ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 30

• 57 061
  • 746
  •   1
Отговори
# 540

....
А относно АД или обривите - обърнете внимание каква козметика ползвате и ползвате ли изобщо (моето мнение и наблюдение е че до 2-3-4 год. възраст детето трябва да се сблъсква с възможно най-малко козметични продукти от всякакъв тип).
[/quote]

Козметика купувам на Веледа и Тьопфер, които са уж натурални и био козметики. Не си къпя детето всеки ден с козметични средства и бих казала, че използвам такива може би макс 2 пъти в седмицата. За бузките пробвах с кърма, после с кокосово масло, от което има известно облекчаване, но не и изчистване. Пробвах и нищо да не слагам, но кожата стана доста суха на пипане и имам чувството, че при някаква мимика ще стане раничка.
Съмнява ме храна, която дадох, тъй като на следващия ден се получи обрива, но от тогава мина месец и половина и ми се струва прекалено дълго за нещо хранително. Освен това спазвахме диета. Реално не виждам да причинява дискомфорт, но аз се притеснявам дали не е редно да направя нещо, за да не се задълбочи състоянието.

# 541
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Crafty, и аз ползвам Веледа и то само когато е много студено.
също не къпя всеки ден.

единственото, което съм направила, е да споделя на хомеопата. петната скоро не са се появявали, нямам идея от какво са. от храна не са, от храна му излизат други.

# 542
Crafty, препоръчвам ти това за мазане, вълшебно е: http://www.purepotions.co.uk/collections/all/products/lavender-nappy-salve-60ml

Веледа не е точно най-добрата козметика.

# 543
Crafty, препоръчвам ти това за мазане, вълшебно е: http://www.purepotions.co.uk/collections/all/products/lavender-nappy-salve-60ml

Благодаря! И аз не бях много сигурна за Веледа. Ще си поръчам от това.

# 544

този крем, който си препоръчала съдържа алкохол и аромати, които могат да доведат до алергична реакция. не бих го мазала по обриви.

Веледа е една от добрите марки  Simple Smile, има и по-добри, разбира се.

сега се сетих - аз мажа често и с домашен крем от зехтин, пчелен восък и невен.

# 545
Теоретично всеки крем би могъл да предизвика алергична реакция. Алкохолът е на последно място в съставките, което значи, че е в минимално количество, както и пише - от използваните тинктури. Специално тази марка е разработена и предназначена за хора с екземи, суха кожа и други кожни проблеми. Изпробван е от мен и двете ми деца в продължение на повече от 2 г. Наскоро точно такива обриви, които описва Crafty, имаше тримесечното ми бебе, и се оправи само от този мехлем.

# 546
Linalool is a naturally occurring terpene alcohol ... Linalool gradually breaks down when in contact with oxygen, forming an oxidized by-product that may cause allergic reactions such as eczema in susceptible individuals.

Geraniol is a monoterpenoid and an alcohol. ... Geraniol should be avoided by people with perfume allergy.

Limonene and its oxidation products are skin and respiratory irritants, and limonene-1,2-oxide (formed by aerial oxidation) is a known skin sensitizer.

източникът е wiki

всеки може да си маже детето с каквото иска, ама това не променя съдържанието на крема. ако за твоето дете е добър, за друго може да не е и е добре родителят да знае с какво маже.
затова и казвам - има вещества, които могат да предизвикат алергия.
аз не бих го ползвала за детето  Peace

# 547
Извинявай, но защо ползваш тогава козметиката на Веледа?

Calendula Face Cream 50ml

INCI: Water (Aqua), Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Alcohol, Glyceryl Stearate SE, Lanolin, Beeswax (Cera Alba), Calendula Officinalis Flower Extract, Xanthan Gum, Fragrance (Parfum)*, Limonene*, Linalool*, Geranoil*, Citral*. * from natural essential oils

Calendula Body Lotion 200ml

INCI: Water (Aqua), Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Glycerin, Alcohol, Glyceryl Stearate SE, Ceteargyl Glucoside, Hydrogenated Coco-Glycerides, Calendula Officinalis Flower Extract, Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract, Beeswax (Cera Alba), Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter, Xanthan Gum, Glyceryl Caprylate, Fragrance (Parfum)*, Limonene*, Linalool*,Geraniol*, Citral*. * from natural essential oils

Извинявам се на останалите за спама.

# 548
ами аз не съм казала, че ползвам тези кремове? Thinking
има и без парфюм на Веледа

може би си се объркала от невена - той е в домашния ми крем. Simple Smile
и той определено не мирише толкова интензивно, като серията на Веледа с невен.

приключвам дискусията, темата е за ваксини. Peace

# 549
приключвам дискусията, темата е за ваксини. Peace

Разбира се.  Mr. Green

# 550
Извинявай, но защо ползваш тогава козметиката на Веледа?

Calendula Face Cream 50ml

INCI: Water (Aqua), Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Alcohol, Glyceryl Stearate SE, Lanolin, Beeswax (Cera Alba), Calendula Officinalis Flower Extract, Xanthan Gum, Fragrance (Parfum)*, Limonene*, Linalool*, Geranoil*, Citral*. * from natural essential oils

Calendula Body Lotion 200ml

INCI: Water (Aqua), Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Glycerin, Alcohol, Glyceryl Stearate SE, Ceteargyl Glucoside, Hydrogenated Coco-Glycerides, Calendula Officinalis Flower Extract, Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract, Beeswax (Cera Alba), Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter, Xanthan Gum, Glyceryl Caprylate, Fragrance (Parfum)*, Limonene*, Linalool*,Geraniol*, Citral*. * from natural essential oils

Извинявам се на останалите за спама.

Само бих искала да добавя, че алкохола във формулите на веледа бях чела някъде, че е от естествена ферментация на култури с цел по-дългото запазване (т.е. консервиране) на веществата в кремовете. Това разбира се не ми е известно дали е истина, но така твърдят от фирмата - че алкохолът е с естествен произход. Останалите продукти, отбелязани със звездичка са от етерични масла...

Така или иначе може би е на-добре да се ползват максимално пречистени и природни продукти - както в моя случай кокосово масло.

Съжалявам за спама много, но тъй като и моето дете няма поставени ваксини, исках да разбера дали други родители са се сблъсквали с подобна ситуация при техните деца и да обменим някаква информация и опит. Считам, че в по-голямата част от случаите различните дерматити са в следствие на ваксинации...

Последна редакция: вт, 26 ное 2013, 16:11 от Crafty

# 551
Считам, че в по-голямата част от случаите различните дерматити са в следствие на ваксинации...

това далеч не е така.
дерматитите се отключват от много неща хранене, околна среда, стрес, наследствена предразположеност и т.н.

моето дете не е ваксинирано, но това не е означава, че се вторачвам във всяко неразположение или обрив.

# 552
Считам, че в по-голямата част от случаите различните дерматити са в следствие на ваксинации...

това далеч не е така.
дерматитите се отключват от много неща хранене, околна среда, стрес, наследствена предразположеност и т.н.

моето дете не е ваксинирано, но това не е означава, че се вторачвам във всяко неразположение или обрив.
Да, може би си права! Simple Smile

# 553
Здравейте!

За съжаление европейският съд реши, че няма основание да гледа жалбата ни срещу ваксините.

Първоначално се получи писмо от Страсбург, че дават приоритет на жалбата, т.е. че са я намерили за важна, седмици по-късно пристигна писмо, с което уведомяват, че жалбата е явно необоснована и прекратяват делото. Съгласно Конвенцията решенията на едноличния съдия за прекратяване на делото не се мотивират и затова нямаме обяснение за решението.

Цитирам получените писма от ЕСПЧ по реда на получаването им:

“I write to inform you that on 18 March 2013 the President of the Section decided to grant your request to give priority treatment to the above application in accordance with Rule 41 of the Rules of Court.”

“По повод Вашата жалба, подадена на 4 септември 2012 г. и регистрирана под горепосочения номер, Ви информирам, че Европейският съд за правата на човека, заседаващ в едноличен състав (G. Nicolaou, подпомогнат от докладчик в съответствие с чл. 24 от Конвенцията) между 28 март 2013 г. и 11 април 2013 г., обяви жалбата Ви за недопустима. Решението е взето на последната посочена дата.

Вземайки предвид всички представени материали и доколкото повдигнатите оплаквания влизат в кръга на компетенцията му, Съдът прие, че условията за допустимост, предвидени в членове 34 и 35 от Конвенцията, не са изпълнени.

Това решение е окончателно и не подлежи на обжалване пред Съда, включително пред голямата камара или пред друга инстанция. Трябва също така да привлека вниманието Ви върху факта, че секретариатът на Съда не предоставя допълнителна информация относно проведеното заседание и не би могъл да продължи по-нататъшна кореспонденция с Вас по същите въпроси. Съгласно правилата на Съда, няма да получите друга документация във връзка с тази жалба, а преписката ще бъде унищожена в едногодишен срок от датата на решението.”

Въпреки че нямаше право, адвокатът писа до Съда с надеждата, че е станала някаква грешка. Грешка няма. Жалбата е отхвърлена, а както разбирате от горните текстове не можем да разберем къде са видяли проблем в нея, защото нямаме право да получим аргументите на Съда.

Това е, момичета и момчета!

# 554
много жалко!

Общи условия

Активация на акаунт