ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 30

• 57 040
  • 746
  •   1
Отговори
# 555
Стига бе. Sad

# 556
  • Пловдив
 smile3518 Май сме отхвърлени от всякъде...

Стелт,благодаря!

# 557
  • Пловдив
Нямаше как да напишат и да мислят друго.Тях това положение ги устройва идеално.Не мислите,че те искат нашите деца да са здрави и неувредени

# 558
Няма как да се борим срещу фармацевтичната мафия.Става така,че всеки трябва да спасява себе си и децата си сам.Как да разчиташ на държава,институции,съд?Предполагам ,че там има намесени интереси на много високо ниво и става въпрос за пари,които даже не мога да си представя колко са.Ваксини,лекарства-свързано е и е страшно... Нарко мафията е нищо пред фармацевтичната мафия...

# 559
Е, не увисвайте сега...  Simple Smile   Аз да ви кажа също съм разочарована, защото очаквах хубав спаринг с МЗ и изобщо цялата скапана система, тъй като знаете какви противоречия има в законодателството, особено с информираното съгласие, което хем ни се дължи, хем не... Също противоречията със задължителната предучилищна, на която неваксинираните деца нямат право... Има обаче нещо друго, което научих с годините... То е, че дори и да бяхме спечелили това дело, нищо в България нямаше да се промени... Ние не целим глоба за България, а тя щеше да получи само и единствено това... Да, едно положително решение от ЕСПЧ щеше да ни даде добра позиция за обсъждане на въпроса в общественото пространство и не подценявам това, но работата отново трябваше да си я свършим ние в България, а не някой отвън с вълшебна пръчка да промени законите ни и отношението на МЗ като цяло към гражданите в тази държава... Без натиск от гражданското общество, което да отстоява правата си нищо няма да стане... В момента това общество е дълбоко лъгано и заблуждавано, че неваксинираните хора са ходещи зарази, едва ли не Онази с косата, където минат сеят болести и смърт... С или без решение от ЕСПЧ, имунизациите от имунизационният календар на България още дълго време ще останат задължителни...

# 560
За да има положителна промяна трябва да се осветли и разясни проблема, НО повечето хора отказват да са отговорни за здравето на децата си и за собственото си здраве. Повечето ми познати даже не искат да ме изслушат, защото като не знаят им е комфортно! Жалко! Всеки ще се спасява както сметне за добре!

# 561
Новото правителство изведнъж реши да действа по въпроса с неваксинираните. Всички лични лекари трябва да напишат списъци с неваксинираните деца по ИК. Може би тази заповед е от днес, но не съм сигурна. Вече има комисии за отлагане на ваксини във всички големи градове, каквито до вчера нямаше. Засега не се знае какво ще реши правителството, когато получи тази информация. Остава само да чакаме.

# 562
  • София
stelt77, кофти, но не пречи да се опита пак. Имам молба към теб: ако можеш да ми изпратиш на лични копие от жалбата.

Инера, откъде идва тази информация?

# 563
  • Варна
Новото правителство изведнъж реши да действа по въпроса с неваксинираните. Всички лични лекари трябва да напишат списъци с неваксинираните деца по ИК. Може би тази заповед е от днес, но не съм сигурна. Вече има комисии за отлагане на ваксини във всички големи градове, каквито до вчера нямаше. Засега не се знае какво ще реши правителството, когато получи тази информация. Остава само да чакаме.
Това писах и аз на предните страници - че са метнали джипитата да ваксинират децата или да получат подпис за отказ. Поне от 1-2 месеца е. Официалното обяснение е проблемът с бежанците.
Ако отворите например сайта на ХЕИ-Варна, има такова съобщение.

# 564
Да, може би е от 1-2 месеца, но сега да е крайния срок да докладват тези, които продължават да отказват ваксиниране. То и аз искам да зная какъв е броя на неваксинираните деца. Какво лошо има в това да се знае бройката само като информация? Докога ще играем на криеница, нали се борим за демокрация и прозрачност.
А какво общо има проблемът с бежанците? Техният ИК е почти като нашия, дори допълнително тук ги ваксинираха, щото не всички са носили документи, че са ваксинирани.

