ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 30

• 57 045
  • 746
  •   1
Отговори
# 525
Само едно уточнение(дано не подведа някого):не е задължително да минавате комисия,за да се освободи детето от ваксини.Аз съм занесла само бележка от имунолога,който лекува сина ми в,в която в свободен текст е написано,че поставянето на ваксините може да влоши състоянието му.Личната я взе,приложи и повече нищо не е споменавала за ваксини.
Познавам и друго дете като нас,но неговата бележка е от гастроентеролог.Тяхната бележка е за освобождаване в срок от една година,но лекарката е казала,че до година ще им напише пак.Нашата е без срок,ако ми искат ще взема нова Peace Не сме минавали комисия Peace Но децата ни вече бяха приети на детска градина -3 група,не знам това до колко има значение.
И аз имам приятелка която си записа детето по този начин на градина.

# 526
Да но на него май няма кой да му издаде такава бележка newsm78
Ще го водим на пулмолог заради бронхоспазмите,но не вярвам докторката да се съгласи да ми даде такава бележка,много деца има който правят такива спазми,даже болни и от астма и пак им слагат ваксини Sad

# 527
Аз говорих с много лекари по темата за ваксините, вследствие на което се почувствах несигурна за решението си да не поставям такива. И все още съм.
Много от тях са кадърни лекари, добри специалисти и т.н., но всички ми казаха, че дори да съществува риск от ваксинацията, неваксинирането е по-лошия избор. Предложиха да ваксинирам за най-опасните болести поне, полиото например, но се оказа, че колкото по-опасна е болестта, толкова по-опасна е и ваксината.
Трудно е човек да реши. А като реши, е трудно да се самоубеждава в решението си. Все пак част от хората, с които говорих, не получават никакви облаги от това....
В крайна сметка след всичко прочетено, не разбирам, действат ли ваксините или не? "Действат, ама са опасни", или "хем са опасни, хем не действат"?
Ако някой е разбрал....

# 528
  • Кафе,грим и без да мечтая, днес пак ще бъда силна!
Дали ваксината действа?
Ваксината не създава имунитет срещу дадена болест.
Когато човек е ваксиниран срещу дадена болест, това не значи, че няма да се разболее от тази болест.
Ваксината само "запознава" организма с "омаломощен вариант" на съответната болест, за да може когато се сблъска със същинската болест  да реагира бързо и да пребори инфекцията.
Всеки решава сам за себе си с кой от двата варианта желае да се "срещне" първо.

# 529
Да но на него май няма кой да му издаде такава бележка newsm78
Ще го водим на пулмолог заради бронхоспазмите,но не вярвам докторката да се съгласи да ми даде такава бележка,много деца има който правят такива спазми,даже болни и от астма и пак им слагат ваксини Sad

Пак да напиша от собствен опит, че е по-добре алерголог да ви даде бележката в случая. А тази бележка е да послужи на личния лекар на детето като основание за пращане на комисия за отлагане. Те издават документ, с който няма проблем за записване. Успех!  Hug

# 530
mared, синът ми е с автоимунно заболяване от МПР ваксината и преболедува, и рубеолата, и паротита. Споделям просто като информация за размисъл. Препоръчвам ти тази статия: http://svetovnizagadki.com/vaksinite-ne-sa-tova-koeto-ni-e-spasilo/

# 531
Момичета в една група във фейсбук ми показаха коментар (не знам къде и на кого е) ,но дали наистина е така?Ето го коментара:
 "Един интересен коментар -Скъпи родители на дечица, които нямат ваксини и са на възраст за ясла или градина - можете спокойно да пускате децата си в държавните градини! Никой няма право да ви откаже да вземе детето ви, ако имате бележка от личния лекар, че родителите отказват ваксината по свой избор и лекарят е запознат с това!!!
Ето и как стигнах до тази ценна информация - преди 3 месеца се преместихме да живеем в Бургас и трябваше да почна работа. Малката (тогава на 1г и 10м) беше приета в държавна ясла, но няма всички задължителни ваксини и решихме да търсим лекар, който да ни ги напише (дори в отчаянието си и тук питах дали някой е чувал за такъв лекар в Бургас). Тъй като такъв не открихме, пуснахме я на частна градина и тя 2 месеца я посещаваше, но много често започна да боледува и почти през цялото време отсъстваше. В частните градини присъствието или отсъсътвието на детето не влияе на цената и за 2 месеца платихме 1000 лева, а дребчо си беше през повечето време вкъщи. Това ни мотивира пак да разровим темата и мъжа ми намери своя далечна братовчедка, която работи в държавна детска градина - подпитал я не може ли нещо да ни съдейства и тя ни каза, че никой не може да откаже да ни вземе детето, дори и без ваксини и ако имаме проблеми да й се обадим. И аз, окрилена, се обадих в яслата и съвсем ясно им казах, че нямаме всички ваксини, защото не ги искаме (а така се страхувах в началото да не разберат). И те казаха - няма проблем - само дайте бележката от личния, че е запознат. Бях 3 дена в шок, че е толкова лесно, а никой не го споменава дори! И сега вече седмица ходи на държавна ясла и е много щастлива. Семейния ни бюджет - също!!!"

