Парфюмни размисли и страсти - 173

• 68 057
  • 754
  •   1
Отговори
# 390
  • Козлодуй
Да ви разкажа как се обогатих с олфактивни преживявания:
Снощи към 4 през нощта ме събуди зелена буболечка, с форма на малък щит, бръмчаща като булдозер. Обикновено ги връщам на свобода през прозореца, но бях сънена и зла. Затова използвах чехъл, три пъти. Мина ми през ума, че май това е миризливка и че учениците на Goddess я бяха сравнили Comme des Garcons 2. Е, казах си, така и не знам как мирише миризливката.
Вече знам.
Първо не е толкова страшно. после се засилва и полепва и не спира да се засилва поне половин час, когато станах, мих, търках, пръсках и легнах наопаки.
Изпълнена с респект към природните защитни механизми (никога вече не ще посегна на това насекомо), днес пробвах и Инвиктус. Равностойно се представи - Писклива синтетична лавандула с розова дъвка. Просто  Sick Sick Sick

superuu  superuu  superuu

Скрит текст:
Есента много обичат прането и цветята ми,а съм на 5-тия етаж.Дъщеря ми се ужасява от тях,затова съм се превърнала в изкусен ловец на миризливки.Като влезе някоя вътре,хващам я с празна чаша(те са малко тромави и е лесно),захлупвам чашата с нещо да не избяга,после я оставям на терасата и гадината си отлита,без да оставя миризливи следи дори по чашата Grinning

Кафявото(или оранжево) Мисони е един от малкото парфюми,които ме накараха след теста яростно да си мия ръката.Точно солената нотка за мен обърква цялата картинка и поне върху моята кожа кръстоската на шоколад със сол се превръща в нещо ужасно Confused

# 391
  • София
Ха-ха, култово е това за миризливката!  Joy

Лунно сънче, сол с шоколад и мен не ме въодушевява нещо...  Wink

Deetron ме подсети, че не съм споделяла за La Vie Est Belle...  Wink  На моята кожа този парфюм стоеше чудесно и си го пръсках с кеф тая зима. НО моята кожа е малко тип "гълтач" и видоизменя стандартното звучене на много аромати. С La Vie Est Belle нещата са много силно изразени... За мое съжаление хората са си харесали тоя парфюм и се поливат с него и сега, в жегите...  Sick  За първи път през април тая година почти ми прилоша от начина, по който се беше поляла една колежка на едно фирмено събиране в тясна зала с много хора... Питах я кой е парфюма и направо щях да падна като ми отговори  La Vie Est Belle ... Това нещо беше толкова тежко, арогантно и нагло нахално, че не се траеше...  Stop  Та, от април насам толкова много хора ми миришат на това същото, с което се беше поляла колежката, че не е истина просто...  Stop 
Това не е първият аромат, който на мен ми стои различно... Спомням си как ми реагираха на Alien миналата зима, стои ми тотално различно от на останалите..., буквално не го разпознават на мен... Та такива неща...
Ако La Vie Est Belle ми стоеше, както го надушвам напоследък върху други хора, просто нямаше да си го купя...  Peace

# 392
Много ви благодаря на всички Hug Hug Hug
kovatcheva, страхотно описание...сега вече ми се запали фитила Mr. Green Hug  bouquet

# 393
Ако La Vie Est Belle ми стоеше, както го надушвам напоследък върху други хора, просто нямаше да си го купя...  Peace
Може би, хората около теб усещат парфюма когато го носиш, точно както ти го усещаш върху тях. Rolling Eyes
Този парфюм е наистина лепкав и обсебващ, изсмуква въздуха около този, който е с него, но всичко зависи от количеството при него. Ако нанасяш умерено количество, ще е поносим.
Така чувствам и Ейлиън. Като някой прекали с него, малко ми остава... Sick А за жалост притежателките му в почти всички случаи прекаляват. Tired

# 394
  • София
Ха-ха, Бижу, уверена съм, че не е било така за околните, иначе горките те...  hahaha  Имам колежка с много чувствителен нос, щеше да реагира определено!  Peace  Поне разбрах на собствен нос това лято защо много хора казваха преди, че не им харесва La Vie Est Belle...  Mr. Green

# 395
Привет парфюмни   Hug,я да се включа в темата ,преди да е свършила Laughing.
За цяло лято имам само една нова придобивка -L Artisan Traversee du Bosphore, но него съм го прибрала за есента,тогава ще е неговото време.
Иначе видях дъно на Scent Intense Costume National  и на Balenciaga Paris.Сега ,обаче ми е малко мъчно за Баленсиагата,защото е идеалния летен парфюм,носи искрящата свежест и прохлада на пролетен дъжд в гората.Дъждът бързо преминава ,слънцето напича, из въздуха се разнася уханието на горски теменужки и дъхави билки Heart Eyes.Хубав парфюм,може би ще си то купя пак.
И в тази връзка да питам за Balenciaga L Essence,прилича ли си с Balenciaga Paris , прилики разлики и кой е по-хубав?

# 396
  • София
Allys, на мен Баленсиага Парис ми е голяма любов. Есънс е по-зелен, не е толкова пудрен, създава различно чувство. Хубав е и Есънс, но лично за мен Парис е това, което бих избрала отново и отново.

# 397
  • Germany
И в тази връзка да питам за Balenciaga L Essence,прилича ли си с Balenciaga Paris , прилики разлики и кой е по-хубав?
Аз от една седмица съм само с Есенс  Flutter Crazy
Обичам го този, парфюм Heart Eyes
Съгласна съм напълно с описанието ти за гора след дъжд и теменужки Peace. В Есенс я няма момичешката ведрост, добавили са пудреност и е станал по-женствен, по-зрял. Усещам една креместа и пластмасова нотка в него, която обожавам. Иначе хладината и свежестта на Париж се усеща добре и тук.

# 398
Ха  Laughing,ето две противоположни мнения ,  bouquet,благодаря ви момичета.Значи трябва да се пробва ,за да видя на мен ,кой ще ми хареса по-вече.

# 399
Трябва да купя хубав мъжки парфюм за подарък. Въпросът е  - Кой е последният парфюм, който сте купили за подарък на мъж? Искам да не е от масовите, да ухае на елегантен, изискан мъж в "разцвета на силите си" Simple Smile Преслушах Creed Aventus, хубав е, но искам да имам малко по-голям избор.

# 400
Поне разбрах на собствен нос това лято защо много хора казваха преди, че не им харесва La Vie Est Belle...  Mr. Green
Hug
Ето за това. Grinning

Моите момчета нападнаха 4711 Acqua Colonia Melissa & Verbena, мъж ми също. Влюбени са. Това било страхотно нещо; чувствали се свежи и летни с него; било хладно и фино; какви били другите глупости, които съм им купувала и пробутвала до сега... Изобщо не ми дадоха възможност да кажа, че всъщност го купих за мен. Crazy А мъж ми като чу цената, каза че ето такава ме обича.  Mr. Green
Представям си как ги моря с по-плътните си парфюми. ooooh! Щом единия ми син за Un Jardin Apres la Mousson каза, че му е тежък и натрапчив, и не го харесва...

# 401
  • Street of Dreams

че старият ухае на зелена мандарина, по-нататък се споменават и портокали, а в новият само се споменават портокали, няма и следа от зелената мандарина...само един сайт намерих относно това...

За Екстраваганс Д'Амариж става въпрос, нали? Да не съм изпуснала нишката  Laughing Ако да - той ми е много любим в старата версия, но при аз в него усещам тагетис, а не зелена мандарина. Пролетен ми е на мен. Горещините не му дават да покаже пълната си прелест. И за съжаление трудно се  намира.

За същия. Търси се. Peace

# 402
# 403
  • София
Моите момчета нападнаха 4711 Acqua Colonia Melissa & Verbena, мъж ми също. Влюбени са. Това било страхотно нещо; чувствали се свежи и летни с него; било хладно и фино; какви били другите глупости, които съм им купувала и пробутвала до сега... Изобщо не ми дадоха възможност да кажа, че всъщност го купих за мен. Crazy А мъж ми като чу цената, каза че ето такава ме обича.  Mr. Green
Представям си как ги моря с по-плътните си парфюми. ooooh! Щом единия ми син за Un Jardin Apres la Mousson каза, че му е тежък и натрапчив, и не го харесва...

Бижу, откъде го купи, ако не е тайна /може и на лични/? Аз гледах един единствен в Дъглас от тази марка и доста ми допадна за унисекс,но не зная кой е точно.

# 404
  • Sofia
Аз от една седмица съм само с Есенс  Flutter Crazy
Обичам го този, парфюм Heart Eyes
Съгласна съм напълно с описанието ти за гора след дъжд и теменужки Peace. В Есенс я няма момичешката ведрост, добавили са пудреност и е станал по-женствен, по-зрял. Усещам една креместа и пластмасова нотка в него, която обожавам. Иначе хладината и свежестта на Париж се усеща добре и тук.

Аз точно заради кремавата нотка го намирам за по-приглушен и обран от искрящия и звънлив Paris. Първообразът ме радва повече.  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт