Парфюмни размисли и страсти - 173

• 68 016
  • 754
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Пробвах днес Insolence edt и edp. Преди години изобщо не го харесвах, а сега се влюбих тотално. Обаче обърках блотерите и сега изобщо не знам кое е едт и кое едп  ooooh!
По-яркият, по-трайният и мощен е едт  Peace

# 421
Диор Ом Интенз съчетава всички изисквания за добро стоене върху мъжа. Кожа, тютюн,, ром, слаба не груме ванилия и въобще един парфюм доказал се с времето като предпочитан от много мъже и жени, не само тук в темата.

# 422
  • София
Melissa & Verbena и у нас отиде в раздел мъжки.

Аз също не харесвам особено Авентус, но е някак си лесен може би. Хубаво начало, но продължението е хем скучно, хем натегнато.

Най-успешният подарък за мъж, който съм правила, е Laurel на Comme des Garcons.  Има го в Олфактив на Раковски. Мирише на нещо като коняк с подправки, но в смисъл че е златист и балансирано свеж и задълбочен. Обикновено се подминава, защото сред Гарсоните има доста по-впечатляващи. Laurel има изключителност, но не е демонстративен, а овладян. И не предизвика възхищение, когато го подарих, но след време имаше   superuu

# 423
Пробвах днес Insolence edt и edp. Преди години изобщо не го харесвах, а сега се влюбих тотално. Обаче обърках блотерите и сега изобщо не знам кое е едт и кое едп  ooooh!
  bouquet  bouquet  bouquet
Значи ще е той Hug

# 424
  • София
Имам време за подаръка, гледам по сайтовете хвалят  много L'Air du Desert Marocain Tauer - унисекс е, някой да го е ковнал вече?
Жесток парфюм е това, невероятен  Heart Eyes Мирише на сух и горещ пустинен вятър и на това

# 425
  • Sofia
  bouquet  bouquet  bouquet
Значи ще е той Hug

А нали ЕДП се водеше винаги по-силен от ЕДТ? Питам, защото съм дилетант в сферата.  Blush

# 426
  • София
  А нали ЕДП се водеше винаги по-силен от ЕДТ? Питам, защото съм дилетант в сферата.  Blush
Това не е универсално правило, едп не е просто "повече капки концентрат" в шишето. При някои брандове е дори съвсем различна композиция. При някои от парфюмите на Герлен например едп-тата са обикновено по-приглушени, обрана им е яркостта и звънливостта, често и трайност, и шлейф. Съвсем индивидуално е за всяко заглавие  Peace

# 427
  • София
idomeneus - може би ако дадеш повече инфо какво харесва момчето, ще е по-лесно за момичетата тук да дадат подходящ съвет...И най-добрия парфюм няма да бъде сполучлив избор, ако не се вписва във вкуса на момчето...особено пък тези нишовите. Аз например съм много лесен за подарък, защото обичам всякакви парфюми - скъпи, евтини, летни, зимни, тежки, леки, с уд, без уд, ориенталски или пък тих италиански, въобще всякакви  Simple Smile Но не всеки мъж е толкова лесен за подарък  Laughing

Напоследък тествах някои много известни и утвърдени като класни аромати, които не ми допаднаха изобщо, като  Boucheron Jaipur Homme EDP и Dior Homme Intense. Като началото на последния ми напомня  аромат на нещо между стар шкаф/колан + червило/женска козметична чантичка...Знам, че по-скоро съм изключение, защото познавам мъже, които си обичат въпросния Dior Homme Intense, но аз не мога да го възприема.

моите предложеня са доста по-скромни и не нишови, за това ще следя с интерес какво предлагат мацките тук, за да почерпя и аз хубави идеи  Hug

Последна редакция: ср, 07 авг 2013, 22:59 от Deetron

# 428
   А нали ЕДП се водеше винаги по-силен от ЕДТ? Питам, защото съм дилетант в сферата.  Blush
Не винаги. Доста пъти едп е с по-меко излъчване, стои по-близко до кожата и е по-дискретен, въпреки че е по-плътен. Даже има парфюми, при които едт и едп на едно и също име парфюм нямат нищо общо като аромат.
В случая аз харесвам много повече едП на Инсоленс от едТ. Първо купих едТ, но не се погодих достатъчно с него заради нахалството му Laughing . По същия начин беше с едт и едп на Classique JPG.
До тук предпочитанията между вода и парфюм са строго индивидуални. Едни от нас предпочитат парфюмът им да плющи като знаме зад тях, а други да обгръщат само себе си с аромат, който съвсем малко да напуска личната им аура и фино да се показва на околните, без да отнема от тяхното лично пространство.
Но има парфюми, на които едт вариантите са много по-красиви за повечето от нас и едп хич не е уважаван. Както и обратното.
Изобщо, исках да кажа, че не е правило едп да е по-хубав или по-силен от едт. Grinning

ПП. Докато си измъдря поста, говоря по телефона и кашлям едновременно, Атти е написала същото кратко и ясно! Laughing

# 429
Имам време за подаръка, гледам по сайтовете хвалят  много L'Air du Desert Marocain Tauer - унисекс е, някой да го е ковнал вече?
Жесток парфюм е това, невероятен  Heart Eyes Мирише на сух и горещ пустинен вятър и на това [

Ама вие сериозно ли това за подарък?! Не казвам, че не е хубав, но не всеки може да го носи, ужасно силен е, не се сещам за друг по-убийствено траен от него. Една приятелка имаше удоволствието дъщеря и да разлее в дома им отливка от него и трябваше да се изнесат за няколко дни докато въздухът отново стане годен за дишане.   
Не бих го подарила на нищо неподозираща жертва, която си няма представа каква бомба тиктака под обвивката.
Е, само ако изрично е намекнато няколко пъти (да сме сигурни), иначе не бих рискувала.

