям много наблягам на плодовете ама няма резултат килограмите се трупат а имам още време
Доволна съм от лекаря си дано всичко да е наред за напред и декември да гушкам бебе Praynig Praynig Praynig Praynig

# 369
TDI, наистина много лошо за съквартирантката, дано се възстанови бързо и отново да има добри новини!
Мама на Рош, и аз мисля че позитивното мислене и нагласата са много важни.

# 370
Момичета помагайте много ми кървят венците пробвах доста пасти но нищо  Sad Sad Sad Sad Sad

# 371
dobka84 , аз жабуря със Сандрин, мажа венците с Biodent прополис и си мия зъбите с мека четка и Пародонтакс. Големи проблеми имах и имам с тези венци и това кървене.Посъветвай се за зъболекар.

Аз имам една питанка отново.Ровя из темите, но не намирам конкретно това,което ме интересува.Искам да отида на 3-та фетална в Девата.Хубчев и Драгнева правели.Интересува ме някоя от вас ходила ли е при Драгнева на фетална и доволна ли е?Обяснява ли, отделя ли достатъчно време? Искам да видя как са нещата с бебето -плацента, води , пъпна връв и дали всичко е ок.Искам като отида наистина да се огледа всичко, а не да е един обикновен преглед за 2 минути.. Има ли такива , които са правили ФМ при нея и мнения ако може?

# 372
Мами,изчетох какво ли не и вече съм объркана....Търся лекар-гинеколог за проследяване на бременност ,но да работи с касата и ако може и да са добри отзивите за него.
В Дева Мария няма ли такива лекари????Всичко ли се залаща????
Пишете,моля,че ми е важно и спешно...

# 373
  • Бургас
dobka84 можеш да ползваш сандрин /той е билков/ или вода за уста. Пробвала ли си да смениш четката с електрическа? Моят зъболекар ме посъветва и не знам дали от сандрина или от четката, но вече не ми кървят.

# 374
  • Бургас
ri4ko за д-р Минчев и за д-р Драгнева имам много хубави отзиви. Общо взето за всички гинеколози от болницата мога да ти кажа хубави неща. Драгнева води женски консултации в Девата, а Минчев в МЦ "Света София". Останалите лекари също водят жк в "Света София", но работят и в Девата, т.е. това не пречи по-скоро гледай където ти е по-удобно. ЖК са по здравна каса!

Общи условия

Активация на акаунт