# 532
Момичета в една група във фейсбук ми показаха коментар (не знам къде и на кого е) ,но дали наистина е така?Ето го коментара:
 "Един интересен коментар -Скъпи родители на дечица, които нямат ваксини и са на възраст за ясла или градина - можете спокойно да пускате децата си в държавните градини! Никой няма право да ви откаже да вземе детето ви, ако имате бележка от личния лекар, че родителите отказват ваксината по свой избор и лекарят е запознат с това!!!
Ето и как стигнах до тази ценна информация - преди 3 месеца се преместихме да живеем в Бургас и трябваше да почна работа. Малката (тогава на 1г и 10м) беше приета в държавна ясла, но няма всички задължителни ваксини и решихме да търсим лекар, който да ни ги напише (дори в отчаянието си и тук питах дали някой е чувал за такъв лекар в Бургас). Тъй като такъв не открихме, пуснахме я на частна градина и тя 2 месеца я посещаваше, но много често започна да боледува и почти през цялото време отсъстваше. В частните градини присъствието или отсъсътвието на детето не влияе на цената и за 2 месеца платихме 1000 лева, а дребчо си беше през повечето време вкъщи. Това ни мотивира пак да разровим темата и мъжа ми намери своя далечна братовчедка, която работи в държавна детска градина - подпитал я не може ли нещо да ни съдейства и тя ни каза, че никой не може да откаже да ни вземе детето, дори и без ваксини и ако имаме проблеми да й се обадим. И аз, окрилена, се обадих в яслата и съвсем ясно им казах, че нямаме всички ваксини, защото не ги искаме (а така се страхувах в началото да не разберат). И те казаха - няма проблем - само дайте бележката от личния, че е запознат. Бях 3 дена в шок, че е толкова лесно, а никой не го споменава дори! И сега вече седмица ходи на държавна ясла и е много щастлива. Семейния ни бюджет - също!!!"

Това е по-скоро изключение. Но нищо не губите ако опитате  Wink

# 533
Граждани и родители настояват за отговор от институциите относно … омиелитна ваксина - "В съобщение до медиите родители и отговорни граждани настояват за отговор от институциите по повод отворено писмо относно закупуването, прилагането и рисковете свързани с живата полиомиелитна ваксина."

# 534
Граждани и родители настояват за отговор от институциите относно … омиелитна ваксина - "В съобщение до медиите родители и отговорни граждани настояват за отговор от институциите по повод отворено писмо относно закупуването, прилагането и рисковете свързани с живата полиомиелитна ваксина."
Shocked Shocked Shocked Просто съм потресена! От тук научавам за това безобразие със закупуване на живата полиомелитна ваксина! Трудно ми е да си побера в главата какво искат да направят тези лекари и започвам да се убеждавам, че мисъл явно там не тече! Силно се надявам да не се осъществи това! Колко време, ваксиниран с жива полиомелитна ваксина излъчва вируса?

И малко в страни от горното: детето ми (на 11 месеца) от няколко седмици е с червени обриви по бузите и никъде другаде. Приложих диета, но като че ли не се повлиява -  има моменти, в които се сливат с цвета на кожата и не се забелязват и моменти, в които се обострят. Кожата седи суха и грапава на пипане. Според мен не са сърбящи - не съм забелязвала чесане. Притеснява ме да не е АД. Нямаме нито една поставена ваксина.
Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем? Случвало ли ви се е неваксинирано дете да прояви АД?

# 535
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
и на моят син му излизат, особено навън когато е студено.
тъй като не го притесняват, не ги третирам с нищо.
също не е ваксинират
АД е се предизвиква само от ваксини, неваксинирани хора също могат да имат АД.

# 536
Моят син на почти 3 години, също има лек обрив на бузките, който от време на време се обостря. Просто кожата му е много нежна. Не знам обаче дали е същото.

АД-то не беше ли свързано с кравето мляко?

# 537
Атопичния дерматит е кожно заболяване, понякога съпровожда Алергията към белтъка на кравето мляко, при други може да съпровожда друга алергия - например препарати, прах за пране, червени храни, портокали изобщо към всичко. Моето дете имше АБКМ без АД. Може и от сухия въздух в помещенията да се изприщва детето.

# 538
  • Кафе,грим и без да мечтая, днес пак ще бъда силна!
Днес говорих с моя приятелка, която е директор на детска градина.По въпроса, тя каза че  периодично минават на проверки от РЗИ точно по повод на ваксините.Проверяват се всички документи под лупа, звъни се на лични лекари по телефона и др., така че най-вероятно някой си е сложил главата в торбата ... до евентуална проверка на РЗИ, при което, едно че детето незабавно изхвърча от ДГ и друго, може да има и глоби за персонала.

# 539
mared, синът ми е с автоимунно заболяване от МПР ваксината и преболедува, и рубеолата, и паротита. Споделям просто като информация за размисъл. Препоръчвам ти тази статия: http://svetovnizagadki.com/vaksinite-ne-sa-tova-koeto-ni-e-spasilo/

Благодаря, беше интересно да го прочета.

....
А относно АД или обривите - обърнете внимание каква козметика ползвате и ползвате ли изобщо (моето мнение и наблюдение е че до 2-3-4 год. възраст детето трябва да се сблъсква с възможно най-малко козметични продукти от всякакъв тип).

Общи условия

Активация на акаунт