ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 30

• 57 071
  • 746
  •   1
Отговори
# 480
  • Варна
Според мен, ако дадат информирано съгласие, то тогава може да се откаже. Иначе какво ще подписвате?

Предполагам, че ще пусне лист за преглед, амбулаторен ли се казваше, и на него ще напише, че майката отказва ваксина, което аз трябва да подпиша.
Доколкото четох назад, няма такъв формуляр като информирано съгласие.
Аз така направих...подписах се на амб.лист и това беше Peace
Simple Smile Благодаря!

# 481
Аз малко не съм наясно с ГНМ,как так няма вируси,а пък в една статия по-нагоре се твърди,че полио ваксините,американските май, са замърсени целенасочено с някакъв раков вирус SV40! Може би не съм разбрала правилно

Вируси има! Има открити такива, НО разликата е в това, че те не са болестотворни, а са си част от всяка клетка. Оттам нататък някой се прави, че вижда нещо, рисува си го, дава си му име и го слага във ваксина или някъде другаде.
В крайна сметка аз ако се разболея от нещо "вирусно", никой не си прави труда да ме изследва и да изолира съответния вирус, за да се докаже, че наистина той е причината. А точно това трябва да се прави!!! Приема се, самоподразбира се, щото видиш ли някои умни глави казали, че в момента "върлува" еди-кой си.

# 482
# 483
  • Варна
Ходих, подписах се на амбулаторния лист, където пише "майката отказва да бъде приложена реимунизация Тетраксим на 6 г. Запозната е с предписанието от РЗИ за разпространението на див щам на полиомиелитния вирус в района, въпреки това отказва да бъде приложена ваксината".
Подписах се и в тетрадката, където си водят всички ваксини.
Не болеше  Mr. Green

# 484
  • Пловдив

Сладурка  Hug

# 485
  • Пловдив
Peace
По-важното е,че детето не го е боляло...в буквалния смисъл Wink Щото моя син ме пита вече няколко пъти нали няма да го боцкат като другите деца...щото едното приятелче много го боляла ръката/явно от Манту-то/ и като го докоснели и пищяло...

# 486
  • Варна
Моят син доста чува как коментираме ваксините и една вечер ме пита "Мамо, какво е това ваксина?"
Та доста цветущо му обясних за инжекцията и гадориите вътре, от което той заключи "Ааа, не го искам това  Naughty"
 Laughing

# 487
извинявам се ,че нахлувам така, знам ,че може би не е тук мястото, вече пуснах тема ,но не знам дали някой ще я види  и за това се надявам да ми помогнете .
Трябва да се изследвам за алергия към ваксината за тетанус и дифтерия, тъй като последните 2 месеца отключих някаква алергия и още не знам при кой алерголог да отида, за сега унг( защото пробема е свързан със сенна хрема )ми е предписал ксизал и се чувстам добре, знаете ли къде мога да се изследвам за алергия към въпросната ваксина в София.
Аз също не съм много по ваксините и даже избягвам да слагам повечето , но тази специално за тетанус много ме е страх ,че не ми е бита ,трябваше на 25 да ми я бият а сега съм 27 и постоянно се шашкам за най малкото, преди седмица се наложи съфорумка да ме успокоява за драскотина на палеца сега пък заради синузита слагам морска сол и мисля че се изгорих , прилича ми на 1 ва степен и дано не стане няккаво усложнение, но пак ми е притеснено
За другите ваксини ги избягвам и съм много против противогрипните .
Стана малко дълго, извинявам се за което , ще съм признателна ако някой ме упъти за теста.

# 488
  • Кафе,грим и без да мечтая, днес пак ще бъда силна!
но тази специално за тетанус много ме е страх ,че не ми е бита ,
Всъщност не разбрах поставена ли е ваксината?
След поставянето й ли се отключи алергията?
В какъв период след поставянето започна всичко?

Последна редакция: сб, 16 ное 2013, 10:22 от pettesa

# 489
  • София
belladona86, обади се тук да попиташ или отиди на място: http://www.ncipd.org/?category=7&section=12 и не забравяй да кажеш, че пиеш Ксизал, защото ти си покрита с в момента с препарат и тестът вероятно няма да бъде реален.

И да допълня: не изпадай в паника, аз не съм ваксинирана планово никога против тетанус, и само веднъж в Пирогов след ухапване от куче някъде около 95 г. и някак си все още кретам  Grinning.

# 490
Ако прочетеш малко за тетануса, че разбереш, че се страхуваш неоснователно.
Някой знае ли какви са били ваксините за набор 1977? Търсих, но ми излизат само реваксинациите от 25 нататък.

# 491
извинявам се ,че нахлувам така, знам ,че може би не е тук мястото, вече пуснах тема ,но не знам дали някой ще я види  и за това се надявам да ми помогнете .
Трябва да се изследвам за алергия към ваксината за тетанус и дифтерия, тъй като последните 2 месеца отключих някаква алергия и още не знам при кой алерголог да отида, за сега унг( защото пробема е свързан със сенна хрема )ми е предписал ксизал и се чувстам добре, знаете ли къде мога да се изследвам за алергия към въпросната ваксина в София.
Аз също не съм много по ваксините и даже избягвам да слагам повечето , но тази специално за тетанус много ме е страх ,че не ми е бита ,трябваше на 25 да ми я бият а сега съм 27 и постоянно се шашкам за най малкото, преди седмица се наложи съфорумка да ме успокоява за драскотина на палеца сега пък заради синузита слагам морска сол и мисля че се изгорих , прилича ми на 1 ва степен и дано не стане няккаво усложнение, но пак ми е притеснено
За другите ваксини ги избягвам и съм много против противогрипните .
Стана малко дълго, извинявам се за което , ще съм признателна ако някой ме упъти за теста.

Аз се изледвах за алергии в клиниката по алергология, 26 лв струваше теста.
Листовката, която аз четох на ваксината за/против Simple Smile тетанус, не даваше никаква информация за състава и, също и за страничните и действия. Не знам как ще те изледват.  Thinking

# 492
  • София
Прадполагам, че ще трябва да си закупи една доза от ваксината и с нея ще тестват с надраскване.

# 493
Мисля никой никъде не прави тестове за алергия към ваксини.  Crazy

# 494
Мисля никой никъде не прави тестове за алергия към ваксини.  Crazy
bowuu  сакън, еретична мисъл, алергия от ваксина, нЕма такова животно!

Общи условия

Активация на акаунт