МБАЛ Дева Мария, кв. Ветрен, Бургас - тема 13

• 42 904
  • 755
  •   1
Отговори
# 570
Мисля, че като си поискаш клизма, може и да ти направят или не?
Ако се притесняваш, си купи домашна клизма от аптеката или вземи очестителни, има най-различни. Хубаво е червата да са празни, но организма сам се изчиства  преди раждане и може да се налага да взимаш нещо. А и в карйна сметка лекарите са свикнали с тези неща, в Бургас клизма не се практикува, за разлика от останалата част в страната  Crazy

# 571
Благодаря , Марияна, може би по-лека храна и зелен чай се надявам да свършат работа Simple Smile

# 572
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Хубаво е червата да са празни, но организма сам се изчиства  преди раждане и може да се налага да взимаш нещо.

При нормалното раждане е така, но при секцио? На мен с Борко ми се случи да ми се очисти организма, пък аз си мислех, че е от един зехтин, че тъкмо тогава бях купила един, който не бях ползвала до тогава  Crazy
Обаче при секцио, когато нито бебето, нито организма на майката имат идея, че на другия ден ще ражда, тогава едва ли се очиства сам?  Thinking
И докато сме на темата, малко ми е неудобно да питам  Embarassed  обаче при мен след първото ми раждане (нормално) ми се наложи да ползвам разхлабително, след секцио пак ли е така? Да си взема ли нещо в багажчето за всеки случай, или? И явно не само при мен е било така, защото мен ме почерпи съквартирантката тогава, на която й беше 2-ро и беше подготвена. Преди няколко дни роди моя приятелка, пак нормално, и пак имаше нужда...  Rolling Eyes

И нещо друго ми се върти в главата - какво мислите за това да се пусне система с окситоцин преди секциото, за да се подготви детето, че ще се ражда? Имам предвид да тръгнат някакви контракции и бебето да има идея, че след малко ще е на бял свят  Laughing
Аз разбира се ще питам и Татарова какво мисли по въпроса, но да питам и тук  newsm78

За оставането допълнително, предполагам се налага, когато бебчето не е готово за изписване?  newsm78

Аз си писах в заявлението, че искам и трансфонтанелна ехография, вие правихте ли това изследване? Кой го прави? Аз искам Згурова, мога ли да имам претенции кой доктор да го направи, притеснявам се да не обидя другите неонатолози, не че им нямам вяра, ама сега Згурова си е Згурова  Peace

И последно да питам, ако искам по време на операцията да слушам музика със слушалки, ще ми разрешат ли?  Laughing Не искам да ме приспиват, много е гадно, аз имам една операция с пълна упойка, някои споделят, че ги било страх дали ще проходят след спинална, е, мен ме е страх дали ще се събудя след пълна  Crazy знам, че е пълна глупост, обаче мен си ме е страх  Blush  В същото време не искам да чувам "подай ми скалпел, подай ми ножица"  Crazy  Та ако си сложа слушалките, ще ми е най-добре като че ли  Thinking

Ох, пак се олях  Crazy  Embarassed  Извинете ме  Blush

# 573
Аз за нормално говоря, не за секцио  Flutter
Ако на майката й се наложи да остане, поради здравословни причини, мисля престоя НЕ се заплаща. Ако майката е добре, но на бебето му се наложи да остане, тогава престоя на майката СЕ заплаща...не беше малка цената....

# 574
  • Burgas, Bulgaria
TDI  стига чете умнотии ,къв окситоцин ,докат се осъзнаеш  и ще са я извадили шомпалка , няма друг  експериментатор като Гамишко ,дет да държи цял ден някоя бременна за секцио , ти ще идеш сутринта и буквално докато се усетиш ще е минало всичко ....

# 575
планово секцио и окситоцин  newsm78 за първи път чувам....

# 576
Дааа това е стандартна процедура с окситоцина за доста клиники, които са напред с материала де.... Peace. Както и в някои клиники процедират така, че да изчакат да тръгнат контракциите и тогава да режат. Целта е да може детето/ а и майката до някъде/ да се подготви за раждане, дробовете му също и изваждането да не е такъв стрес, намалява се и риска за дробчетата му  Peace

Аз бих искала, ако ми се наложи секциото, да я приложим тази процедура, стига да е възможно....

