Парфюмни размисли и страсти - 173

• 67 783
  • 754
  •   1
Отговори
# 45
  • някъде под слънцето...
Атти, моя го изровиха в една забравена парфюмерия,  тогава го взех в двете концентрации
ПП и ЕДП

Мисля, 4е им остана о6те не6то от това издание на едп
http://www.ebay.com/itm/VINTAGE-MA-GRIFFE-CARVEN-PARFUM-DE-TOILE … sh=item2eb81f47c2
цената бе6е прили4на, ако  те интересува , мога да проверя..  bouquet

# 46
Понеже стана дума за Екслузивите на Шанел, няма как да не се включа. Хм. Според мен единствените, които безрезервно си заслужават, са Коромандел, Сюкомор, Боа дез Ил, Руската Кожа и Номер 22. Според мен по-добър вариант на Коромандел е Patchouli Imperial от Частната Колекция на Диор. На Сюкомор - Wonderwood на Comme des Garcons. Bois des Iles e класа и досега не съм открил нещо по-стойностно в тази посока. Руската Кожа ми харесва, но след час вече я няма. Номер 22 е прекрасен абстрактен парфюм, от него имам отливка и това е може би парфюмът, за който съм получавал най-много комплименти навсякъде, на улицита от непознати, от приятели, буквално всеки човек в близостта на шлейфа искаше да знае какво нося. BTW Les Exclusifs de Chanel са маркетирани (ако мога така да се изразя) като унисекс, поне според Жак Полж и бутиците, не зная защо във фрагрантика и т.н. са отбелязани като чисто дамски парфюми. Вероятно защото преобладаващо стават силно флорални.

За останалите Еклслузиви... Да, приятни са, но напр. Бел Респиро не е за мен нищо особено. Както и 28 Ла Пауза и Беж. Напълно окей, но определено не с качествата, които да оправдават цената. Типичен пример за това, че в някои случаи човек наистина плаща марката, а не качество. Номер 18 е супер за горещо време, но е наистина ТВЪРДЕ лек, а моято кожа по принцип задържа парфюмите.  

И за да не стане нещо от сорта "гроздето е кисело, понеже е високо" - имам флакони на Руската Кожа, Коромандел, Bois des Iles и Sycomore и съм тествал всечки останали поне няколко пъти. Пиша мнението си специално за потребителите, които нямат възможност да тестват колекцията - човек не губи кой знае какво. Други марки - напр. Том Форд, предлагат в екслузивните си парфюми далеч по-високо качество, което оправдава и парите, които се плащат.

# 47
  • София
Атти, моя го изровиха в една забравена парфюмерия,  тогава го взех в двете концентрации
ПП и ЕДП

Мисля, 4е им остана о6те не6то от това издание на едп
http://www.ebay.com/itm/VINTAGE-MA-GRIFFE-CARVEN-PARFUM-DE-TOILE … sh=item2eb81f47c2
цената бе6е прили4на, ако  те интересува , мога да проверя..  bouquet

bouquet  Много ти благодаря, само ако наистина имаш път натам  Blush не специално заради мен. Точно такъв не съм ползвала, моят беше по-ново издание на едт, ето такова

# 48
  • в 1001-та нощ
vivinka   bouquet благодаря за предложението  bowuu ще видя дали двете дами, с които ще се срещна го имат  Hug

Scintillia  Hug записвам и похвалените то теб  Blush

Едно Гучи е първият аромат, който провокира у мен неописуемо чувство, като ученичка още; тогава и работех и една клиентка беше с аромат, който ми обърна сетивата, опитах какво е - каза:"Гучи 2", някой да има идея какво е наричано така през първата половина 90-те  Rolling Eyes

alchemist  Hug успокояващо ми подейства, но и аз не се тръшкам особено, за неща, които не мога да имам  Blush

# 49
Атти, чудна тема Hug да се запиша и аз най-после!
Ами.....какво да кажа луд умора няма и аз второ поредно лято тровя хората около мен с мадонината тубероза Blush
В останалите дни гледам да щадя хората с по-летните Bright Crystal и Alien Saphir Soleil/Or d`Ambre

Имам още бая парфюмни желания за лятото, но кутиите и шкафовете не побират вече нищо ooooh!

