ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 30

• 57 023
  • 746
  •   1
Отговори
# 600
  • Пловдив
 Извод от всичко прочетено до тук:
 1. Отлагам максимално дълго ваксината с всевъзможни измислени от мен причини!
 2. Не подписвам никакви документи от сорта, че отказвам всички ваксини!
 3. Ако случайно се стигне до комисия там се оправдавам, че личния не ме е информирал за противопоказанията за ваксината, както и какви могат да бъдат страничните ефекти на въпросната ваксина. Дори листовката не ми дава да си я прочета сама и да взема решение .
4. Комисията естествено ще реши, че ваксини трябва да се сложат. Тогава подписвам Отказ от всякакви ваксини и си понасям последствията с глобите, градинките и т.н.
5.Когато тръгне на училище давам декларация на медицинската сестра, че забранявам да се правят каквито и да е медицински интервенции на детето ми без изричното ми знание и съгласие.

Ако нещо не съм разбрала както трябва ме поправете.
 Но преди да започна да отлагам ваксината ще кажа на ЛЛ, че не искам да слагам ваксина и не може ли да я хвърли в коша и да отбележи, че е сложена. Естествено ще последва лекция на тема: Колко са жизнено важни за здравето на детето ваксините. Ще го изслушам внимателно и ще кажа добре, но не сега защото......(измислям си причина). След няколко месеца сам ще усети, че ваксина, наистина нямам намерение да сложа и ще помисли какво да прави.  Едва ли ще си създаде толкова много главоболия. А и е много близък приятел на родителите ми.  Дано всичко мине наред. Ще докладвам как е минало след няколко месеца  Stop

# 601
Много от линковете от първия пост не се отварят... Материалите ги има в сайта на Александър, но  поради промени в самия сайт явно няма достъп към всичко в момента или линка е друг... Ще ги прегледам, когато имам време и ще ги оправя...  Peace

# 602
Аз вече ги оправих всички. Ако има пропуски - уведомете ме и ще реагирам веднага Wink

# 603
Здравейте,
Не съм писала в темата, но изпадам в тиха лудост при мисълта за ваксини и реакции от тях.
Имам момченце на 2г с поставена БЦЖ и хепатитна. По-късно отключи алергия и педиатърката ни сама отложи останалите ваксини ( за 6 месеца). От тогава аз си правя оглушки. Нямам подписан отказ, нито подписани (фиктивно) поставени ваксини, но в същото време ще трябва да търся варианти за ясла/градина.
Може ли да споделите как сте решили този проблем? Знам, че единият вариант е да търся педиатър, който, уж, да поставя ваксини, но едно, че си харесвам педиатърката, и второ, ми остава реално само 1 ден за смяна на лекар. Има ли други варианти? Буквално фалшива бележка?

# 604
  • София
 newsm78 Какво значи фалшива бележка? За ДГ ти искат здравна карта. В нея лекарят пише примерно, че ваксините са по календар. Но трябва подпис и печат. Откъде ще вземеш печат?
Вариант е частна ДГ. Има такива, които приемат. Или родителски кооперативи. Или лекар, който вписва.
За съжаление недостатъчното финанси често извиват ръцете на хората Sad

# 605
Или съм с грешно впечатление, или не знам - но не мисля, че нося здравната карта на детето, а само имунизационен паспорт или друг документ за поставени ваксини. В частните градини също не са много ОК от идеята, а за кооператив не бях мислила.

# 606
  • Пловдив
но не мисля, че нося здравната карта на детето

Може и да ти я искат.На доста места искат нея.Зависи от практиката на сестрата в детското заведение

# 607
  • София
В детските градини при записване, както и в началото на всяка учебна година искат здравна профилактична карта (поне в нашата е така), където се попълват сложените ваксини. Тъй като ние ходим на частно при педиатър, а личнара лекарка се води само формално, тази карта винаги е попълвана от педиатърката. Не си спомням някога да е слаган печат, тъй като в повечето случаи не съм ходила в болницата да ми ги попълва и съм ги носила без печат. В ДГ никога не са правили проблем от това. Така че би могло да се мине без печат, но не може да си сигурна, защото всяка градина е различно.

# 608
  • Пловдив
всяка градина е различно.

Определено е различно.Трябва да се пита конкретната ДГ.В нашата никога не са ни искали здравно профилактична карта

# 609
За детските градини ми е ясно, че е сериозен зор без имунизационния статус. Моля ви, споделете ми има ли някой отказ за училище или предучилищна именно заради липса на ваксини. И какво правим тогава? Нали уж образованието е задължително и т.н., но у нас законът се чете като дявол - Евангелието.

# 610
Още нещо - много се извинявам ако се повтарям, но темите до тук са в огромно количество и не мога да изчета всичко....
При положение, че заразяването с Хепатит B става по следните начини: http://www.puls.bg/illnes/issue_269/part_4.html  , то защо още през първите 48 часа следва да се сложи такава на новороденото? Сякаш болниците признават безсилието си и възможността в случай на операция или интервенция, да се стигне до заразяване... Не виждам какви полови , кръвни контакти и подобни, са изобщо повод за коментар при едно току-що родено бебе.
Какви доводи са ви изтъквали, ако сте задали подобни въпроси изобщо?
Благодаря още веднъж и отново се извинявам ако наскоро сте обсъждали...

# 611
  • София
sky_high__, някъде бях чела, че го правели, защото можело майката да е заразоносител  Shocked и за да не предаде на бебето. Логика = 0  Laughing Мен ме изследваха един или два пъти през бременността.
Може би наистина имат опасения от зарази в болниците, което съвсем не е невъзможно. Или при зъболекар. 

# 612
Какви доводи са ви изтъквали, ако сте задали подобни въпроси изобщо?

Можело да заразят детето при профилактични изследвания (вземане на кръв) или ако се наложи да го лекуват в болница... Това ми отговориха на мен на този въпрос...

# 613
Тази новина направо ме отчая http://www.zdravedae.com/news/newborns-with-chips-from-2014-and.aquasource
Цитат
От пролетта на 2014-а година на всички новородени в Европа ще бъдат имплантирани подкожни  микрочипове...
Интересното е, че много страни вече са въвели микрочиповете  още с поставянето на задължителните ваксини. Такъв микрочип съдържа информация за едно лице, а схемите от ново поколение GPS вътре в чипа могат да открият човека носител на микрочипа с точност до 5 метра.

# 614
Тази новина направо ме отчая http://www.zdravedae.com/news/newborns-with-chips-from-2014-and.aquasource
Цитат
От пролетта на 2014-а година на всички новородени в Европа ще бъдат имплантирани подкожни  микрочипове...
Интересното е, че много страни вече са въвели микрочиповете  още с поставянето на задължителните ваксини. Такъв микрочип съдържа информация за едно лице, а схемите от ново поколение GPS вътре в чипа могат да открият човека носител на микрочипа с точност до 5 метра.

Спокойно, тази информация липсва от където и да било като официален източник. Аз търсих упорито комбинация от думички "Консултативния комитет по контрол над населението - бебета - 2014 - микрочип", но на английски и не излезе абсолютно нищо (за този комитет пише съвсем други и доста реални неща). Не се притеснявай, това не може да стане толкова бързо, но има такива планове. Най-тъпото е, че изтъкват полза от тях от рода на "край на отвличанията", сякаш не може супер лесно да се заглуши сигнал или да бъде преханат въпросния чип. Лудост до безкрай.
Някой в коментарите по една от копи-пейстнатите статии по този въпрос дори се беше шашнал, че може чрез ваксините да се вкара този чип без знанието на родителя, но ако той наистина е с размера на оризово зърно, то през каква игла трябва да мине???? Конски размер най-вероятно.
Отне невероятно дълго време да се снабдят ветеринарите с необходимия софтуер, за да започнат да поставят чипове на домашните любимци, а за всички хора да не говорим какъв капацитет ще е необходим. Но всичко това наближава....някой ден.

Общи условия

Активация на акаунт