# 430
  • на терасата
Жесток парфюм е това, невероятен  Heart Eyes Мирише на сух и горещ пустинен вятър и на това [

Ама вие сериозно ли това за подарък?! Не казвам, че не е хубав, но не всеки може да го носи, ужасно силен е, не се сещам за друг по-убийствено траен от него. Една приятелка имаше удоволствието дъщеря и да разлее в дома им отливка от него и трябваше да се изнесат за няколко дни докато въздухът отново стане годен за дишане.   
Не бих го подарила на нищо неподозираща жертва, която си няма представа каква бомба тиктака под обвивката.
Е, само ако изрично е намекнато няколко пъти (да сме сигурни), иначе не бих рискувала.

Мацнах си по ръцете от пробичката, която имам на този забележителен аромат. Ами  newsm78..... аз не бих го избрала за подарък. Интригуващ и вълнуващ аромат, но, според мен е неносим. На моята кожа е дървото в сауната + църковна кадилница. Петигринито се опитва да се обади в композицията, но не се получава при мен. Надделява църковното, което е кедъра, според мен. Може би ню-ню количество за специален случай... като модел от haute couture колекция...

P.S. Като бръкна в пликчето с пробички, не мога да устоя на изкушението и пробвам поне още нещо. Сега нацелих Boise Fruite Montale. Ухае ми на хубав одеколон, унисекс и много летен. Не си го представям да се пръскам с него, но, ако не беше толкова скъп, щях да го купя, за да пръсвам около мен и да си го мириша като ароматерапия.

Последна редакция: чт, 08 авг 2013, 00:34 от рак-щрак

# 431
Ох, много трудна работа това с подарряването на парфюми, наистина.
Аз затова избягвам да подарявам, а най-добре да получавам! Mr. Green

# 432
  • Sofia
   Атти, Бижy, много ви благодаря за обогатяването на парфюмната ми култура. Честно казано, нямах си и на представа, че така стоят нещата с някои аромати. Това вероятно ще затрудни до известна степен бъдещия ми избор, когато са налице и двете опции, въпреки че май повечето парфюми са в един от двата варианта, или поне тези, на които съм хвърлила око...  Flutter

А, Бижy, ти ме накара да се замисля и да направя бърза проверка, защото аз също съм била притежателка на Инсълънс, без да взимам в предвид, парфюм ли е, водица ли е, при покупката и, за щастие, непреднамерено съм попаднала на второто.  Laughing Защо ли за късмет? Ами, защото аз съм от онези податливи на обсебване госпожици, любителки на отчетливо силни и наситени аромати, които обгръщат цялата ми осезаемост. Друг път, като имам колебания ЕДП ли да е, ЕДТ ли, ще питам първо вас, че вие сте големи експерти.   bouquet

P.S.: Май е правило обаче, ЕДП да е по-скъп от водата, или поне това са моите впечатления до момента.  Rolling Eyes

# 433
Бе аз в пустиня не съм била, но се излежавах на 35 градуса в 14 часа по обед на една доволно широка плажна ивица до преди 5 дни, като по това време температурата беше такава, че спокойно човек можеше да си опържи яйца на пясъка и честно, пясъкът не мирише така, както твърдят за L`Air du Desert Marocain - напечено, пустинно и т.н.. Thinking В Мароко може да е друго, знам ли... при наличие на камили, сигурно ароматът е друг.  Mr. Green
На мен лично ми е сходен по усещане с едп на Le Baiser Du Dragon, с малко добавено от едп на Nu YSL и не безкраааайно различен като аромат от тези двата. Бих могла да го нося, защо обичам и двата горепосочени парфюма и не го намирам за страшен, но не бих го подарила на никого, освен на Бубанка евентуално. Crazy

# 434
  • София
  Друг път, като имам колебания ЕДП ли да е, ЕДТ ли, ще питам първо вас, че вие сте големи експерти.   bouquet

P.S.: Май е правило обаче, ЕДП да е по-скъп от водата, или поне това са моите впечатления до момента.  Rolling Eyes
Абсолютно винаги можеш да разчиташ на отзиви в темата, целокупният ценз тук е изключително мощен  Mr. Green а момичетата винаги са безкрайно отзивчиви   bouquet За всичките години е имало неотговорени въпроси не повече на брой от пръстите на една ръка  Grinning

Да, обикновено едп е по-скъп от едт, което отново нищо не значи Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт