Парфюмни размисли и страсти - 173

• 68 124
  • 754
  •   1
Отговори
# 270
  • The Evergreen State
И Романс на Ралф Лорън и той е от същия тип (ежедневно/елегантен), мисля че ще ти допадне.

Явно имаме сходни вкусове за парфюми  Hug. Благодаря за предложението, Романс-а също е прекрасен. Аз вече се кротнах с парфюмите, с Мис Диор  и още седем други които кътам в шкафчето ми мисля че ще изкарам и августовските жеги, и до края на есента, а може би и зимния сезон.

Късмет пожелавам на всички търсещи нова парфюмна любов  Hug.

# 271
За любителите на парфюми, а и не само.

Ако се интересувате от творческия процес около създаването на парфюма, "носовете", съставките и т.н. и изобщо индустрията като цяло, горещо ви препоръчвам тази книга от Chandler Burr:

The Perfect Scent: A Year Inside the Perfume Industry in Paris and New York
http://www.amazon.com/The-Perfect-Scent-Perfume-Industry/dp/0312425775

Не мисля, че я има на български, за жалост, но ако се справяте с английски няма да съжалявате. Не е само документален репортаж, има и истинска художествена стойност.
Много задълбочен анализ на всички аспекти на индустрията, а и носът на Ермес Жан Клод Елена и Сара Джесика Паркър споделят много лични неща. Той например разказва, как децата му давали задачи за в лабораториятя и като се върнел в къщи носел блотери с миризма на облак, шоколад, захарен памук и т.н. Simple Smile

ето резюмето:

The Perfect Scent is the thrilling inside story of the global perfume industry, told through two creators working on two very different scents. The first is commissioned by the French luxury brand Hermés, and developed by a perfumer named Jean-Claude Ellena, who begins his search for the scent on the banks of the Nile. The second is a celebrity fragrance, developed in New York by movie star Sarah Jessica Parker and a team of perfumers from a global conglomerate. Chalder Burr, the New York Times's perfume critic, spent a year behind the scenes watching both creators at work. His thrilling narrative follows each scent from the initial concept to the worldwide launch. The Perfect Scent is the story of two daring creators, two very different scents, and a billion-dollar industry that runs on the invisible magic of perfume.

# 272
  • Чукарландия
Благодаря за темичката, Аттиbouquet

Дълго жадуваните ми аромати, като един виден кърък, не мога да ги открия това лято. Rolling Eyes
Търся нещо лятно, свежо, но и аз не знам какво... Crazy

# 273
  • София
Да се похваля с нова придобивка, отстреляна насляпо и истинско попадение!  Heart Eyes Crazy
Jo Malone Vanilla & Anise - прекрасна лека и ефирна (доколкото може да бъде) ванилия в комбинация със звезден анасон! Не откривам никаква прилика с Хипнотичната отрова!  Naughty

# 274
  • Пловдив
И при мен миналата седмица са пристигнали виалите, макар да съм направила регистрацията миналото лято много след първоначалната промоция, изобщо не очаквах , че ще получавам виали  Grinning . Аз това лято не съм купувала абсолютно нищо, точих се на няколко аромата, но нямам никакъв мерак в момента за придобиване, пръскам си наличностите и им се кефя, днес дори омръзналите ми Нилски Градини подносих  доста обилно с над 15 впръсквания. ..

# 275
  • София
Благодаря за темата  Hug

нова придобивка - Pulp
нещо старо, но незабелязвано досега - Lady Vengeance (чак сега го оцених)
нещо добре познато, но никога неомръзващо - Balenciaga L`Essence, Premier Figuier

Пристигнаха ми пробите на Килиан. За щастие нищо не ми допадна като аромат, но флаконите са голяма красота  Heart Eyes

# 276
  • София
Нови придобивки имам от вчера Диор Пюр пойзън, Коко мадмоазел на Шанел и Уикенд на Бърбари.
Тествах и новия на Баленсиага - Флора Ботаника,но май има повече роза, отколкото мога да понеса.