# 577
Нямам много актуална информация, но докато раждах в предродилна приеха 2 момичета за планово секцио и между контракциите дочух, че ще им слагат окситоцин, така че може би се практикува и тук.

# 578
За планово секцио ми казаха "вечерта се нахрани и до операцията никаква вода или храна".. Викам, ок, в колко часа последно да ям.. А Гамишко ми каза "трябваш ми минимум 4ч. гладна и жадна".. Клизма не са ми правили в ДМ.. Преди кюртажите пак ме искаха гладна и жадна поне 4ч.. Имам някакъв спомен, че всичко беше свързано с упойката, ама е някакъв много бегъл спомен.. Wink

# 579
А да бе ше седя жадна......кака нещяло. Водата не може да повлияе по йикакъв начин на приложението на упойката, това са остарели глупости. За храната съм съгласна  Peace ама да седиш жаден и то бременна .....

Това е и като при естесвено раждане да не ти дават да пиеш вода....ай да  видим как ше ме спрат  Crossing Arms ше пъшкам и ше пищя часове наред пък няма да пия вода , това си е варварство

# 580
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
А за разхлабителното какво ще кажете? Имали ли сте нужда след секциото?

За окситоцина и слушалките ще питам Татарова, на преглед съм чак на 24-ти, но ще ви кажа какво мисли тя по въпроса. В крайна сметка каквото каже, ще слушам и ще изпълнявам  Peace

Това за 4-те часа не го знаех, аз си мислех, че и да вечерям не трябва  Crazy  Въпреки, че на една приятелка й се наложи спешно секцио (спука й се мехура в 8-ми месец), а тя така се била наяла  Laughing  ама знам, че така не се прави де  Naughty

За Гамишев и аз имам една приятелка, която я оперира в 5 следобед (планово секцио)  ooooh!  ако я видите, тя е 40кг. с дрехите, много слабичка, как не му е било съвестно да я държи цял ден гладна, не знам  ooooh!

Звезден^Прах, на мен в МБАЛ не ми даваха да пия вода, само ми мокреха устните, което беше още по-гадно  Cry 

# 581
Ставам и с тръгвам  hahaha Joy  

Сега сериозно,това с водата не е наказание да не ти дават, ами си е истезание, особено при естествено раждане. Аз си представям часове наред да ме държат жадна.......ми ако съм много ядосана и жадна верно ставам и си тръгвам докато не ми дадат да пия вода.....

Мен преди ин витрото се прибваха да ме държат жадна, а от упойващите пресъхнах повече.  Ходех на зиг заг от опиатите, ама казах,че докато не получа вода няма да ме пипнат и ако продължават си заминавам.....накрая не ме издържаха и ми дадоха...значи можело, само трябва да знаеш как да си поискаш като не става с нормален тон  hahaha

Последна редакция: нд, 13 окт 2013, 21:16 от Звезден^Прах

# 582
Момичета, при планувано секцио прави ли се клизма?

При секцио според мен не е нужна клизма. А и щом е планово пробвай предния ден с разхлабителни, не ти трябва клизма. Ако беше нормално в болницата мисля правят по желание на родилката. Аз лично не си правих, както съм казвала и преди не трябва да ти пука особено, лекарите какво ли не са виждали  Peace

# 583
Аз нали следя темичката... Wink
Да кажа на Звезден^Прах, че аз си пиех вода, докато раждам.
Нормално раждане. И ми стана интересно, защо не се дава вода?
В смисъл, на какво ще попречи?  newsm78

# 584
ми сега се зачетох, че има някакви мнооого стари препоръки за това, да не се приема вода и храна по време на нормално раждане, за да не се получи усложнение при пълната упойка, ако се премине към спешно секцио.....

ама на фона , че днес секциото вече се прави с локална анестезия, значи това не е изобщо необходимо. Аз като се върне мъжо ще искам да идем до болницата и ще питам тези неща и ако е такава процедурата да не разрешават верно вода и храна, ще искам да подготвим някаква декларация двустранна , че на моя отговорност ще се храня и пия вода, че да са спокойни и те и аз.

Когато сте ходили на обиколко дадоха ли ви екземпляр от формуляра за информирано съгласие, че смятам и такова да си поискам предварително ?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт