Парфюмни размисли и страсти - 173

• 68 085
  • 754
  •   1
Отговори
# 375
  • някъде под слънцето...
Дами, някой познава ли тази красота
http://www.fragrantica.com/perfume/Terry-de-Gunzburg/Ombre-Mercure-16051.html
намерих го на сравнително прили4на цена, но  не познавам ни6то на бранда.
Бих била благодарна за всякакво инфо  bouquet

# 376
  • Sofia
Отметката е дали сменяме към лятно часово време, тъй като някои дръжави не го правят. Няма директна връзка със спама  Simple Smile

Благодаря ти за разясненията!   bouquet  Hug

# 377
  • София
L'Agent - точно от enzo.bg съм взимал Rasasi - 2 мъжки и един женски. Направо сега ме хвана яд като видях, че са го намалили този Khaltat Al Oudh, защото вчера направих поръчка към ензо и можеше да го бухна в кошницата. За жалост, единият ми мъжки го откраднаха дни след като го взех.

Съгласен съм с Ати и дори бих казъл, че парфюмите им са много качествени и биха били интересни дори за претенциозни носове  Simple Smile За мен те са много интересна марка, защото предлагат както типични арабски композиции, така и съвсем модерни и актуални аромати. Друг е въпроса, че в момента модерните парфюми са именно с типично арабско звучене  Grinning

например Rasasi Maa Arwaak for Her  напомня  Lancome La Vie Est Belle - плодов, сладък, с какаов отенък и никой не би казъл, че това е арабски аромат, правен в Дубай.

Това, което донякъде ме притеснява при Khaltat Al Oudh е, че според пирамидата -

Top: Rose , Oud
Middle: Amber, Wood
Base: Sandalwood & Musk

Oud-а е пляснат във върховите нотки... А това ако съдя от моят Faqat Lil Rijal, който също има уд във върховите нотки/както и в основата/, може би не е най-добрата идея...Защото Oud-а не просто е загатнат, не просто остява мека, нежна дървесна следа, а направо си влиза като булдозер  Grinning Та подозирам, че може би и въпросният Khaltat Al Oudh ще е доста сериозен и мощен, аромат, още от самото начало.
Заслужава си експеримента, поне според мен.  Simple Smile

Последна редакция: вт, 06 авг 2013, 21:31 от Deetron

# 378
  • Germany
Дами, някой познава ли тази красота
http://www.fragrantica.com/perfume/Terry-de-Gunzburg/Ombre-Mercure-16051.html
намерих го на сравнително прили4на цена, но  не познавам ни6то на бранда.
Бих била благодарна за всякакво инфо  bouquet
Аз се запознах миналата година с тях, но не съм носила самостоятелно. Привлече ме най-вече връзката на дизайнерката с ИСЛ, но определено е на светлинни години от ИСЛ. Много красиви флакони, парфюмите са много женствени, красиви, но не се отличават с нещо Уау. Ако си прохождаща в нишовата парфюмерия - може и да се впечатлиш  Wink. Като познавам вкуса ти съм сигурна, че ще го оцениш, но няма да носиш Peace, не е достатъчно термоядрен и не е достатъчно ретро за теб Mr. Green. Но ако искаш да имаш нещичко от бранда, Ombre Mercure е най-доброто. Прилича ми на Шалимар в частта с ванилията, напомня на Самсара в санталовите нотки, но бензоина и ириса са в повече за моя вкус, станал е много сух и леко нагарчащ, а тежката сладост на иланг иланг допълнително го нагнетява и ми засяда на гърлото. Определено те съветвам за проба Peace

# 379
Момичета, Cinema на YSL има ли го в Douglas или BZ за проба? И още един въпрос Flutter знаете ли дали тестера на Insolence има капачка?

# 380
На втория въпрос отговорът е НЕ, няма капачка. За Синема нямам представа. Grinning

# 381
  • София
Жаки, не съм го виждала из БЗ и Дъглас, а и май никъде не съм го виждала..

# 382
  • Варна
Момичета, Cinema на YSL има ли го в Douglas или BZ за проба? И още един въпрос Flutter знаете ли дали тестера на Insolence има капачка?
Cinema съм го виждала в Прити шоп(Варна), но ..миналата година.

# 383
  • някъде под слънцето...
kovatcheva  bouquet  bouquet  bouquet
Благодаря
Ни6 парфюмите не  са моята бира... имам  техни представители, но  не са ми тръпка...
Друго са си баби4ките Simple Smile
Те са голямата ми любов.
Единственият ни6 с който нямам търпение  да се сдобия е африканския бал(една   приказна парфюмна фея ме запозна с него), но по техни4ески при4ини( лятото по6тите работят само до 14 4аса, което прави  прибирането на поръ4ката малко сложно). Оба4е..... Септември, когато се върнат към нормалното работно време, 6те го отстрелям с нак голямо удоволствие.Сайта е тука6ен и пътуват  само два дни.

