(Био)зеленчукова градина - тема 23

• 68 947
  • 726
  •   1
Отговори
# 75
Да ви следя  Hug
От жегите (45º)окапа цвета на смилянския ми фасул Sadа беше отрупан.

# 76
Полях пипера и доматите с кокоша тор... Трябваше или не трябваше, свършено е...  Laughing  Остана ми малко разтвор и се чудех да го сипя ли на праза?  newsm78  Разсада ми беше много слабичък и още не се знае ще оцелее ли... С какво си подхранвате праза, когато вече е разсаден?

# 77
И при нас са такива температурите, ама не от тях капят цветовете. Аз хванах няколко скакалеца да ги ядат ( така лакомо си хапваха).

# 78
Титина въможно е да е нещо друго..но месните и те се оплакват и казват че е от жегата newsm78

А за кокошия шербет Laughing гледат ме с недоверие като казах че е много хубаво да се полива с него...щял да попари растенията и бла бла...ама аз си го направих и полях...но остана малко и да не го хвърля полях и на комшията  хилавите му домати но само няколко корена..
Ами само тези корени са вързали Laughing и той се хвали на една баба която се оплаква че нямала още домати...Аз си викам на акъла...ако не бях аз щеше да чакаш още Mr. Green
Сега си поръчах заешка тор да направя шербет Peace

# 79
  • на пъпа на Златията
Лозева,
Догодина посади му кукуруз. Кукурузът има свойството да събира росата и да я насочва около стъблото си в корените, където трябва да е и боба.
 . Така мьгли и боба , което е необходимото условие да врьзва, Така че сега както китайците с памучетата по овошките , така и ти Сутрин по първи петли маркуча и мъглиш.За да имашпоне семена от адаптиран смилянец.

Днес сутринта чух по радиото понятие като екоинтелигентност. Така че не сме вече селяни а екоинтелигенти.  

# 80

Така че не сме вече селяни а екоинтелигенти.  

hahaha Joy hahaha щях да се задавя с коктейлчето,като го прочетох  Laughing Голям виц  Mr. Green
аз пък, чакам жегите пак,макар че се изтрайват трудно  Rolling Eyes имам една кофа черита за сушене,а от три дни е мрачно,вчера и днес даже валя  Crazy

# 81
  • Варна-София
Досега вкъщи хит бяха думите на Вълка с дългия ник, че "ние сме 'ора естете, нищо, че се ровим у земята".
Сега почвам с "екоинтелигентите".
 Joy

# 82
Привет! Как са ви доматите да попитам? Нашите тръгнаха много добре, отрупани са с плод, но сега забелязвам, че листата на много корени се свиват, растението не изсъхва, но стои едно като попарено. На други места има жълти листа, някои плодове, засегнати от градушката, имат кафеви петна. Иначе пиперът ми е чуден, малко по-късно го сях, но е много добре. С нищо не пръскам, карам изцяло натурално.

# 83
...Още днес ще го добавя това"екоинтелигентна" в резюмето си,Рорик! Joy Joy
Мацки,краставиците цъфнаха!
Завързалите доматчета вече са по 3 на стрък.
След 42 дни дъжд всеки ден,че и по два пъти растенията избуяха.Стресирах ги,нали така съветват газдите.Махнах долните листа,дебелите култуци и спрях да поливам.Мисля да добавя английска сол за магнезий.Говоря им.
Разказвам им за вашите градини и чакам. Sunglasses
Бушко,разгледах албумите ти и си мисля,че за планинско земеделие се справяш прекрасно.Биодинамична си,след година-две ще натрупаш мазна почва и опит.Ветровито ли е?
От где събра толкова колорадски бръмбари,душице?
А шарените миризливки,кой ги яде?
Помисли в тази посока.То,всеки яде някой в тоз живот,та,или апетитът да му ограничим или увеличим  страха,че ще бъде изяден...
Аз забелязах,че в карфиола едни дребни оси прочистват яйцата на въшки и гъсеници.
Вие,каква биоверига засякохте?
ПС.Изпращам позитивна енергия на МХ и Мананди с 80те литра дъжд... Hug Hug
Ех,да можеха Вили и Анн да стъпят на пазара на Средния запад с плодовете си!
И Авосет отиде,та,се не видя.Пиши,бре,момиче,показвай!
Давайте! Hug Hug

