ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 30

• 57 022
  • 746
  •   1
Отговори
# 615
знам че може би е налудничаво, но преди известно време гледах един научно популярен филм,
в който така някак между другото се спомена за връзка между компютърният софтуер, нано технологиите и медицината. и точно се спомена за имплантиране на микро чипове именно чрез ваксинирането. ние тогава се смяхме , че вместо като кравиете с бижу на ухото, за хората са измислили интелигентно решение.
лошото е че винаги има истина дори в това което ни се струва невъзможно или налудничаво. естествено казаха че проекта е с цел ако човекът е в пред инфаркт или инсулт веднага да се подадял сигнал от чипа ?!?!?
а с нанотехнологиите може всичко да ти направят без дори да забележиш. както с йодирането на солта .
и ако човек може все пак да се предпази от иглата сваксината, то понякога не знаеш дори можеш да бъдеш подтинат без да знаеш да си сложиш чипчето.
та каквото такова. желая на всички весело посрещане на Новата година

# 616
usmihnelka, какво имаш предвид с йодирането на солта? Заинтригува ме Simple Smile

# 617
Отказах ваксините е родилното. Мънинката се роди лятото с някаква кожна инфекция, заради което започнали веднага с антибиотиците и всичко това ми го казаха след като обявих отказ от ваксини, на което ме изгледаха с недоумение. Както и да е. Месец след това ми пратиха покана в РИОКОЗ. Не съм записвала детето на ЛЛ, защото предстоеше да заминаваме в чужбина. Обадих се в РИОКОЗ и обясних на една всъщност мила дама, че заминаваме и ще мога да отида при тях за разговор зимата. Тя каза ок, чакаме ви зимата. Да, но зимата не можахме да се върнем в БГ и да ида там. И сега искам да питам какво следва след като не съм се явила? Веднага акт? Къде ще ми го съставят и как ще ме уведомят ако аз не съм там? А колко време имам да го платя и мога ли да го обжалвам на база кожната инфекция? Оф, много въпроси, дано някой знае.

Последна редакция: чт, 02 яну 2014, 17:14 от caramelle

# 618
usmihnelka, какво имаш предвид с йодирането на солта? Заинтригува ме Simple Smile

навремето е взето решение да се води профилактика за проблемите свързани с щитовидната жлеза и недостика на йод в организма. та са решили както всичко останало и йодът да се приема заедно с храната - така е най-лесно и удобно. та нещото което се използва от всички е солта и за това са решили да я обогатят с йод. та на всичко което пише " йодирана сол "  означава че солта е допълнително обогатена с йод. та след като се установило че този експеримент е довел до много вреди и предозиране с йод, сега има и сол която не е йодирана, ама тия които са попаднали в статистиката със страничните ефекти............сами да се оправят.
може да е малко крайно, но за мен най-големият враг на човека е хранителната индустрия. има един филм на hbo "храна оод". та който се интересува от това какво точно си купува от магазина и си слага в устата може да го гледа.

# 619
Да, това филмче е много показателно. Аз по същия начин смятам, че каквото сами си направим и Господ не може. Според мен до глоба при вас дори няма да се стигне, все пак отиди в РИОКОЗ, говори спокойно с хората и виж какво ще ти препоръчат.
За обжалването ще се разтърся и ще ти пиша, но ти пожелавам до там да не опираш! Simple Smile

# 620
  • Ilkeston
От доста време следя темите, но не пиша. От миналата година сме записани при педиатърка, която казва, че има по-важни неща от това да издава здравна книжка на дете. Днес е срещнала свекърва ми и й е казала, че ако не отидем на реваксинация, ще бъдем глобени с 800 лв. Синът ми е на 6 години от 10 дни насам, има документирани всички ваксини досега (има и допълнителни ваксини заради, които много съжалявам). Гореспоманатата педиатърка била писала вече, че синът ми бил болен, щом не съм отишла, за да ме спаси от наказанието. Той не е боледувал - има ли право тя да си измисля? Утре след работа отивам да я видя, да ме информира за ваксините. За устно предадена информация няма да си подписвам отказа. Ще ви разкажа утре как е минало и ще имам ли среща с РИОКОЗ.  Sunglasses

# 621
  • Пловдив
ще бъдем глобени с 800 лв.

Няма такъв филм и глоба.От написаното разбирам,че не слагаш първа ваксина.Педи ще те докладва в РЗИ и от там,ако те глобят,глобата ще е  50 лв.За всяко следващо такова нарушение макс 200 лв

Последна редакция: пт, 03 яну 2014, 12:11 от ♥Elfita♥

# 622
Да, това филмче е много показателно. Аз по същия начин смятам, че каквото сами си направим и Господ не може. Според мен до глоба при вас дори няма да се стигне, все пак отиди в РИОКОЗ, говори спокойно с хората и виж какво ще ти препоръчат.
За обжалването ще се разтърся и ще ти пиша, но ти пожелавам до там да не опираш! Simple Smile
Да, ще отида, благодаря за отговора, но ще отида чак пролетта, затова исках да знам какво да очаквам

# 623
Да разбирам ли, че първата глоба е 50 лв., а за всяка следваща отказана ваксина по около 200 лв. Rolling Eyes

# 624
Да разбирам ли, че първата глоба е 50 лв., а за всяка следваща отказана ваксина по около 200 лв. Rolling Eyes
Не е фиксирано точно 200 лв. Може да бъде до 200 лв. доколкото разбрах.

# 625
От доста време следя темите, но не пиша. От миналата година сме записани при педиатърка, която казва, че има по-важни неща от това да издава здравна книжка на дете. Днес е срещнала свекърва ми и й е казала, че ако не отидем на реваксинация, ще бъдем глобени с 800 лв. Синът ми е на 6 години от 10 дни насам, има документирани всички ваксини досега (има и допълнителни ваксини заради, които много съжалявам). Гореспоманатата педиатърка била писала вече, че синът ми бил болен, щом не съм отишла, за да ме спаси от наказанието. Той не е боледувал - има ли право тя да си измисля? Утре след работа отивам да я видя, да ме информира за ваксините. За устно предадена информация няма да си подписвам отказа. Ще ви разкажа утре как е минало и ще имам ли среща с РИОКОЗ.  Sunglasses

Въпрос и коментар, сама си правиш изводите...
Въпрос: Детето ти има всички ваксини без Тетраксим за 6-годишните ли?
Коментар: Масово родителите не си знаят правата, а ЛЛ (както и РЗИ) си превишават правата... По имунизационен календар, който би трябвало да следят и спазват ЛЛ (както и РЗИ) ваксината за 6-годишните (Тетраксим) се поставя логично на 6-годишна навършена възраст (така пише в Наредба 15 за имунизациите)... Никъде във въпросната наредба не е споменато, че ваксината се прави точно на рождения ден на децата...  Laughing  Твоят син е на 6-годишна възраст едва от 10 дни, остават поне около 355 дни, в които може да се сложи ваксината без да сте в абсолютно никакво нарушение... И въпреки това ЛЛ вече си позволява да заплашва... Даже ви "прави услуга" като е написала, че детето е било болно, а никой не я пита какво е детето, след като то тепърва е навършило нужната възраст... Отделно в момента се говори и пише за постоянно увеличаващ се брой на респираторните заболявания, чакат грипна епидемия и едва ли не е най-неподходящият сезон за имунизации... Масово родители споделят, че ЛЛ имунизират децата им с Тетраксим още на 5-годишна възраст... Някои лекари се оправдават с изисквания от РЗИ децата да бъдат обхванати до края на календарната година, без значение, че детето може да навършва възрастта съвсаем в края й и да предстои целият период, в който може да се постави ваксината... Някои ЛЛ си позволяват да не издават нужните документи за детска градина през септември месец, ако детето не е имунизирано с Тетраксим, въпреки че детето навършва нужната възраст след септември или както казах и преди е навършило съвсем наскоро 6 години... Всичко това според мен са пълни безобразия и моля родителите да не се "връзват" на лъжи и заплахи, а да си разпечатат имунизационния календар и да не позволяват да имунизират децата им по-рано от предвидената възраст... Да не говорим, че това би трябвало да е наказауемо, но явно никой няма желание да търси отговорност на личните лекари, когато са излъгали, че трябва да имунизират и/или са имунизирали 5-годишно дете с Тетраксим...

# 626
# 627
Най-вероятно повтарям въпрос, но с търсене в темата не открих отговор, а и няма как да открия Simple Smile Моля майки от Пловдив, които не ваксинират децата си да ми пратят на ЛС координати на лекари, които са склонни да поставят фиктивно ваксини. Изключително ще съм благодарна на отзовалите се ! Вярвам, че има такива ! Благодаря предварително !

# 628
  • Пловдив
Най-вероятно повтарям въпрос, но с търсене в темата не открих отговор, а и няма как да открия Simple Smile Моля майки от Пловдив, които не ваксинират децата си да ми пратят на ЛС координати на лекари, които са склонни да поставят фиктивно ваксини. Изключително ще съм благодарна на отзовалите се ! Вярвам, че има такива ! Благодаря предварително !
Мислиш ли,че така явно написано някой ще откликне Rolling Eyes Всеки си пази източника/гърба/,че не се знае от къде ще изскочи заека Wink Не става с питане във форум,а по-скоро чрез познати,приятели и т.н.

# 629
На ЛС, че и на лекарИ чак.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт