Парфюмни размисли и страсти - 173

• 67 819
  • 754
  •   1
Отговори
# 645
И отново съм в издирване на парфюм за моя зет като мед Mr. Green, на който винаги подарявам парфюм за РД, като всеки път много го харесва и очаква пак да го изненадам приятно. Лошото е, че съм подарявала всичко, което харесвам и беше интересно да търся нещо ново и интересно и за мен. Много ми хареса http://www.fragrantica.com/perfume/Hugo-Boss/Boss-Bottled-Night-8825.html.
Всички мъже и жени в офиса го харесаха. Кажете и вие пет приказки за него, ако го познавате. Не блести с някакви супер качества, но е сияен, хубав, лесен за носене и секси. Мисля, че е чудесен избор за подарък.

За Boss Bottled мога да кажа едно - носи се от много мъже, нo не познавам нито един, който да го прави за собствено удоволствие, а поради простата причина, че жените много го харесват. Което се потвърждава и от предишните мнения. Не познавам найт фланкъра, но оригиналът определено не ми харесва.

# 646
  • София
kovatcheva, Nathalie - предполагам, че от Бюти Зоун и Дъглас ще оглеждате за подарък, затова ще предложа 2-3 неща, които знам, че там са налични за тест и мисля, че биха се харесали...

Boucheron -  Jaipur Homme Limited Edition

- много ми допадна този парфюм, защото започва свежо, леко, но с времето се развива към по-сладък и топъл аромат. Намирам го за чудесен избор за подарък.

Ето и още две хубави/според мен/ идеи

Etienne Aigner - Aigner |man|2

Mont Blanc - Legend

На Mont Blanc - Legend, май се предлагаха за тест и лимитираните версии.  Simple Smile

# 647
  • София
Привет, банда  Hug
Завърнах се аз от море още преди седмица, но още не мога да се настроя да пиша  Wink
С изключение на една парфюмна среща в края на почивката, нищо паметно в ароматен аспект не ме е изкарало от отпускарския мързел. За двете спортни събития се доверих на Ермес (на които май все по-често залагам  Blush) - за по-голямото изпитание заложих на Elixir des Merveilles  Heart Eyes (който, да, нося май само лятото, защото именно сега усещам смолите най-добре), а за по-кратката дистанция се поглезих с Ambre des Merveilles. Еликсира го усещах и след двучасовия "престой" в солена вода, а Амбър-а нямаше кога да ми избяга за едната миля Wink За сметка на това пък, преди втория маратон, неволно направих такъв "курбан" че вилата още мирише  Mr. Green Изпуснах миниатюрка Ауд Испахан, в която за щастие имаше само 2-3мл, които на секундата попих с кутийката на минито (много добре попива, качествен картон използват Диор  Laughing), след което и със салфетка. Това хубаво, но някак в целия този процес съм успяла и да стъпя в локвичката, в резултат на което единият ми крак ухаеше напоително на рози и ауд до следващата сутрин (вкл. след 2 душа  Whistling). 

Почти веднага след отпуската отскочих и до обичайната дестинация с надеждата вече да е на линия новият Ермесанс, но греда, обучението на консултантите ще е в средата на септември. Ще си гриза ноктите от любопитство още един месец  Wink За сметка на това пък пробвах 1932 от ексклузивите на Шанел и Gris Montaigne от ексклузивите на Диор. 1932 ми хареса, много симпатичен цветен букет, за всичките 30 минути, които благоволи да поседи на кожата ми. Следващият път ще трябва да тествам по-сериозно, т.е. да се напръскам аз, а не да оставя консултантката  Laughing Gris Montaigne пък ми хареса в началото (цветно-свежо), след което се появи някаква ужасна компотена сладост, докато накрая на улегна до нещо подобно на Ботега Венета. Ще си трябват допълнителни тестове, но средната фаза определено скофти нещата този път.

На летището - скука. Излезли са някакви нови генерични бози основно. Интересна ми се стори олекотената версия на La vie est belle, от която са позабърсали сладостта, но пък са добавили леко мухлива нотка. Далечно ми заприлича на Shalimar Parfum Initial. Пуснали са и интензивни версии на Elie Saab Le Parfum и Baiser Vole. И двете ми харесаха на първо четене. Elie Saab  е още по-нагнетен, още повече меден, но пък неочаквано за мен не е задушлив. Базата е по-мускусна и с (повече) амбър, седи по-класно. Baiser Vole пък е толкова близък до оригинала (ЕДП), че при тест на сляпо едва ли бих различила кой кой е. Може би все пак повече напомня на интензивната версия в малката златиста бутилка.

И последно, на летище София (магазина на втория етаж) вече има Jour d'Hеrmes и двата нови колона на Ермес - мандарината и нарциса  Flutter

# 648
Eли, и продавачката да те напръска и шишето да си изсипеш на главата 1932 си е 30- минутен и няма оправия.
И аз за втори път тествах новия олекотен Ланком и за втори път ми хареса. Дали пък няма да се изненадам сама себе си?! Whistling Mr. Green

# 649
  • София
И аз го тествах, по-хубав е от предишния, но няма да го придобивам, понеже ми омръзна миналата зима. Май ще се придържам към Шалимар / Инсоленс тая зима.  Heart Eyes А есенно ще си карам на Ботега Венета, Амбровоте Мерве и Средиземноморските (пристрастена съм направо  Mr. Green).

Иначе тествах Плас Вандом, траен е, но ми идва твърде белоцветен и не е мой.

Тествах и новата Кристалин Омниа, много е слаба и нетрайна, иначе не е лош аромат, дървесен, по-изчистен от предишните версии, но няма да се придобива и тя.

Deziderata, като те прочетох още по-силно се надъхах за Флоработаника...  Heart Eyes (Още не съм го тествала...  Embarassed   и почвам да се чудя дали да не взема да си го поръчам директно!)

# 650
Петя, ако обичаш розови рози и мента ще ти хареса. Аз съжалявам, че нямам къде да го пробвам отново за да съм сигурна, но ще го придобия. Rose Splendide си остава за мен перфектната роза, но искам още роза, в по-различен стил. Чудя се защо...Embarassed
Пролетта и лятото  са по-подходящ сезон мисля.

# 651
  • Чукарландия
Ели, кои са интенз версиите на Ели Сааб и Baiser Vole? Hug

# 652
Ели, кои са интенз версиите на Ели Сааб и Baiser Vole? Hug

Не съм Ели,но ето: http://www.fragrantica.com/perfume/Elie-Saab/Le-Parfum-Eau-de-Pa … ntense-18517.html

# 653
Хмм.... носих Шанел 1932 често това лято. Беше "сериозният" ми парфюм. Върху мене е със сигурност повече от 30 минути (с климатик на затворено го усещам целия ден), а не пръскам много по принцип. Аз всъщност го харесвам заради тихата му елегантност, но може и химиите ни да са различни. Пробвайте не само на ръка  Peace  И моите първи представи бяха главно за цветен, но след носене откривам и един много лек, загатнат и почти шипров елемент с типичната изискана пудреност (загатната) в драй-дауна за някои на Шанел. Драй-даунът ме убеди, че ми харесва  Heart Eyes

Казвала съм и друг път за "Дяволската Роза" на Розин, която е много приятно роза-мента съчетание, ако някой търси такова. Иначе друга приятна, модерна и розова роза е Розовата Вода на Диптик, но без мента. Напоследък върху мен ванилията избива повече от колкото искам при Rose Splendide, и тоя на Диптик е по-малко сладък.

И аз нищо друго интересно не открих това лято след Мандарината на Ермес, която доста нося напоследък в жегите. На влажно се развива страхотно.  

# 654
  • Germany
И последно, на летище София (магазина на втория етаж) вече има Jour d'Hеrmes и двата нови колона на Ермес - мандарината и нарциса  Flutter
Ели, това беше удар под кръста! Thinking Crossing Arms Twisted Evil
Знаеш колко искам мандарината и колко ми е слаб ангела, а момента хич не е подходящ за нови неща, и малко ми трябваше... Ще го мисля до утре сутрин Wink

# 655
  • София
Като сме заговорили за рози вчера пробвах най-накрая Kâshân Rose The Different Company. Не е лош, но за мен като любителка на розите не е уау! Аз през август си изпръсках с голям кеф една 10 мл отливка от Paul Smith Rose! Сега продължавам с Moroccan Rose The Body Shop! Също много харесвам Encre Noire Pour Elle Lalique и Ferré Rose Princesse Gianfranco FerreHeart Eyes

Ммм, роза с мента звучи прекрасно!  Flutter Определено ще го издирвам за тест! Както и другите споменати!

# 656
  • The Evergreen State
Момичета, аз съм писала преди, но да ви кажа и сега че имах неприятна случка с Флоработаника. Пръснах си от него на ръката в сефората и то само веднъж (началото на лятото беше) и веднага след това се качих на автобуса. Жената която седеше до мен се оплака че й става лошо от парфюма ми  Sick и аз се почувствах много неудобно. Наистина началото на Флоработаника е много пронизително цветно-химично и ако не обичате такива аромати може да се разочаровате от поръчка без тест. Иначе като улегна на ръкава ми по-късно реших че не е лош парфюма  Hug.

# 657
  • София
Днес пробвах  Precious Oud  на Van Cleef & Arpels от колекцията им, която вече се продава в БЗ. Много полиран и загладен, напомня ми мирис на манов мед, което дори не се сещам в момента точно какво е. Хареса ми, може би защото просто съм зажадняла за по-плътни миризми. Нищо не стърчи, имало даже тубероза, но е подпъхната под дюшека. Но и е прекалено прибран, никакво излъчване, усеща се само с допрян нос.

За лекият Хубав живот - пак ми се стори лепкаво сладък, с тази захарна нотка начело, но може би просто не му дадох време да се развие.
Напоследък съм като спартанец, носи ми се само парфюм с една молекула, но отливката ми от Molecule 01 свършва. Thinking

# 658
  • Чукарландия
Така и не можах да се запозная с Нинфео Мио-то. Има ли общо с She Wood Velvet Forest Wood DSQUARED² или аз съм си внушила тази прилика?!? Thinking

# 659
  • София
Кажете ми нещо за Baby Phat Goddess?

Общи условия

Активация на акаунт