Парфюмни размисли и страсти - 173

• 68 037
  • 754
  •   1
Отговори
# 405
Tъкмо поръчах 300мл от това от Енцо:

За пръв път усетих що е то истински О де' Колон в льо Париж в един супермаркет. По едно време усещам нещо цитрусуво, свежо, слънчево и прекрасно. Оглеждам се, а до мен един върастен човек стиска една багета и умува пред плодовите сокове. Аз десетина минути щъпурцам подире му и се чудя как да попитам и накрая: "Извинете, смея ли да смея да запитам какъв парфюм носите днес, ако не е смразяващо неделикатно Embarassed...?" - Някаква такава глупост смутолевих.
(Аз жена не бях питала за парфюм, какво остава за мъж...)
А той - във форма, изправен с бодра осанка като пилот пред полет. С тъмни дънки и бяла риза, нещо средно между Джеръми Айрънс и Томи Лий Джоунс, разцъфва в усмивка и ми казва:
"4711, charmante demoiselle"  - с очарователен британски акцент...
Първо реших, че ми обяснява колко е часът, но после схванах и поблагодарих.
Добре, че се появи жена му, че само мислех как да го замъкна в склада (тъкмо вратата беше открехната) и там да го изям   Crazy

Та така, едно моментно колебание от моя страна ме спаси да не извърша сексуално посегателство над 60 годишен английски пенсионер...

Сега ще си припомня тези летни старсти като дойде поръчката.

Междувременно горещо го препоръчвам на всички в тези летни жеги!

# 406
  • на терасата
Flip Flop Fantasy , чудно запознанство си имала с 4711  Laughing

От два дни разносвам Dior Addict Eau Sensuelle. Много му се радвам, много мой аромат. На моята кожа стои прекрасно, меко и женствено.

Вчера ходих на разучаване на Armani Code и клонингите му. EDP определено e най-хубавия, за по-хладно време. Но на моята кожа преобладава ванилията, хубава ванилия, но ми идва в повече и е банално. На жената, на която го подуших и не повярвах, че носи Armani Code, преобладаваше нещо луксозно и пленително, може би сандаловото дърво. И при мен се появи тази луксозна и пленителна нотка, но срамежливо се криеше и ванилията победи! Жалко, нямам нова парфюмна любов  Crossing Arms, карам си със старите любови!

# 407
За мен класическият 4711 е приятен в първите 30 секунди, след това ми мирише буквално на пот. Трайността също е много лоша, но това се подразбира и не го вклювам в мнението си. Simple Smile В следващите седмици очаквам отливка от Cologne du Parfumeur на Guerlain и се надявам да ми хареса.

Спомням си, че преди време изпръсках 100 мл от Essence Pure Ice (pour homme) на Дюпон. Има типичните черти на одеколон, но не изчезва за десет минути и е перфектен за горещо време. Усещах го, ако не ме лъже паметта, след часове, поне пет. Не познавам дамската версия, но мъжката определено няма проблем да се носи от жени, унисекс е във всяко отношение. В немския ибей се намира за много прилични цени, около 40 евро за 100 мл. Да, по-скъп е от 4711, но като се вземе предвид, че е и много по-пестелив, определено си заслужава.

Трябва да купя хубав мъжки парфюм за подарък. Въпросът е  - Кой е последният парфюм, който сте купили за подарък на мъж? Искам да не е от масовите, да ухае на елегантен, изискан мъж в "разцвета на силите си" Simple Smile Преслушах Creed Aventus, хубав е, но искам да имам малко по-голям избор.

Аз ли съм единственият, на когото Авентус не му харесва? И различните ревюта в youtube го оценяват много високо.
За нещо стилно за мъж в "разцвета на силите си" напр. Eau Sauvage Parfum (EDP) на Диор. Парфюмът не нишов (така ли се казва?), но за много хора е реално достоен представител на La Collection Privee. Освен това със сигурност не се носи от всеки втори.  

Последна редакция: ср, 07 авг 2013, 19:19 от alchemist

# 408
Обожавам го 4711 Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Преди си го купувах в шишенца без пулверизатор, слагах малко в дланите и го инхалирах  Mr. Green

Пробвах днес Insolence edt и edp. Преди години изобщо не го харесвах, а сега се влюбих тотално. Обаче обърках блотерите и сега изобщо не знам кое е едт и кое едп  ooooh!

# 409
Трябва да купя хубав мъжки парфюм за подарък. Въпросът е  - Кой е последният парфюм, който сте купили за подарък на мъж? Искам да не е от масовите, да ухае на елегантен, изискан мъж в "разцвета на силите си" Simple Smile Преслушах Creed Aventus, хубав е, но искам да имам малко по-голям избор.

Ммм, аз последно купих Back to Black на Килиян, ама внимавай, той е унисекс, но е много меден.
Ако ще го носи мъж, трябва да е много мъжествен, за да компемсира Grinning

(А, ако е жена, да не е срамежлива мимоза, ами секси,секси, секси... Wink

# 410
Мъж да носи Back to Black? Whistling Познавам само един, но на него и Табако ванил му стои доста по-добре, отколкото на мен.

Трябва да купя хубав мъжки парфюм за подарък. Въпросът е  - Кой е последният парфюм, който сте купили за подарък на мъж? Искам да не е от масовите, да ухае на елегантен, изискан мъж в "разцвета на силите си" Simple Smile Преслушах Creed Aventus, хубав е, но искам да имам малко по-голям избор.
Отиди ако имаш възможност в Олфактив салон и там изберете с компетентния консултант нещо хубаво! Какво ще кажеш за Пиге?