# 50
На Сюкомор - Wonderwood на Comme des Garcons.
Аз не намирам абсолютно нищо общо между двата парфюма, какво остава за заместител?!

# 51
densi - Ами ти и между Сюкомор и Анкр Ноар (на Лалик) до колкото си спомням не намираше нищо общо, макар че каквото и да си говорим върха и  сърцето на двата парфюма много си приличат. Това не е само лично мое мнение, напротив, споделя се и от страшно много хора в бейзноутс, parfumo.de и т.н. и от каквато и гледна точка да погледнем, хайде стига, чак пък толкова хора да грешат... Simple Smile Може би ти имаш по-различно възприятие. Разбира се има разлика между изтънчеността и качеството на двата парфюма, Шанел ухае много повече на пари и престиж от Лалик и затова имам Сюкомор, а не Анкр Ноар. Но честно казано, занапред ще си помисля дали разликата в цената наистина си заслужава.

За мен Wonderwood (като се има предвид, че е дори EDP) също е добър вариант на Сюкомор (ЕДТ), със сходно развитие, но различна база, заради уда, който липсва в парфюма на Шанел. Но тук става въпрос за абсолютно балансиран уд, който не дразни. Преди няколко седмици обсъждах точно това с Фреди от Fumerie Hilaire (така се казва youtube канала му), не зная до колко е познат тук във форума, и той също категорично каза, че винаги би предпочел Wonderwood. А при него това наистина означава нещо, защото той е шанелохолик.

Нека да не отваряме темата "аз не се съобразявам с мнението на мнозинството, имам си свое собствено". Парфюмите са обект на абсолютно субективно възприятие, но въпреки си не съм в състояние да твърдя, че между очевидно сходни аромати (като посочените горе) няма никаква прилика.

Последна редакция: чт, 11 юли 2013, 22:06 от alchemist

# 52
Нещо старо и неомръзващо - Шанс фреш на Шанел.
Поразяващо траен и свеж.
Запис и благодаря за темата!  bouquet

# 53
  • София
Момичета ,моля ако познавате Cartier Baiser Vole да ми го опишете Praynig
Днес си взех на сляпо една стотица и нещо много близо до кожата ми стои ConfusedАма хич не го отразявам,а обичам парфюмите да си ги усещам Mr. Green

# 54
alchemist, утре ще напръскам мъжа ми и с двата парфюма и ще видя как ги възприема той. Изпръскал е от Уондърууда голяма бутилка, а Сикомор ми е отливка.

# 55
  • София
Едно Гучи е първият аромат, който провокира у мен неописуемо чувство, като ученичка още; тогава и работех и една клиентка беше с аромат, който ми обърна сетивата, опитах какво е - каза:"Гучи 2", някой да има идея какво е наричано така през първата половина 90-те  Rolling Eyes

Ето за това Гучи става въпрос: Gucci Eau de Parfum II . Много по-различен е от Gucci Eau de Parfum. До днес го имах това Гучи, но замина. Не се спогодихме. По-точно, хубав ми е, но не е уау.  

# 56
  • в 1001-та нощ
мерси  Hug добре, че не е по-хубав  Blush а има ли го за пробване по магазините  Rolling Eyes

# 57
  • София
мерси  Hug добре, че не е по-хубав  Blush а има ли го за пробване по магазините  Rolling Eyes
Мисля, че и двата са спрени, но сигурно някъде може да се намери още!  newsm78

# 58
  • София

Ето за това Гучи става въпрос: Gucci Eau de Parfum II . Много по-различен е от Gucci Eau de Parfum. До днес го имах това Гучи, но замина. Не се спогодихме. По-точно, хубав ми е, но не е уау.  

Това Гучи е от 2004 година, а става дума за парфюм от началото на 90-те.
Алена, дали би могло да е Гучи 3, а не 2? Simple Smile

# 59
  • в 1001-та нощ
било е мисля пролет-лятото  1994 г  newsm78

възможно е да бързам за номера, кое е номер 3  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт