ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 30

• 57 083
  • 746
  •   1
Отговори
# 465
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Кажете с 2 думи за неразбиращите езика!

накратко: един блогър се опитва да получи отговори от "лекари без граница" на следните въпроси:

как се финансират
какъв статут имат в Сирия - дали са легално с визи или нелагално
в какво се състои работата им (отговарят, че лекуват всички, които се нуждаят от помощ и блогърът пита дали лекуват и бунтовниците) в допълнение на това обясняват, че имат 5 болници в северната част на Сирия и помагат при раждане и са имунизирали 75 000 деца.

общо взето не разкриват как се финансират, не отговарят дали са легално или нелегално там. на директните въпроси отговарят с добре формулирани готови изречения.
коментарите отдолу също са интересни, ама ще ми е трудно да ги обобщя.

Последна редакция: чт, 14 ное 2013, 11:46 от asyalein

# 466
  • Варна
Прясно инфо от Варна.
ХЕИ-Варна е пуснало по джи-пи-тата списък с неваксинираните деца на 6 г. с изискване до края на месеца да бъдат ваксинирани заради "пробив на полиомиелит във варненска област" или да има отказ от родителите.
Сега от мен се иска да ида да подпиша утре сутрин, че отказвам ваксината, пък "после ХЕИ ще види какво ще прави".

Някой да има подпбно инфо?

# 467
Благодаря!

# 468
Прясно инфо от Варна.
ХЕИ-Варна е пуснало по джи-пи-тата списък с неваксинираните деца на 6 г. с изискване до края на месеца да бъдат ваксинирани заради "пробив на полиомиелит във варненска област" или да има отказ от родителите.
Сега от мен се иска да ида да подпиша утре сутрин, че отказвам ваксината, пък "после ХЕИ ще види какво ще прави".

Някой да има подпбно инфо?

Навсякъде е така... Имат писмо от МЗ, влез в страницата на РЗИ-Варна и виж...

# 469
  • София
Май и в София са ги погнали, защото вчера една приятелка ми се оплака, че личната лекарка настоява и не можела повече да отлагат. Сега ще пробват да минат на комисия да я отложат поне.

# 470
  • Варна
Прочетох. Не пише нищо за срок, нито за писмени откази. Това явно е "между редовете".

Hellche, защо просто не откажат?

# 471
Според мен, ако дадат информирано съгласие, то тогава може да се откаже. Иначе какво ще подписвате?

Моноваксината за полио е жива и се приема през устата.

# 472
Здравейте момичета!
Детето ми декември месец става на 7 години и ЛЛ ни търси за проба манту, аз се двуумя. Тя до сега има всички ваксини. Но вече станах много предпазлива. Детето е родено 2-ра степен недоносено, треперим за всичко и от всичко. Изчетох доста неща и все пак не мисля, че имам лично информирано мнение на нивото на много от вас тук - моля, кажете ми вашето становище, да слагаме или да откажа тази реимунизация.

# 473
Моноваксината за полио е жива и се приема през устата.

Не всички... Имовакс Полио, която се поставяше преди Пентаксим беше умряла... По-горе пуснах едно решение на ВАС във връзка с вреда от живата полио ваксина... По същото време (2006 г.) в България се преустановява използването на живата полио ваксина...

djasra, не е важно какво ще кажем ние, а ти да вземеш решение, в което си убедена... Прочети тази тема и питай тук или там, ако нещо не ти е ясно за Манту и/или БЦЖ - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=222349.0

# 474
  • София
Hellche, защо просто не откажат?
Не знам, това си е тяхно решение. Каквото зависи от мен като съвети и мнение съм дала, но нали знаете, такова решение всеки трябва да го вземе сам за себе си.

В тази връзка преди малко мъжа ми е бил при личния лекар за някакви профилактични прегледи и той му е казал, че трябва да каже на брат си да заведът племенника за полио ваксина, защото ги били погнали заради бежанците. Той е на 10 години и ми стана интересно защо искат да слагат.... и в такъв случай след като не е от задължителните по имунизационния календар, могат ли да задължат родителите на по-големите деца да сложат допълнителна ваксина? Питам от любопитство, тъй като тяхното семейство не е против ваксините и само предадохме информацията, без да изразяваме нашето мнение.

# 475
При епидемии могат, доколкото помня от това, което четох в закона.

Преди с ромите си миеха ръцете, сега с бежанците Simple Smile.

# 476
  • Варна
Според мен, ако дадат информирано съгласие, то тогава може да се откаже. Иначе какво ще подписвате?

Предполагам, че ще пусне лист за преглед, амбулаторен ли се казваше, и на него ще напише, че майката отказва ваксина, което аз трябва да подпиша.
Доколкото четох назад, няма такъв формуляр като информирано съгласие.

# 477
В тази връзка преди малко мъжа ми е бил при личния лекар за някакви профилактични прегледи и той му е казал, че трябва да каже на брат си да заведът племенника за полио ваксина, защото ги били погнали заради бежанците. Той е на 10 години и ми стана интересно защо искат да слагат.... и в такъв случай след като не е от задължителните по имунизационния календар, могат ли да задължат родителите на по-големите деца да сложат допълнителна ваксина? Питам от любопитство, тъй като тяхното семейство не е против ваксините и само предадохме информацията, без да изразяваме нашето мнение.

Не... А родителите на по-големи деца с пълен имунизационен статус не би трябвало да се поддават на подобни внушения, защото реално погледнато при 5 дози (толкова са в ИК) ако не са защитени, то и при 6 няма да са... От друга страна, ако 5 дози не защитават, то почти никой в БГ не е защитен...

# 478
  • Пловдив

Предполагам, че ще пусне лист за преглед, амбулаторен ли се казваше, и на него ще напише, че майката отказва ваксина, което аз трябва да подпиша.
Доколкото четох назад, няма такъв формуляр като информирано съгласие.
Аз така направих...подписах се на амб.лист и това беше Peace

# 479
От трета страна, важното е да се слагат там някакви ваксини, па к'вото стане.
Мамка му, в днешно време на нищо и никого не можеш да вярваш.

Общи условия

Активация на акаунт