# 84
Еех, тамън стягах багажа за село и видях, че ме търсите Simple Smile).
При мен ситуацията си е все тъй жегава - http://avocett.blogspot.com/2013/06/blog-post_29.html .
Ето и малко по-нови снимки, но още не съм си написала текста към тях... Аз имам дертове с поливането, че помпата не работи...
http://i212.photobucket.com/albums/cc93/_avocet/gradina%202013/IMG_8959.jpg
http://i212.photobucket.com/albums/cc93/_avocet/gradina%202013/IMG_8945.jpg
http://i212.photobucket.com/albums/cc93/_avocet/gradina%202013/IMG_8942.jpg
Професионални изкривявания - сестра ми ми вика да се усмихвам, аз й отговарям да откъсне "ееей оная лепка"  Laughing
http://i212.photobucket.com/albums/cc93/_avocet/gradina%202013/IMG_8949.jpg
Тази година имам повече тиквички от миналата Simple Smile.
http://i212.photobucket.com/albums/cc93/_avocet/gradina%202013/IMG_8948.jpg
http://i212.photobucket.com/albums/cc93/_avocet/gradina%202013/IMG_8853.jpg

# 85
Тук масово пръскат ( по инфо от блоговете) с настойка с аспирин срещу брашнеста мана. черни петна и ръжда. Кълнат се че има резултати, но поне аз не съм го проверявала...а бурените морят с оцет- това още утре ще го пробвам:)
как се прави настойката с аспирин?
2 таблетки на 250 мл вода

# 86
  • на пъпа на Златията
..." Изпращам позитивна енергия на МХ и Мананди с 80те литра дъжд... Hug Hug..."
Не си спомням дали само съм си мислела или и съм смятала , та да сметнем , страшните 100 литра вода, на квадратен метър.
Представете си метър на метър с воден стълб 8 сантиметра. Те това са 80 литра . Това в Резервата се е изпарило за 3-4 дни. Разтворите за пръскане не са ми ясни. Шъ ги разнища и тях. И там има нещо гнило.

Авосет,
Заминали за село?
Та да те питам.
Влюбена ли си? Замина едно дете.Виждам една спокойна , уверена в себе си , влюбена девойка?

Последна редакция: нд, 14 юли 2013, 20:31 от rorik

# 87
Веселче, таз градина не е в двора, не е в планината.  На нивото на реката е (Искъра е там, на няколко метра от градините). Познати ни уредиха за таз година да работим това място. Догодина, дай боже, пак там, но друго подобно. Широко, проветриво, слънчево, вода има - вадим с помпи.
Почвата е хем песъчлива, бързо попива, хем като засъхне и хване кора - не можеш да я разбиеш. Мулчирането върши чудеса при такава почва.
Наоколо са само градини. Научих, че им викали "кунфу", от кунг-фу, че като се нагъзиш да плевиш и удряш задник в тоя на съседа, толкова са нагъчкани градините една до друга. Делят ги само едни тънки, тънки пътечки.  Та и колорадците от там - те от години знаят, че това им е столовата - картофи бол. А всички съседи като минат с химията (пред ден, през два, както им дойде и няма карантинни срокове - като им притрябват картофи - вадят и ядат...) и всичко при нас идва Simple Smile

# 88
  • на брега на Дунава
Благодаря за позитивната енергия.Момчето е добре;Размина му се.Повече обеща да не се качва на липа.От опит разбра ,че е чуплива и той също.
Сега друг  проблем- нали обработвам едно запустяло място.Започнах да мулчирам за да разширя обработената част; И се появиха змии-може би смочета или слепоци, но кой знае.Вече четири видях да бягат от мен.Едната застигнах с косачката и я накълцах на парченца ,затова не мога да кажа каква беше- сребриста .Посъветваха ме да напръскам със сяра.Купих едни гранули от аптеката , но не свършиха работа.
Някой има ли друг с опит по пропъждане на змии,че и с мъничкото бяхме,а то топурка и ходи навсякъде ,завира се из лехите и по камъните.Голям страх брах,макар че в нашия двор е окосено и чисто,но ако нещо допълзи...?

# 89
Здравейте. След неравната борба с охлювите имам първа тиквичка  Embarassed
Едната ябълка премина. Хранихме деца и кончета обилно  Simple Smile
Моркови вадим често.
Малините и те са добре.
В сравнение с миналогодишната суша положението е много по-добро.

Калисто, прати, моля те, линк за нийма.
Благодаря ти.

За липовия цвят. Гледах, едни мургави сънароднички как метат улиците на Хисаря и съм убедена, че събраното ще отиде за чай от липов цвят.

Общи условия

Активация на акаунт