# 565
Атопичния дерматит е кожно заболяване, понякога съпровожда Алергията към белтъка на кравето мляко, при други може да съпровожда друга алергия - например препарати, прах за пране, червени храни, портокали изобщо към всичко. Моето дете имше АБКМ без АД. Може и от сухия въздух в помещенията да се изприщва детето.
Как тогава разбра, че детето ти е с АБКМ, като е било без обриви? Защото при моето бебе обривите са единствения симптом и то в най-тежката форма според лекарите.

Считам, че в по-голямата част от случаите различните дерматити са в следствие на ваксинации...

това далеч не е така.
дерматитите се отключват от много неща хранене, околна среда, стрес, наследствена предразположеност и т.н.

моето дете не е ваксинирано, но това не е означава, че се вторачвам във всяко неразположение или обрив.
И аз мисля, че ваксините може да са първопричината за АД и АБКМ. Първо - защото това не са наследствени заболявания, второ - защото никой не може да гарантира, че не съдържат чужди белтъци и трето - АБКМ и АД изчезват към третата година на детето, когато вече е изминало доста време от последната ваксина и организма се е поизчистил.
Възрастните хора, които си слагат всяка година противогрипни ваксини също се сдобиват изведнъж с АД. И когато се откажат от ваксините, то АД изчезва.

А вие сигурни ли сте, че стреса и шока при убождането на бебето не може да причини увреждане на зрението?

# 566
  • Близо до морето (200 м)
Атопичния дерматит е кожно заболяване, понякога съпровожда Алергията към белтъка на кравето мляко, при други може да съпровожда друга алергия - например препарати, прах за пране, червени храни, портокали изобщо към всичко. Моето дете имше АБКМ без АД. Може и от сухия въздух в помещенията да се изприщва детето.
Как тогава разбра, че детето ти е с АБКМ, като е било без обриви? Защото при моето бебе обривите са единствения симптом и то в най-тежката форма според лекарите.

Считам, че в по-голямата част от случаите различните дерматити са в следствие на ваксинации...

това далеч не е така.
дерматитите се отключват от много неща хранене, околна среда, стрес, наследствена предразположеност и т.н.

моето дете не е ваксинирано, но това не е означава, че се вторачвам във всяко неразположение или обрив.
И аз мисля, че ваксините може да са първопричината за АД и АБКМ. Първо - защото това не са наследствени заболявания, второ - защото никой не може да гарантира, че не съдържат чужди белтъци и трето - АБКМ и АД изчезват към третата година на детето, когато вече е изминало доста време от последната ваксина и организма се е поизчистил.
Възрастните хора, които си слагат всяка година противогрипни ваксини също се сдобиват изведнъж с АД. И когато се откажат от ваксините, то АД изчезва.

А вие сигурни ли сте, че стреса и шока при убождането на бебето не може да причини увреждане на зрението?

АБКМ се открива и като има кръв или слуз в изпражненията, не е задължително да има обрив.

И моето дете не е ваксинирано, но е с АД (във възможно най-тежката му форма беше от 3-месечен до 7 мес., когато един хомеопат го спаси) и АБКМ. Скоро ще стане на 3, но не мисля, че ще отшуми съвсем близките 2-3 години.

Стрес и шок при убождане при моите бебета (при взимане на кръв за изследване) е нямало. Присъствала съм, все пак, дори не забелязваха, че нещо става.

# 567
Проявата на АБКМ при моето дете беше разстройство със слуз. Повлия се само от диетата след 1 годишни мъки да разберат какво му има. При нас освен кравия белтък дразнител бяха и червените храни - цвекло, чушки, домати, диня...

# 568
# 569
  • Обетованата земя
Влизам да споделя, че ние отказахме 3 ваксини на дъщеря ми, на година и 4 м, едната от които е 4я прием на Синфлорикс. И тя направи една певмония от нищото, и вчера ,10 дни след това пак вдигна температура и сега чакаме изследванията да видим дали не я повтаря. Почти съм сигурна че педиатърката ще ми подчертае, че този сценарии можеше да се избегне с ваксината, но от друга страна, малката има 3 приема от тази ваксина, а и пневмониите могат да бъдат причинени от поне още 7 бактерии (нашата беше бактериална). Пиша го, защото имам нужда да чуя обратното мнение, малко съм разколебана ако ме натиснат да я поставя, дали да не я поставя, макар да съм вътрешно убедена че не е добре. И мъжът ми се зачуди за тази ваксина.

Общи условия

Активация на акаунт