# 277
За любителите на парфюми, а и не само.

Ако се интересувате от творческия процес около създаването на парфюма, "носовете", съставките и т.н. и изобщо индустрията като цяло, горещо ви препоръчвам тази книга от Chandler Burr:

The Perfect Scent: A Year Inside the Perfume Industry in Paris and New York
http://www.amazon.com/The-Perfect-Scent-Perfume-Industry/dp/0312425775

Не мисля, че я има на български, за жалост, но ако се справяте с английски няма да съжалявате. Не е само документален репортаж, има и истинска художествена стойност.
Много задълбочен анализ на всички аспекти на индустрията, а и носът на Ермес Жан Клод Елена и Сара Джесика Паркър споделят много лични неща. Той например разказва, как децата му давали задачи за в лабораториятя и като се върнел в къщи носел блотери с миризма на облак, шоколад, захарен памук и т.н. Simple Smile

ето резюмето:

The Perfect Scent is the thrilling inside story of the global perfume industry, told through two creators working on two very different scents. The first is commissioned by the French luxury brand Hermés, and developed by a perfumer named Jean-Claude Ellena, who begins his search for the scent on the banks of the Nile. The second is a celebrity fragrance, developed in New York by movie star Sarah Jessica Parker and a team of perfumers from a global conglomerate. Chalder Burr, the New York Times's perfume critic, spent a year behind the scenes watching both creators at work. His thrilling narrative follows each scent from the initial concept to the worldwide launch. The Perfect Scent is the story of two daring creators, two very different scents, and a billion-dollar industry that runs on the invisible magic of perfume.

Това звучи много интригуващо, но за съжаление, английският ми е доста килиен и няма да се справя. Дано някой някога го преведе на български...

# 278
  • Козлодуй
И аз получих виалите на бай Килиан.За нещастие Добрите момичета се е счупил...и за щастие другите два никак не са мои Grinning

# 279
Здравейте!Моля момичета, която може и желае да ми помогне. Търся  Lanvin Marry Me. Кой български сайт ще ми препоръчате, така че да не е менте или надеждни магазини в София. Аз не съм много в час, но вие съм сигурна, че сте. Благодаря!

# 280
Здравейте, парфюмни феи. Днес тука попаднах в един новооткрит магазин на парфюми на Frederic Malle. Харесаха ми доста, но се допитвам и до вас дали са Ви познати като аромати.
Също имаше и някакви Etra парфюми. Не бяха лоши. Познати ли са Ви?
Помирисах Hedera, но нещо не ми хареса.

# 281
  • Sofia
   dina, погледни в тази тема: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=721110.0

Много мацки са доволни най-вече от www.fragrances.bg и www.1001-bg.com, но аз не съм ползвала услугите им и не мога да твърдя нищо от първа ръка. Иначе, като цени, на първо четене са доста приемливи. Успех, каквото и да решиш.  Peace

# 282
bambi2009, Frederick Malle е класика в жанра, вси4ките са страшни и много различни, създадени от различни носове. Трябва доста да се ровиш докато откриеш "твоите". Много зависи какво харесваш.
Моите лубими са Portret of a lady + Le parfum de Therese.
Искай семли и се радвай на приключението!

# 283
Flip Flop, благодаря. Аз помирисах един Ун Розе и Лус Медитеранеан. Мисля, че така се казваха. И ми харесаха много. Бях с малката и нямах време да мириша на воля. Но определено ще купя някой за проба още тези дни.
В харесването на парфюми съм доста хаотична. Но Шанел ми пасват най-добре. Купувам наред без много да го мисля. И един на Дона Каран в една висока бутилка е правен за мене. Това е парфюма , който много ми "седи" на кожата. Всичко останало е на момента. Имам много, които баш и не ги търпя, но пръскам или давам на мама. Определено парфюмите обаче, които не понасям за на Бърбери, колкото и да опитвам ме задушават. Та не знам от отва описание дали се разбира какви парфюми харесвам. Мога да кажа какво имам и ми харесва и какво не за ориентир, но така или иначе още в събота ще имам възможност и ще попръскам да видя за какво иде реч от тези парфюми, че не ми излизат от главата.

# 284
Ха, ха, знам, и аз бях така като ги надуших за пръв път. Ако те интересуват няколко, аслужава си да си купиш Дисковери Сет със виали на всичките, така можеш да ги тестваш на воля, а и после има да ги раздадеш на близки и приятели, като се спреш на някой определен. Определено сис струва, аз така си избрах на спокойствие, а и ощастливих много хора покрай мен.
Аз защо не ходя да спя...

Общи условия

Активация на акаунт