# 411
Мъж да носи Back to Black? Whistling Познавам само един, но на него и Табако ванил му стои доста по-добре, отколкото на мен.

Носи, носи, всичко е до лична химия, и Liaisons Dangereuses пробва веднъж, стоеше му по мъжъествено, отколкото на мен женствено... Няма справедливост на тоя свят.

# 412
Ма той че носи, явно носи, но те ли е страх че ще го налетят пчелите?! Mr. Green Чуждите?!

# 413
  • Там, където ме обичат

За такъв мъж  - eлегантен, самоуверен, в разцвета на силите си бих избрала Noir de Noir,   Heart Eyes

# 414
Ма той че носи, явно носи, но те ли е страх че ще го налетят пчелите?! Mr. Green Чуждите?!

Хи, хи, ами да го налитат, нали за това съм го окомплектовала с тоя секс във вид на спрей  Praynig
Сега му е времето на момчето...

П.П. Не става въпрос за мой мъж...

# 415
Densi, след Fracas, Пиге ми е малко чужд. Кое по-специално визираш от този бранд? Tom Ford го държа за резервен вариант, много харесвам Azure Lime и Tobacco Vanille и в краен случай ще е някой от тях, но исках  малко да разчупя, признавам, че Noir de Noir  не съм го тествала, имам спомен за описание на рози в него, а аз рози не харесвам. Смятам да го  преслушам  както и Blue Chanel. Пробвала съм Килиан в Олфактив на Патриарха преди време, един много симпатичен и компетентен господин ми го предложи, но тогава разглеждах парфюми за жени и си спомням, че нещо не ми хареса, това нищо не означава, добрите актьори винаги ги викат на бис Simple Smile Имам време за подаръка, гледам по сайтовете хвалят  много L'Air du Desert Marocain Tauer - унисекс е, някой да го е ковнал вече?

Последна редакция: ср, 07 авг 2013, 21:01 от unterdenlinden

# 416
  • Sofia

Спомням си, че преди време изпръсках 100 мл от Essence Pure Ice (pour homme) на Дюпон. Има типичните черти на одеколон, но не изчезва за десет минути и е перфектен за горещо време. Усещах го, ако не ме лъже паметта, след часове, поне пет. Не познавам дамската версия, но мъжката определено няма проблем да се носи от жени, унисекс е във всяко отношение. В немския ибей се намира за много прилични цени, около 40 евро за 100 мл. Да, по-скъп е от 4711, но като се вземе предвид, че е и много по-пестелив, определено си заслужава.

Не познавам мъжкия, но дамския вариант е блудкаво-сладникаво-натрапчив (като недозряла праскова)  и  безумно траен. Напълно съответства на цената си от 33 лв за 100 мл.  Sick

# 417
Densi, след Fracas, Пиге ми е малко чужд. Кое по-специално визираш от този бранд? Tom Ford го държа за резервен вариант, много харесвам Azure Lime и Tobacco Vanille и в краен случай ще е някой от тях, но исках  малко да разчупя, признавам, че Noir de Noir  не съм го тествала, имам спомен за описание на рози в него, а аз рози не харесвам. Смятам да го  преслушам  както и Blue Chanel. Пробвала съм Килиан в Олфактив на Патриарха преди време, един много симпатичен и компетентен господин ми го предложи, но тогава разглеждах парфюми за жени и си спомням, че нещо не ми хареса, това нищо не означава, добрите актьори винаги ги викат на бис Simple Smile Имам време за подаръка, гледам по сайтовете хвалят  много L'Air du Desert Marocain Tauer - унисекс е, някой да го е ковнал вече?
Много хора са го купили и са доволни от резултата.  Peace Парфюма е много труден! За мен е абсурден за подарък.
Блу на Шанел е добър вариант, за малко пари, но не е за зрял мъж. Peace
Ноар де Ноар няма къде да пробваш, освен в частна колекция. Ако ти харесах пък трудно ще можеш да купиш и въобще е трудно отвсякъде.
На Пиге визирам всичко, което има налично в момента. Уда е супер например, но го няма наличен и не можеш да го купиш дори да го харесаш. Baghari, Future? Страшно трудни обаче и двата. Ако някой ми ги подари, аз може би ще се радвам, но любимия или сестра ми примерно ще му ги "разбие от главата" или най-малкото ще се обиди. Бандит? Whistling
Всъщност ти сигурна ли си, че си струва да подариш парфюм /това е много труден и често нежелан и неразбран подарък, особено от мъже за 300-500 лв. примерно и той да бъде оценен подобаващо/. Смееш ли да поемеш такъв риск?  Господина парфюман ли е и как въобще възприема ароматите? Познаваш ли го добре?

# 418
Не е парфюман, но има вкус и разбира от хубаво, улегнал човек е и аромат на кожа, тютюн, уиски, стар коняк примесени с дискретна ванилия и нещо леко землисто  ще му лепнат идеално. Благодаря на всички за предложенията, ще пиша какви съм ги свършила.

# 419
unterdenlinden, може би ще ти се стори твърде простичко и евтино моето предложение след всички чудеса, които другите момичета ти предложиха, но си позволявам да ти предложа това или това. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт