ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 30

• 57 072
  • 746
  •   1
Отговори
# 495
здравейте отново, не ми е правена ваксината и не отключих алергията след поставянето й даже напротив закъсняла съм с 2 год,
Мира за защо казваш че е не основателно? Били обяснила и аз си мисля ,че по скоро се паникьосвам, но знам ли Thinking
Във франция се правят ,но тук не знам и мен ме е страх от поставянето на каквито и да е ваксини за това гледам да ги избягвам но за тетанус малко ме е страх

# 496
От грип не те е страх, но те е страх от тетанус?

# 497
Виж, belladonna86, и аз имам основания за страх точно от тетанус, но има доста литература и статистики по темата - попрочети...и не се давай на първата глупост с"тази година съм планов набор за ваксина"...най- вероятно ти е правена в детството, но ти си знаеш дали или не...въпросът е, че ако изобщо помага и предпазва, то със сигурност давността на да кажем "имунитета' не е 10г точно...я е 5 , я е по-малко, просто някой лапка парички, платени от държавата, уреждайки си цялото население планово на 10 години да се боцка с тяхната химийка.. та да се върнем на въпроса- теб те е страх, че  си закъсняла с цееели 2 год по плановата, а реално ако изобщо си била защитена, със сигурност не си била в последните 4-5-6г...бактерията на тетанус първо живее в почвата, второ става опасна, но не винаги смъртоносна, ако попадне в среда беееЗ въздух...та не всяка рана е рискова, ако е промита и обработена, та не всеки връх на карфица чака тетанус... разчитат на страха ни и ни плашат, но знанието е сила и е добре да я поставиш на твоя страна...  ето на xvisible линка (мноого му благодаря за всиичко, което прави и публикува!!!  newsm20 newsm20 newsm20 newsm20) : http://vimeo.com/66136517   не, че няма право на други мнения във форума или че се налагам, но имам усещането, че трябва да поровиш още малко и да не даваш вяра на всеки док кво казал кога сме "планувани"  за имунизации...  аз си лепнах една планова тет/диф през 2008-ма и съвпадение или не от тогава датира проблемът ми с щитовидната жлеза с/д всички ендокринолози, поглеждайки текущото й състояние... може да е съвпадение, но сякаш повече неща се навръзват в пъзела...

# 498
belladonna86, имаш нужда от информация за тетанус... Коментирали сме много пъти в тази тема... Опитай с търсачката да намериш, много инфо е, не може да се преразкаже в един-два поста...  Peace

# 499
Мисля никой никъде не прави тестове за алергия към ваксини.  Crazy

Текущо заболяване и алергия към някоя от съставките на ваксината са двете противопоказания за слагане на ваксина.

Аз пък все се чудя защо се подписвате, че отказвате ваксините като тук многократно е писано, че трябва да ви дадат първо информирано съгласие.

Сега покрай бременността чета и препрочитам една книга Das Neugeborene in der Hebammenpraxis (Новороденото в акушерската практика) от съюза на акушерките в Германия. Има и доста информция общо за ваксинирането и отделно за всяка болест и ваксина. Ако има интерес мога да препиша тук, но се притеснявам да не окопирам темата...

# 500
От грип не те е страх, но те е страх от тетанус?
Ами, струва ми се ,че тетанус е по опасно...

# 501
# 502
Ако се случи да се направи алергичен шок от ваксина, то тя тогава е противопоказна (след дъжд качулка). Предварително няма как да се знае има или не алергия (освен при алергия към яйчен жълтък, за ваксини отгледани върху кокоши ембриони). Затова има условие да се стои в кабинета/чакалнята на лекаря половин час след имунизация (знам, не се спазва).
Ако се правеше някъде тестуване за алергия към ваксини  щеше да е доста удобно да се изкарваме "алергични" към съставки на ваксините.

# 503
Виж, belladonna86, и аз имам основания за страх точно от тетанус, но има доста литература и статистики по темата - попрочети...и не се давай на първата глупост с"тази година съм планов набор за ваксина"...най- вероятно ти е правена в детството, но ти си знаеш дали или не...въпросът е, че ако изобщо помага и предпазва, то със сигурност давността на да кажем "имунитета' не е 10г точно...я е 5 , я е по-малко, просто някой лапка парички, платени от държавата, уреждайки си цялото население планово на 10 години да се боцка с тяхната химийка.. та да се върнем на въпроса- теб те е страх, че  си закъсняла с цееели 2 год по плановата, а реално ако изобщо си била защитена, със сигурност не си била в последните 4-5-6г...бактерията на тетанус първо живее в почвата, второ става опасна, но не винаги смъртоносна, ако попадне в среда беееЗ въздух...та не всяка рана е рискова, ако е промита и обработена, та не всеки връх на карфица чака тетанус... разчитат на страха ни и ни плашат, но знанието е сила и е добре да я поставиш на твоя страна...  ето на xvisible линка (мноого му благодаря за всиичко, което прави и публикува!!!  newsm20 newsm20 newsm20 newsm20) : http://vimeo.com/66136517   не, че няма право на други мнения във форума или че се налагам, но имам усещането, че трябва да поровиш още малко и да не даваш вяра на всеки док кво казал кога сме "планувани"  за имунизации...  аз си лепнах една планова тет/диф през 2008-ма и съвпадение или не от тогава датира проблемът ми с щитовидната жлеза с/д всички ендокринолози, поглеждайки текущото й състояние... може да е съвпадение, но сякаш повече неща се навръзват в пъзела...
Благодаря за клипчето  bouquet
stelt 77 ще се разровя, наистина ми е интересно и си признавам ,че не съм много наясно относно тетанус ,едни лекари казват едно ,други казват ,че бактерията е изчезнала и няма смисъл , рових в нета, но или аз нещо не търся както трябва newsm78, но не  намирам много инфо, за това благодаря за клипчето и ще се разровя малко повече

# 504
аз съм от тези, които много често боледуват от вируси , грип...но ми минават, е налага се лечение с антиб, няколко пъти имах пневмония, но се оправих, ето сега пак съм зле с този мой синузит, не мива и не мива, антиб 3 сменихме , пия за алергията и куп други лекарства , дано да мине, докато си мисля че пипне ли ме тетанус може и да не се оживее знам ли Thinking

# 505
Сега покрай бременността чета и препрочитам една книга Das Neugeborene in der Hebammenpraxis (Новороденото в акушерската практика) от съюза на акушерките в Германия. Има и доста информция общо за ваксинирането и отделно за всяка болест и ваксина. Ако има интерес мога да препиша тук, но се притеснявам да не окопирам темата...
Ще чета с интерес!  Peace

# 506
Ако човек реши да се страхува от нещо, то винаги ще намери от какво... От усложненията на обикновен грип у нас годишно умират по около 3000 души (според статистиката), при автомобилни катастрофи у нас годишно умират по около 1000 човека... Годишно в България регистрират 2-4 случая на тетанус, като не всички са потвърдени...

# 507
Ако човек реши да се страхува от нещо, то винаги ще намери от какво... От усложненията на обикновен грип у нас годишно умират по около 3000 души (според статистиката), при автомобилни катастрофи у нас годишно умират по около 1000 човека... Годишно в България регистрират 2-4 случая на тетанус, като не всички са потвърдени...
Благодаря ти, точно това имах предвид.

# 508
Благодаря ти, точно това имах предвид.
Така  е прави сте може би излшно се тревожа, всичко е в главата!

# 509
Шанта, ще ми е интересно да те прочета.

Общи условия

Активация на акаунт