# 384
  • София
Да ви разкажа как се обогатих с олфактивни преживявания:
Снощи към 4 през нощта ме събуди зелена буболечка, с форма на малък щит, бръмчаща като булдозер. Обикновено ги връщам на свобода през прозореца, но бях сънена и зла. Затова използвах чехъл, три пъти. Мина ми през ума, че май това е миризливка и че учениците на Goddess я бяха сравнили Comme des Garcons 2. Е, казах си, така и не знам как мирише миризливката.
Вече знам.
Първо не е толкова страшно. после се засилва и полепва и не спира да се засилва поне половин час, когато станах, мих, търках, пръсках и легнах наопаки.
Изпълнена с респект към природните защитни механизми (никога вече не ще посегна на това насекомо), днес пробвах и Инвиктус. Равностойно се представи - Писклива синтетична лавандула с розова дъвка. Просто  Sick Sick Sick

# 385
  • Germany
idomeneus, обичам да те чета  Hug Hug Hug
Довърши те Инвиктус-а Crazy Mr. Green Към "Писклива синтетична лавандула с розова дъвка" добавям и мноооого смачкани листа пресен дафинов лист Sick
Жаки, няма я Синема ЕДП вече никъде  Sad, или можеш да намериш случайно в някоя квартална парфюмерия. Сигурна съм обаче, че много ще ти хареса точно в тази концентрация и е много твой. Ще го донеса на някоя среща да те запозная. Голяма любов ми е Синема Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Останало ми е малко количество и го пазя като очите си, но утре ще бъда с него и ще умирам от кеф Mr. Green
Скрит текст:
Специално за Жаки добавям любимото ми описание на Синема, сигурна съм, че ще го разбере Wink
 Großes Kino
Ich verfluche Cinéma. Oder mich. Oder uns Beide. Wegen Cinéma habe ich ich mich eine Woche lang nur von Äpfeln ernährt - die Entscheidung ob vom letzten Geld das Eau de Parfum oder Essen gekauft wird viel eindeutig zu Gunsten YSL aus.

Wie meistens war ich in der Stadt unterwegs um alles mögliche zu kaufen, nur bloß kein Parfüm. Blöderweise musste ich durch die Kosmetikabteilung eines großen Warenhauses, und da stand er: golden, glänzend, einfach und doch besonders. Der wunderschöne Flakon, den ich einfach in die Hand nehmen musste.

Da ich wirklich nur Alltagssachen kaufen wollte (Klopapier und ähnlich glamouröse Dinge) war ich in abgewetzten Jeans und Chucks unterwegs. Scheinbar missviel ich damit der "netten" Verkäuferin. Nichts desto trotz sprühte ich einen Hauch Gold auf einen Teststreifen.

Das Ergebnis war ganz anders als erwartet: es roch zitrisch, nach einer Mischung aus Apfelsinen/ Clementinen und Zitronen. Schon kam die Verkäuferin auf mich zu und sagte "das ist ein Duft für Damen". Ja. Ist klar. Sie empfahl mir dann "ein ganz tolles Parfum für junge Frauen". Irgend so ein George Gina & Lucy Pappwasser. Bäh. Ich steckte also den Teststreifen ein und ging.

Eine Weile später zog ich den Streifen wieder raus und siehe da: der Duft war plötzlich ganz verändert! er war warm, luxuriös und anders. Ein bißchen konnte man noch die Zitrusnote wahrnehmen, aber dazu hatte sich nun Vanille und Amber gesellt. Ich stürmte also den nächsten Laden und sprühte mir Cinéma auf den Unterarm. Jaa, das bekannte Spiel: Zitrus am Anfang und dann.... Ahhhh.... Die warme, herrliche, erwachsene Vanille, umrandet von ein paar frischen Spritzern Clementine. Köstlich, herrlich, ich liebte es!

Mit einem breiten Lächeln schwebte ich durch den Rest des Tages.

Als ich mich für eine Verabredung am Abend zurecht machte wollte ich mehr. Mehr! MEHR!
Ich musste ihn unbedingt haben. Also ab zum Laden. Dieses Mal in einem schwarzen Hosenanzug mit roten Pumps und Accessoires ging ich zielstrebig auf die "nette" Verkäuferin zu und verlangte eine Flasche Cinéma. Sie sagte nur "sehr gerne", stellte sie mir hin und sah mich an. Dann entgleisten ihr etwas die Gesichtszüge.
Jaaaa, ich bin 24 und laufe oft wie die typische Studentin rum. Und das Geld ist auch oft knapp. Ich kann aber auch erwachsen, wenn ich will (oder muss).

Und genau das ist für mich Cinéma: ein erwachsener Duft, der mit seiner Vanille-Zitrus Kombination eine unglaublich intensive und besondere Aura entwickelt. Die Vanille ist nicht aufdringlich und wirkt in keiner Weise kindisch. Die Clementine ist nicht zu süß, nicht zu fruchtig. Amber verleiht dem ganzen eine schöne Basis; der Duft verändert sich bei mir ab der Herznote jedoch nicht mehr großartig. Zum Glück! Ich wollte nicht bis zur Basis warten müssen um dieses Erlebnis zu haben!

Cinéma ist inzwischen mein absoluter Lieblingsduft. Er ist mysteriös, sinnlich, anziehend und verzaubert mich jedes mal aufs Neue. Cinéma ist wie ein wunderschönes goldenes Accessoire zu einem perfekt sitzenden schwarzen Kleid. Cinéma ist Luxus. Cinéma ist mein. Auch wenn ich gerne mal Chucks trage. Punkt

# 386
А Жаки, ще я търсим на Красно село. Утре ще се обадя да ги питам и веднага ще те уведомя! Heart Eyes Hug  bouquet

# 387
izvinjavam se ,am taka mi e keyboard-a--njakoj da e vzimal MONTALE ot
www.parfumi-shop.net
otzivi otnosno kachestvoto newsm78  bouquet  bouquet  bouquet

# 388
  • гр.Добрич
Аз пък си мисля, че видях Cinema в Сефора в Парадайс и даже си пръснах.. Thinking

# 389
izvinjavam se ,am taka mi e keyboard-a--njakoj da e vzimal MONTALE ot
www.parfumi-shop.net
otzivi otnosno kachestvoto newsm78  bouquet  bouquet  bouquet
Знам че си вземаха наши дами от там и са доволни, но дано се включат поне аз лоши отзиви не съм чувала.Пробвала съм взет от там наред си беше.

Общи условия

Активация на акаунт